24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Gürsel Tekin'den şok açıklamalar...



CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hatay’da Ortodoks ve Süryanilerin dini liderlerinin kaçırıldığını ve bu kişilerden 4 gündür haber alınamadığını, Reyhanlı’daki ölü sayısının da açıklanandan fazla olduğunu öne sürdü.

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Bursa il Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Tekin, dünyada en hızlı bir şekilde gündemi değişen tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Tekin, Reyhanlı olayının beklenen bir şey olduğunu belirterek, "Başbakan sürekli Esad’ın çocuk katili olduğunu söylüyor. Irak’ta da, Afganistan’da da her gün onlarca insan ölüyor. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bu nasıl bir anlayıştır? Orta Doğu’daki bu ceberut anlayışı kınıyoruz. Bu coğrafyada cana kıyan kim varsa hepsine lanet olsun. Hadi insanlardan korkmuyorsunuz, Allah’tan korkun. Siz daha düne kadar Esad ile kardeş oldunuz, ticari alışverişler yaptınız. Ne oldu da sabrınız taştı? Sizin sabrınızı taşıran nedir? Açıklayın, gerekirse biz de taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyarız" diye konuştu.

"MOBESE ÇALIŞMIYORDU" İDDİASI

Reyhanlı’da çok ciddi sıkıntılar olduğunu ve bununla alakalı bir tedbir alınması için bir yıldır feryat ettiklerini ifade eden Tekin, "Genelkurmay 2 gün önce, ’Bizim bir sorumluluğumuz yok’ şeklinde açıklama yaptı. MİT, 23 Nisan’da, ’Biz bilgiyi verdik’ diyor. İçişleri Bakanlığının açıklaması ise daha vahim. MOBESE kameralarının çalışmadığını söylüyor. Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin görevlileri misiniz? Sendikacılara gaz püskürtmek için özel MOBESE kuracaksınız, en önemli yerde MOSEBE çalışmayacak. Sorduğumuz soruların hiçbirinin cevabı yok. Otoriter bir döneme geçiyoruz. Her şeye bir kişinin karar verdiği bir deneme geçiyoruz. Bakın kararlarda, zaman zaman Başbakan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı oluyor, nereye hangi caminin yapılacağına karar veriyor. Milli Eğitim Bakanı oluyor. Kimin kaç çocuk yapacağına, kiminle dost olunacağına o karar varıyor. Bundan iyi başkanlık sistemi olur mu? Bu padişahlık sistemi" ifadelerini kullandı.

"TEZKEREYE RET CEVABI VERENLER SİYASETTEN SİLİNDİ"

Bunu ters yüz edecek tek partinin CHP olduğunu ifade eden Tekin, "Bundan sonra CHP meydana inecek, demokrasi, özgürlük ve barış için meydan okuyacağız. Bir taraftan ’barış’ diyor, bir taraftan katliamlara öncülük ediyor. Türkiye’nin bu kötü gidişatına ’dur’ demek için herkesin hassasiyet içinde olması gerekiyor. Türkiye’nin geleceği için herkesi ikna edeceksiniz. En kolay iş sıkı yönetim ilan etmek. Enver Paşa da öyle yapardı. Otoriter döneme ’dur’ diyeceğiz" şeklinde konuştu.

1 Mart Tezkeresi Meclis’ten geçmeyince Suriye’nin Türkiye’nin sırtına kaldığını ileri süren Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1 Mart Tezkeresi’ne ’Hayır’ diyen 99 AK Partili vekilden biri şu an AK Parti’de değil. 99 AK Partili tezkereye ret verdiği için siyasetten men edildi. Bunu kamuoyunun bilmesi gerekir. Türkiye’nin gündemi ne yazık ki konuşulamıyor. İşsizlik, yolsuzluk, yoksulluk. Yolsuzluğunu konuşmak için gezdiğimizde vatandaşlar bize, ’Daha sert muhalefet yapın’ diyor. Biz silahlı örgüt değiliz. Bursa’da burada çağrı yapıyoruz. Yolsuzluklar için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve tüm bakanlara, ’Hodri meydan’ diyoruz ama gelemezler. Bakanların çocuklarına bakın. Hepsi bu dönemde servet sahibi oldu."

BASIN TOPLANTISINDA HATAY’LA GÖRÜŞTÜ

Bir gazetecinin Reyhanlı’da kaç kişinin öldüğünü sorması üzerine Tekin, cep telefonluyla Hatay’da yaşayan bir kişiyi aradıktan sonra Ortodoks ve Süryani liderlerinin kaçırıldığını öne sürdü.

Konuşmanın ardından duyduğu ölü sayısı rakamlarının çok yüksek olduğunu ifade eden Tekin, bunu açıklamak istemediğini söyledi. Devlet ciddiyetinin sorgulandığı bir dönemin içinde olduklarını ifade eden Tekin, "Ölülerimize bile sahip çıkamıyoruz. Bundan sonraki süreci Başbakan Erdoğan da bilmiyor. O döndükten sonra bilgimiz olacak. Siz eğer bir sürecin taşeronu olursanız, sizin müteahhidinizin ne yapıp yapmadığını siz de bilmezsiniz. Size ne kadar parça verirse o kadar iş yaparsınız. Maalesef üzücü ama tablo bu" şeklinde konuştu. Tekin, patlamadan iki saat sonra bölgeye giden bakanların, "Biz bunu kimlerin yaptığını biliyoruz’ şeklinde açıklama yapmalarını eleştirerek, "Bu inanılır gibi değil. Bu kadar hızlı istihbaratımız vardı de peki neden tedbir alamadınız?" diye sordu. 

15 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir