29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Gökçek’ten şaşırtıcı Mustafa Sarıgül iddiası



   Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP Genel Başkanı olacağını öne sürerek, "Bugün itibariyle Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığının bittiğini rahatlıkla ilan edebiliriz" dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın hazırlayıp sunduğu "Ankara’nın Gündemi" programına konuk oldu. İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol ve Batuhan Yaşar’ın sorularını cevaplayan ve programa torbalar dolusu dosyalarla katılan Gökçek, canlı yayında çarpıcı açıklamalar yaptı.

   Melih Gökçek, programın başında Mısır’da askerin yönetime el koymasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de oynanmak istenen oyunun şu anda Mısır’da oynandığını dile getiren Gökçek, "Türkiye’de başarısız oldu. Bunun birinci nedeni ciddi bir halk desteğinin Sayın Başbakanımızın arkasında olması, ikincisi de oynanan oyunları bütün çıplaklığıyla televizyonlarda anlatmamız ve halkın uyanması" dedi. Mısır’da televizyonların muhalefetin elinde olduğunu kaydeden Gökçek, "Bu nedenle de televizyonlardan tek ses çıktı. İnsanlar istese de istemese de çıkan tek sese kulak veriyor. Mısır’da olayların arkasında yatan nedenleri görüntülerle gösterilebilecek bir organizasyon olmadı. Yani halkı uyararak bu tezgahın nasıl döndüğünü anlatan herhangi bir insan olmadı. Olmadığı için de oradaki millet bu oyuna inandı. Ama biz, özellikle halka oynanan oyunun arkasında neyin olduğunu, hangi dış güçlerin bu oyunları organize ettiğini örnekleriyle tek tek anlattık" şeklinde konuştu. Mısır’daki olayların uluslararası bir oyun olduğuna dikkat çeken Gökçek, "Uluslararası olaylar Mısır’a da el koymuştur. Güçlü bir Mısır’ı Batı kesinlikle istemiyor. Hep kaos içerisinde kendisiyle uğraşan, boğuşan bir Mısır istiyor" dedi.

   Brezilyalı devlet yetkilisi iki kişiyle görüştüğünü anlatan ve bu devlet yetkililerinin Türkiye’yi tahlil ettiğini belirten Gökçek, şunları kaydetti: "Hayretler içerisinde kaldıklarını ifade ettiler ve bana ’Siz dimdik ayaktasınız ama bizim ülkemizde Devlet Başkanına destek yüzde 75’ten bir ay içerisinde 35’e düştü. Sizdeki yapılanma bizde de bire bir yapıldı’ dediler. Hazırlıklı olmadıkları, konuyu bilmedikleri ve halka oyunu anlatamadıkları için yurt dışı güçlerin oyuncağı oldular" diye konuştu. Programda, Twitter’dan gelen "Neden Ankara ile uğraşmıyor da bu tip olayların içerisine giriyor" eleştirilerine de yanıt veren Gökçek, "Türkiye’nin işleriyle ilgilenmeyelim, benim Ankara’mı yaksınlar yıksınlar ’Canınız sağ olsun vandallar, ben ses çıkartmıyorum, ben kendi işime bakarım’ mı diyeyim. Bu mümkün değil" şeklinde konuştu.

"CHP, VANDALİZME BAŞLADI"

    Yenimahalle’ye şu anda teleferik yapıldığını anlatan Gökçek, "Şentepe’den direk metroya 3.5 kilometre uzunluğunda teleferik inecek. Bu teleferiğin de 23 tane ayağı var. Bu ayaklardan bir tanesi de Yenimahalle’deki bir meydana konulacak. Orada bulunan 20 civarındaki ağacın başka yere nakledilmesi gerekiyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fetih Yaşar zabıtalarına emir veriyor ve oradaki müteahhitleri engellemeye çalışıyor. Anonslarla hemen sağdan soldan 200 civarında ellerinde bira şişeleri olan eylemcileri topluyorlar ve bu eylemciler oradaki çalışanları dövmeye kalkıyor. 71 yıllık Cumhuriyet tarihindeki yeşil alan kadar her yıl yeşil alan ilave eden Melih Gökçek’e yapıyorlar bunu. Bunlar artık Türkiye’de demokrasi filan istemiyor. 3 tane eşkıya çıkıyor ortaya bunu yapıyor. CHP’li Belediye Başkanı teleferiği istemediğini söylüyor. Bahanesi de oradaki ağaçlar. Halkın zarureti için o ağaçları taşırız, 500 tane de ağaç ilave ederiz. Laf yani bu? CHP, resmen vandalizme başladı. Artık demokrasi filan yok bunlarda. DHKP-C ile çıkmışlar yola birlikte eylem yapıyorlar. Olacak şey değil" ifadelerini kullandı.

"CHP’YE İSTESELER DE İSTEMESELER DE SANDIĞI ÖĞRETECEĞİZ"

   Başkan Gökçek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Gezi Parkı için referandum istediğini ve Başbakan Erdoğan’ın da referandum kararırı aldığını hatırlatarak, "Başbakanın referandum çıkışının ardından Kılıçdaroğlu, Akif Hamzaçebi ile açıklama yaptırıyor. Hamzaçebi de ’Taksim Gezi Parkı’nda referanduma sunulabilecek bir konu olmadığını’ açıklıyor. Cumhuriyet Halk Partisi bunlar, söylediği sözün arkasında duracak adamlar değil ki bunlar. Demokrasiye filan inandıkları yok, insanlarla oynayıp alay ediyorlar. Demokrasi sandık demek, sandığı bunlara isteseler de istemeseler de öğreteceğiz" diye konuştu.

"OLAYLARI BAŞLATAN CHP’DİR"

   Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Türkiye Gençlik Birliği Milli Merkez Kurultayı’na da değinen Gökçek, kurultaya 8 CHP’li milletvekilinin katıldığını ve burada sol yumrukları havada yemin ettiklerini beraberinde getirdiği video ve fotoğraflarla programda anlattı. Ankara’daki Gezi Parkı olaylarının Kızılay Güvenpark’taki grubun Başbakanlığa yürümek istemesiyle başladığını ifade eden Gökçek, "Olayları başlatan, kışkırtan Cumhuriyet Halk Partisi’dir" dedi. Güvenpark’taki belediyeye ait malzemelerin CHP, ÖDP ve İşçi Parti bayraklı kişiler tarafından yakıldığını öne süren Gökçek, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’in de olay yerindeki fotoğrafını canlı yayında paylaştı.

"CHP BAŞBAKANLIĞI İŞGAL ETMEK İSTEDİ"

   CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasındaki "Saldıracağız ve hükümeti devireceğiz" sözleri ile bir televizyon programında yaptığı açıklamasındaki "Hepinizin tertemiz alınlarından öpüyorum" sözlerini hatırlatan Gökçek, "Daha olaylar başlamadan CHP’liler yüzlerini partilerinin bayraklarıyla bağladılar. Suç mu işleyecekler? Ortada daha bir şey yok, niye yüzünü gizliyorlar? Demek ki sen başlarken teröre, vandallığa niyetlenmişsin. CHP’nin gerçek yüzü bu resimler. CHP, doğrudan doğruya orada kendi taraftarlarını topladı, milletvekilleri de var içlerinde ve Başbakanlığı işgal etmek istedi" ifadelerini kullandı.

"CHP’NİN ADI DEMOKRAT"

   Mısır’da askerin yönetime el koyması ile CHP’nin yaptığının aynı olduğunu öne süren Gökçek, "Kılıçdaroğlu, sandıkla başa gelemeyeceğini bildiği için tek çaresi Türkiye’de karışıklık çıkarmak ve bunu yapıyor, demokrasi ötesine gidiyor. Adı demokrat bunların" dedi.

CANLI YAYINDA TWEET ATTI

   Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, program öncesinde Twitter hesabından takipçilerine yazdığı mesajında, "Program esnasında herkes saat 22.30’da mutlaka Twitter başında olmalı. Hep birlikte yapmamız gereken bir görevimiz olacak" ifadelerini kullandı. Başkan Gökçek, saat 22.30 olduğunda ise canlı yayında "ProvokasyonubırakCHP" diye hasthag başlatırken, izleyicilerden de tweet atmasını istedi.

"CHP, HALKI SUÇ İŞLEMEYE TEŞVİK ETTİ"

   Başkan Gökçek, Gezi Parkı olayları sırasında CHP’li milletvekillerinin devamlı olarak olayları provoke ettiğini ve vatandaşı tahrik ettiğini öne sürdü. CHP’li Levent Gök, Bülent Tezcan, Musa Çam, Engin Altay, Sabahat Akkiraz, Aylin Nazlıaka ve Hüseyin Aygün’ün Twitter’dan attığı mesajları da programda gösteren Gökçek, "CHP Gezi Parkı olaylarının tam ortasındadır. CHP’nin bu işin tam göbeğinde, ortasında olduğunu ve kapatılması için haddinden fazla yeterli eylem belgesinin olduğunun belgeleridir bunlar. Bu olaylar bizzat CHP tarafından örgütlenmiştir. CHP, halkı suç işlemeye teşvik etmiştir" dedi.

   Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Başbakan Erdoğan’a yönelik hakaret içeren bir mesajını da gösteren Gökçek, "Ahlaksız herif, utanmaz herif, terbiyesiz herif... Bir de bu adam milletvekili olacak" diyerek tepki gösterdi. Gökçek, Hüseyin Aygün’ün olayların hep içerisinde olduğunu ve provokatörlük yaptığını da iddia etti. Başkan Gökçek, "LGBT Onur Haftası" nedeniyle Taksim’de yapılan yürüyüşe destek veren CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’e Twitter’dan, "Sen gay misin? Yanlış anlama sadece merak ediyoruz" diye tweet atmıştı. Programda bu konuyla ilgili de konuşan Gökçek, "Gay veya lezbiyen olması bir kişinin kendi tercihidir, beni ilgilendirmez. Vatandaşlar da benden ısrarla sormamı istedi. Ben nereden bileyim gay mi değil mi? Vatandaşlar sorunca ben de merak ettim ve sordum. Tunceli’den bile aradılar" dedi.

"CHP EŞİTTİR PROVOKASYON"

   "CHP eşittir provokasyon" diyen Gökçek, "Bütün olaylara baktığınız zaman net olarak bu durum ortaya çıkıyor. CHP, yalan yanlış çağrılarda bulundu. Olaylarda DHKP-C ve CHP yan yanaydı" ifadelerini kullandı. Bu olaylarda Türkiye’nin Alevi-Sünni çatışmasına götürülmeye çalışıldığını söyleyen ve beraberinde getirdiği görüntülerle bunu anlatan Gökçek, "Türkiye’de Alevi ile Sünni etle tırnak gibidir. Asırlardır bir arada yaşıyoruz. İster Sünni, ister Alevi olsun kim kalkar bu olayı körüklerse vatan hainidir, alçaktır. Kimse tahrike gelmesin, bu ülke hepimizin. Eğer bu ülke batarsa hepimiz altında kalırız" dedi.

"DÖRTLÜ ZİRVEDE CHP GENEL BAŞKANI BELİRLENDİ"

   Başkan Gökçek, Mustafa Sarıgül, Rahmi Koç ve Taylan Bilgen’in Süleyman Demirel’i taziye ziyareti için gittiğini ve taziye sonrası odada bulunan herkesin dışarıya çıkarıldığını ve dörtlü bir zirve yapıldığını söyledi. Görüşmenin 8-10 dakika sürdüğünü kaydeden Gökçek, görüşmede CHP yeni Genel Başkanının Mustafa Sarıgül olarak tespit edildiğini öne sürdü.

"SARIGÜL’ÜN GENEL BAŞKANLIĞI HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

   Doğan Grubu ve Koç Holding’in Sarigül’e gerekli desteği vereceğini ve yeni liderin CHP’ye baronlar tarafından tayin edildiğini söyleyen Gökçek, "Sarıgül ’ün CHP Genel Başkanlığı hayırlı uğurlu olsun. Kılıçdaroğlu, istediği kadar yırtınsın gücü yetmez. 2 manşetle Kılıçdaroğlu’nun ipliğini pazara çıkarırlar. Görüştüler ve bu iş bitti" dedi.

"KILIÇDAROĞLU’YLA GÖRÜŞMELERİNİ BİTİRDİ"

   Başkan Gökçek, Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili Kılıçdaroğlu’yla olan görüşmelerini de sonlandırdığını öne sürerek, "Sarıgül benim arkadaşım. 50 tane Kılıçdroğlu’nu cebinden çıkarır ama bağlantıları biraz sakat. Bugün itibariyle Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığının bittiğini rahatlıkla ilan edebiliriz" şeklinde konuştu.

04 Temmuz 2013
Etiket; melih gökçek, chp, akp, provokasyon, mustafa sarıgül Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Taraftarı dövdüler.. Azmettiren Başkan mı?
CHP darbeyi biliyordu
Karşıyaka'da uzman işçi dönemi
İzmir'den Simav'a dostluk köprüsü
Bahri Yalaz yeniden başkan
Akpınar'ın tezi kitap olacak
CHP İzmir'de 3 değişiklik
Çilek koksun diye sprey sıkmışlar
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir