19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Gözler Erdal Acar'da



Karşıyaka Kulübü'ne son iki ay içinde 10 milyon liraya yaklaşan maddi katkı sağlayan işadamı Erdal Acar'ın basketbol takımının Euroleauge'ye girebilmesini sağladığın söylemesi sıkıntı yarattı. Kulüpten yapılan açıklamada Acar'ın tavrından duyulan rahatsızlık dile getirildi. Şimdi Erdal Acar'ın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

1. Acarlar İnşaat Şirketi bugüne kadar kulübümüze , 8.574.000.-TL toplam kaynak sağlamıştır. Öncelikle bu destek için Karşıyaka Spor Kulübü olarak kendilerine teşekkür ederiz.

2. Acarlar İnşaat Şirketi, bir bütün olarak Karşıyaka Spor Kulübü'nün değil, yalnızca profesyonel futbol takımımızın sponsorudur.

3. Basketbol takımımızın Türkiye şampiyonluğu ve Euroleague hedefine ulaşması, koçundan oyuncusuna, yönetiminden sponsoruna kadar uzun senelere dayanan sistematik ve planlı çalışmanın sonucudur. Şampiyonluk; taraftarı, sporcusu, teknik kadrosu, yönetimi ve sponsoru ile kolektif bir başarı hikayesidir. Bu büyük başarının tek başına sahiplenilmesi gibi söylemler yaralayıcıdır. Bu konuda emek, para ve zaman harcayanlara gereken saygının gösterilmesi, yönetimimizin en hassas olduğu konuların başında gelmektedir.

Yanı sıra Euroleague'e kabul aşamasında basketbol şubemizin olağanüstü etkileyici çalışma ve sunumu, "Devlet Garanti Mektubu" veren Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve sayın milletvekillerimizin ve "Finansman Garanti Mektubu" veren Sayın Yaşar Ailesinin çabası ve emeği her türlü teşekkürü hak etmektedir.

4. Yönetimimiz, göreve gelirken şampiyon takım hedefi yerine öncelikli misyonunu tesisleşme olarak belirlemiştir ve bu konuda verdiği sözleri harfiyen yerine getirmektedir. Henüz daha 70 günlük yönetim görevimiz içerisinde bu konuda yapılanlar bellidir. Şu anda ise yönetimimiz, takımımızı sahaya çıkartabilmek adına inanılmaz bir mücadele vermektedir.

5. Futbol sponsorumuz olan Acarlar İnşaat Şirketi ile yapılan başlangıç görüşmelerinde, kulübümüzün azami 6 milyon TL rakamı üstlenebileceği ve bunun yönetimimizce karşılanacağı, bunun üzerinde yapılacak futbol bütçesinin sponsora ait olduğu, 6 milyon TL yi aşan borçlanmalar olur ise sponsorumuzca kulübümüze teminat mektubu verileceği mutabık kalınan bir noktadır. Bu mutabakat gereği halen yerine getirilmemiştir.

6. Maddi olarak zor durumda olan kulübümüzün, yeni ve daha büyük borçlanmalara gitmemesi için de azami dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Yönetimimiz, hiçbir şekilde borcun üstüne yeni borç ekleyen bir yönetim olmayacaktır. Bu konu, yönetimimizin kırmızı çizgisidir. Bir taraftan borçlar ödenirken diğer taraftan daha büyük ve yeni borçlar yapılmaması konusundaki direncimiz ve kararlılığımız devam edecektir.

Bu durumda, şampiyonluk hedefi koyan futbol sponsorumuzun, bunun maddi karşılığını kulübümüzü borçlandırmadan hazırlaması ve gereğini yapması doğaldır.

7. Karşıyaka Spor Kulübümüz, 103 yıllık tarihi içerisinde kökleşmiş gelenekleri, saygı ve sevgi değerleri ile bugüne kadar gelmiştir. Bu değerleri yaşatmak ve çocuklarımıza aktarmak hepimizin asli görevidir. Yönetimsel görevler gelip geçicidir. Önemli olan iyi izler ve hizmetler bırakmaktır. Kulübümüzde, bugüne kadar onlarca yönetim ve binlerce yönetici gelip geçmiş, bunlar arasında kulübü uğruna büyük maddi ve manevi kayıpları göze almış saygıdeğer büyüklerimiz vardır. Tarihimiz, mütevazı yöneticilerimizin fedakarlıkları ile doludur. Geleneklerimiz ve bize öğretilen kulüp kültürümüz, "hizmetini yap, takdir edilsin" üzerine kuruludur. Kulübümüze uzun seneler, çok büyük kaynaklar aktaran kurumlarca bile, daima bu kurala uyulmuş, hiç kimse veya hiçbir kurum , kendini kulübün kurumsal kimliğinin önünde görmemiştir. 103 yıllık kulüp tarihimizde bunun tek bir örneği bile yoktur.

8. Tesisleşme, yetki ve görevlendirmeler, takımlarımızın prim sistemleri v.s. gibi konular yönetimsel faaliyetlerdir ve bu görevler kongrede seçilmiş yönetim kurulu tarafından yerine getirilmektedir. Yönetimsel faaliyetlere müdahale edilmesi, kabul görmüş genel sponsor-kulüp ilişkisine aykırıdır ve kabul edilebilir değildir.

9. Gerek mali ve gerek idari sorumluluklarımız gereği olarak, Acarlar İnşaat Şirketi ile kulübümüz arasındaki ilişkinin resmi sözleşme kapsamında yürütülmesi gerekliliği defalarca belirtilmiş, ancak bugüne kadar bu konuda bir ilerleme kaydedilememiştir. Kapsamı ve resmi çerçevesi belli olmayan böyle bir ilişkinin hem idari, hem de resmi ve yasal anlamda sürdürülebilir olamayacağı açıktır. Bu konuda yönetim kurulumuzca karar alınmış ve gereği için Hukuk Kurulumuza görev verilmiştir. Acarlar İnşaat Şirketi ile bundan sonraki tüm çalışmalarımız, ancak resmi sponsorluk sözleşmesi kapsamında olabilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

13 Ağustos 2015
Etiket; erdal acar, karşıyaka kulübü, erdal acar karşıyaka, erdal acar sponsorluk Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Karşıyaka yeniden yenileniyor
Acar'ın gitmesini ti'ye aldılar
Karşıyaka'da Acar depremi
Acar'dan altyapı hamlesi
KSK'nin Erdal Acar kararı
Kaf-Kaf'ta kılıçlar çekildi
Karşıyaka'ya stat müjdesi
Karşıyaka'da büyük gün yarın
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir