25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Görülüyor ki yargı bizim sözlerimize bağlı değil



Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ için söylediği “İlker Başbuğ’a terör örgütü diyeni tarih affetmez" şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

Arınç, "Görülüyor ki yargı bizim sözlerimize bağlı değil. Yargı kendi dosyasına bağlı, kendi vicdani kanaatiyle karar veriyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu’nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın, Ergenekon’dan müebbet hapis cezası alan Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ için söylediği "İlker Başbuğ’a terör örgütü diyeni tarih affetmez" şeklindeki sözleri hatırlatılması üzerine Arınç, şunları söyledi:

"Bu çok açık, Bayın Başbakanımızın ’tarih affetmez’ sözünü hatırlamıyorum ama birlikte çalıştığı Genelkurmay Başkanı için ona bu suçlamaların yapılmasından üzüntü duyduğunu ifade eden konuşmasını biliyorum. Bu çok doğaldır, şu bakımdan, ben de bilebildiğim kadarıyla Haberal, seçilmiş milletvekilleri ve bazıları hakkında tutuksuz yargılanmaları gerektiğini, Meclis’in onları beklediğini ifade etmiştim. Yine bazı şahıslar hakkında ’bunlar bilim adamıdır’ filan demiştim. Görülüyor ki yargı bizim sözlerimize bağlı değil. Yargı kendi dosyasına bağlı, kendi vicdani kanaatiyle karar veriyor. Beğenelim veya beğenmeyelim, bizim bir kişi hakkında veya bir grup hakkında söylediğimiz söz, yargıya gerekçe teşkil edecek sözler değildir. Yargı kendi elindeki deliller ve bu konuda kendi vicdani kanaatiyle bir mahkeme hükmü tesis etmeye çalışıyor. Beğenelim veya beğenmeyelim. Şüphesiz başkaları hakkında da başka kişiler övücü sözler söylemiş olabilir, kendi kanaatlerini ifade etmiş olabilirler veya kendi gönlünden geçenleri söylemiş olabilirler ama yargının buna ayak uydurması ve yargının bunu aynen kabul etmesi de herhalde beklenmemeli."

"PAKETİ BAYRAMDAN SONRA BAŞBAKANIMIZA SUNACAĞIZ"

Bülent Arınç, bir gazetecinin "Demokratikleşme paketi gündeme geldi mi? Paket ne durumda?" şeklindeki sorusu üzerine, paketin gündeme gelmediğini söyledi. "O konudaki çalışmalarımız hazır" diyen Arınç, "Sayın Başbakanımıza bayramdan sonra zannediyorum ilk fırsatta sunacağız" dedi. Bu konuyu son olarak Başbakan Erdoğan ile görüşme fırsatlarının olmadığını belirten Arınç, "Sona geldiğimizi biliyoruz ama buna siyasi bir çerçeve çizmek herhalde Sayın Başbakanımızın talimatıyla ve görüşüyle olacak" şeklinde konuştu.

"BAĞIRA BAĞIRA GELEN ŞEY ZATEN İSTİHBARAT VE ÖZEL BİLGİ SAYILMAZ"

Arınç, bir gazetecinin ’Eylül ayının sıcak geçeceğine’ dair haberler yer aldığı hatırlatılması üzerine, bu konunun Bakanlar Kurulu’nun gündemine gelmediğini ifade etti. "Bağıra bağıra gelen şey zaten istihbarat ve özel bilgi sayılmaz" diyen Arınç, "Düşünün ki ’Silivri’yi işgal et’ mesajları, arkasından gelecek olan açıktır veya ’taarruz zamanı’, ’taarruz vakti’ diye gazetelere başlıklar atılması, Silivri’de taarruzun emredilmesi, bunlar bağıra bağıra gelen şeylerdir. Bunlar için özel bir ihtimama bile gerek yok. Ama güvenlik güçlerimiz olsun, istihbarat örgütlerimiz olsun, bunun dışında fevkalade gelişmelere karşı her an teyakkuz durumundadırlar" dedi. "

Son günlerde DHKP-C örgütünün liderlerinin yakalanmış olması, patlayıcılarla birlikte ele geçirilmiş olması bence bizim güvenlik güçlerimizin muhteşem bir başarısıdır" diyen Arınç, "Bununla Allah saklasın büyük suikastlerin önlenmesi ve Türkiye’de ses getirecek bazı eylemlerin yapılması önlenmiştir. Buna benzer pek çok şeyler başarılıyor bunların bir kısmı belki medyada yer almayabilir ama her zaman teyakkuz halinde olmak, ülkeyi yönetenlerin birinci görevidir. Bu konularda asıl düşünmek istediğimiz şey bütün bu olaylar karşısında ne yapılacağıdır" diye konuştu.

Arınç, şöyle devam etti:

"Biz, bu örgütlerle nasıl olsa baş ederiz, gücümüz bunlara fazlasıyla yetiyor. Yeter ki masum insanlar veya farklı duyarlılıklarla ortaya çıkan insanlar ve gruplar bu örgütlerin ekmeğine yağ sürmesin, bunların oyununa gelmesin. Yeter ki siyasetçiler bu örgütlerin önünde ve arkasında bulunmasın, onlar demokrasiyi öncelesinler. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu sonuna kadar bütün topluluklara toplantı, gösteri, protesto yapmak haklarını veriyor. Bunları yerince kullanmak varken tahribata yönelmek, ölümlere, yaralanmalara yol açmak, kamu malına zarar vermek ve ülkeyi adeta bir huzursuzluk ülkesi haline getirmeye çabalamak, elbette karşı olduğumuz budur. Bunların ne yapacakları konusu şimdi konuşulanlar değil daha farklı biçimlerde elbette takip edilecektir. Yapılacak şey bunlara izin vermemektir, bu yasa dışılıklara hiçbir zaman müsamaha ile yaklaşmamaktır. Bunu herkes böyle bilsin. ’Silivri’yi işgal et’ dedikten sonra Silivri’de yapılacaklar belliydi, nitekim bunlar fazlasıyla yapıldı her türlü ihtimale karşı. Ve bugün pek çoğu kıpırdayamadan sadece bağırmakla kaldılar. Bütün güvenlik güçleri kendilerine düşen görevi layıkıyla yerine getirecek bilgi ve donanımda. Biz ’şu yapılacak, bu yapılacak’ diye endişe içinde değiliz yeter ki yeter ki masum insanlar ve ülkemiz zarar görmesin."

05 Ağustos 2013
Etiket; arınç, ergenekon, dava, ilker başbuğ, silivri, istihbarat, dhkp-c Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
KSK'ye Bayraktar müjdesi
Kartına dolum yapmayana geçiş izni yok
Bedava ulaşıma devam
Ali İsmail Korkmaz Davası'nda karar
Aziz Yıldırım Şike Davası!
Ermenek'te Son Durum!
Beşiktaş Yönetimi Dava'ya Gelmedi!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir