29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Göz kamaştıracak tasarımlar



İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümünden mezun olacak öğrenciler, tasarımlarındaki yaratıcılık ile Osmanlı kültürünün günümüzde yeniden doğumunu yansıttı.

Moda Tasarımı uzmanlık alanında bu yıl mezun olacak 11 öğrenci ile birlikte bir Erasmus öğrencisi “Reenkarnasyon” başlıklı mezuniyet koleksiyonlarını hazırladı.

İEÜ Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk, Öğretim Görevlileri Jörn Fröhlich ve Selin Dartar koordinatörlüğünde oluşan proje ekibinin desteği ile öğrencilerin profesyonel yaşama adım atmadan önceki son koleksiyonlarını gerçekleştirdiklerini söylerek, "Bu senenin mezunlarının hazırladığı hazır giyim koleksiyonlarından oluşan 'Reenkarnasyon' teması, kavramsal olarak Osmanlı Kültürü’nün antik dekoratif unsurlarının yeniden yorumlanması fikrine dayanmaktadır.Mitoloji, kaligrafi, çini, mücevher tasarımı, mimari, kaftan, savaşçı, hamam ve harem kültüründen alınıp dikkatlice analiz edilen objeler yaratıcı giysi tasarımlarına yön verdi" dedi.

Prof. Dr. Özkavruk, çeşitli deneysel baskılar ve yaratıcı kumaş manipülasyon teknikleri ile büyük bir özveriyle hazırladıkları giysi tasarımlarından meydana gelen koleksiyonların en çarpıcı özelliğinin ülkemizin kültürel zenginliğini sergilemesi olduğunu kaydetti.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk, Osmanlı kültürünün modern tasarım anlayışında yeniden doğumuna öğrencilere destek olan sponsorlar; Ödemiş İpek, Hugo Boss, Yeniçeri Tekstil, Coats Türkiye ve Selin Dizayn Tekstil Aksesuarları firmalarına teşekkür etti. Koleksiyonlar, 17 Haziran, Pazartesi gecesi İEÜ Açık Hava Gösteri Merkezi'nde ünlü mankenler; Didem Soydan, Nur Gümüşdoğrayan, Merve Büyüksaraç gibi podyum dünyasının gözde isimleri tarafından büyük bir şovla sergilenecek.

Koreografiyi Rönesans Ajans'tan Akif Örük üstlenecek. Organizasyon Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mezuniyet Sergisi ve kokteyli ile saat 18.30'da başlayacak.

Görsel İletişim Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Mimarlık Bölümleri ile Moda İşletmeciliği Uzmanlık Alanı son sınıf öğrencileri mezuniyet projelerini sergileyecekler. Kimi La Fontaine masalından yeni bir evrene sürüklerken kimi İzmir'in kent dönüşümü için ortaya koyduğu fikirler ve çözüm önerileriyle izleyicileri büyülemeye hazırlanıyor.

15 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
İZMİR'LİLER AVNİ ANIL'I UNUTMADILAR
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Dört gün Buda üç gün Zorba
İkinin Biri İzmir'de
Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Gravürlerde yaşayan İzmir
2018 model gelinikler
Keçenin yansıttığı kadınlar
İş önlükleri sanatla buluştu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir