28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Hakkımı almak için şahin olurum



 

Ege TV'de canlı olarak yayınlanan  "Yüz Yüze" programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ulaşımdan 84. İzmir Enternasyonel Fuarı'na, seçim sürecinden özel idare mallarına kadar kent gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Gazeteci -Yazar Mehmet Karabel'in sunduğu programda AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın “Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Büyükşehir veya ilçe belediyelerinin yer göstermesi halinde İzmir'e 10 bin kişilik spor salonu yapacağı” yönündeki açıklamasını değerlendiren Başkan Kocaoğlu, "Parası hazırsa yer zaten sizde" dedi.  Örnekköy'de stat ve spor tesisi olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilmiş 80 dönüme yakın yer olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Bu nasıl bir iştir anlamadım.  Türkiye'de devlet gayri menkullerinin sahibi Milli Emlak'tır. Milli Emlak arazi tahsis eder.  Ben Maliye Bakanı değilim.  Milli Emlak Genel Müdürü de değilim.  Onların üzerinde Bakan ya da Başbakan hiç değilim.  Ben Belediye Başkanıyım.  Birlikte belirlediğimiz gayri menkulü elinde tutan zihniyet bizden nasıl spor salonu yeri ister? Bunu ben hemşehrilerimizin bilgisine sunuyorum. 'Belediyeler yer göstersin,  parası hazır' açıklaması yapılmış.  Parası hazırsa, yer zaten sizde.  O zaman biz 80 dönüm yeri bulduk.  Oraya yap.  Nereden yer bulunacak? Cumhurbaşkanı Spor Bakanı'na  talimat verdiyse, herhalde yeri de bulmuşlardır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Hakkımı almak için şahin olurum

Başkan Kocaoğlu, “Özel İdare'nin kapanmasıyla  İzmir'in giden malları vardı.  Ciddi tepki göstermiş,  'adalet mutlaka doğru karar verir' demiştiniz.  Şimdi teker teker yargı yoluyla bu mallar Büyükşehir'e geliyor ama siz hiç sevincinizi belli etmiyorsunuz. Bunun bir nedeni var mı?" sorusuna da “Bu yetişme tarzı,  kişilik... Eğer canınız yanıyorsa,  belirli haklarınız elinizden alınıyorsa,  mücadele etmeniz;  şahin olmanız gerekiyor.  Kazanmaya başladığınızda,  güçlendiğinizde de  güvercin olmalısınız.  Benim kişiliğim böyle. Şimdi Özel İdare mallarını kazanıyoruz, yargı bize veriyor.  Şov  yapmanın kente de, hiçbir şeye de yararı yok. Bu mallar İzmir'in malı, İzmir'in serveti. Yargı bu şekilde karar verdi. Biz şantiye binaları için arsa almaya kalkmıştık. Şimdi ondan vazgeçiyoruz" yanıtını verdi.

 

Tarım suyu abonelerine çağrı

Tarım suyunda indirim konusunun da gündeme geldiği programda “Bu uygulamadan pişman mısınız?" sorusuyla ilgili olarak da açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, pişman olmadıklarını; tarım suyu aboneliğini evinin avlusunda hayvan besleyen, sebze diken aboneler için başlattıklarını belirterek, uygulamanın amacı dışında kullanılmaması için İzmirlilere çağrıda bulundu.

 

Yeni iskelelerle yolcu sayısı artacak

İskele sayısı arttıkça, orta Körfez'i daha aktif kullanacaklarını ve yolcu sayısının artacağını vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Henüz yeni bir hat açmadık. Sadece Foça'ya sefer yapıyoruz.  Yolcunun artması için Mavişehir İskelesi'nin yapılması gerekiyor.  Körfez ÇED 'i bunu çıktığında hemen yapacağız. Karataş'a da bir iskele yapar ve Güzelbahçe'ye, Urla'ya seferler başlatırsak, deniz kullanımı artacak. Bizim gemilerimiz hem süratli hem alabildiğine güvenli,  konforlu. Bu konudaki eleştirilerden etkilenmiyorum çünkü  biz Türkiye gemiciliğinin ufkunu açtık. Şu anda aynı tersaneye İstanbul Büyükşehir Belediyesi de aynı alt yapı ile  yolcu vapuru siparişi verdi. 3 arabalı vapurumuzdan Hasan Tahsin Eylül ayında, Ahmet Piriştina ise 6 ay içinde kente gelecek”.

 

Buca'ya konforlu ulaşım

Programda Buca raylı sisteminin geciktiği yönündeki eleştirilere de yanıt veren Başkan Kocaoğlu, Konak ve Karşıyaka tramvaylarının proje ihalesine çıkarken Buca tramvayını da aynı çerçevede değerlendirdiklerini ancak Ulaştırma Bakanlığı'nın 'biz yapacağız' demesi üzerine çalışmayı durdurduklarını hatırlatarak, "Gecikme bu yüzden oldu. Şimdi 9.5 kilometrelik Buca metro hattının proje ihalesini yapıyoruz. Üçyol'dan metronun devamı olacak şekilde Buca Koop konutlarına kadar hattı uzatacağız" dedi.

 

Hatamız varsa kabul eder, doğrusunu yaparız

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan geçecek tramvay hattıyla ilgili son gelişmeleri de değerlendiren Başkan Kocaoğlu, hattın güzergahı ile ilgili çalışmaların yapıldığını, ardından karar vereceklerini belirterek şunları söyledi:

“Alt yapısı oturmuş kentlerde yeniden tramvay yapmak çok zor, çok meşakkatli.  Biz de projeyi yaptırdık.  Uygulamaya geçtiğimizde belirli problemlerle karşılaştık.  Bu problemleri minimuma indirmek için var gücümüzle çaba gösteriyoruz.  Proje yapılırken bazı detayların atlanmasından dolayı sıkıntı oldu. Ama bizim 'dediğim dedik,  sözümden dönmem' gibi bir kişiliğimiz yok.  Hata yapmamaya çalışıyoruz,  hatamız varsa,  kamuoyuyla paylaşarak hatamızdan dönüyoruz. Önce yeşil alandan geçirmiştik. Sonra baktık hem yeşil alan daralıyor hem de otopark faktörü var. 1000’e yakın otopark gidiyor.  Mithatpaşa Caddesi'nde çalıştık. Burada da Hatay istikametinden yokuşa gidiş çıkış, sahil bulvarına geçişler, dönüşler ve bazı yerlerde dar boğazlar var, düz bir cadde değil. Bu sefer yeniden bir değerlendirme yaptık. Alt yapı maliyetini hiç düşünmedik, hatta ‘trafo yerin altında olsun,  ne kadar para giderse gitsin’ diye düşündük. Paramızı tabi ki sokağa atacak değiliz ama önemli projelerde maliyeti düşünmüyoruz. Sonra Sahil Bulvarı'na tekrar geri döndük. Gidiş - geliş yapalım dedik, önümüze Büyük Kanal Projesi'nin hattı çıktı. Şimdi orta refüjde oynayarak 3 şerit kalacak şekilde, tramvay da dördüncü şerit olarak çalışmaları bitiriyoruz. Buna karar vereceğiz. Dönüşü olmayan yola girilmeden en sağlıksını yapmaya çalışıyoruz.  Hatam varsa seve seve kabul eder ve doğrusu için elimden geleni yaparım.”

 

Tramvay şart

İzmir'e tramvay gerekli mi sorusuna da 'kesinlikle ihtiyaç' var yanıtını veren Başkan Kocaoğlu, "Üçüncü şeridi yani sağ şeridi ya otobüs kullanılıyor, ya park yeri olarak kullanılıyor. Biz otobüsü kaldırıyoruz, yerine tramvayı koyuyoruz. Daha konforlu,  güvenli.  Bunu Avrupa'nın bütün gelişmiş kentleri kullanıyor.  Böyle hassas yerlerde,  böyle  güç işleri yapmak kolay değil.  En düzgün, en sağlıklı işi yapmak için uğraşıyoruz. Yarın tramvay çalışmaya başladığında,  İzmirli tramvay konforuyla buluştuğunda ne kadar yerinde bir yatırım yaptığımızı hep birlikte göreceğiz" dedi.

 

 

Fuar İzmir'e partner olabilir

Mehmet Karabel'in “Fuar İzmir'e partner alacak mısınız?" sorusuna da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, İzmir fuarcılığını büyütmek istediklerini, yabancı ortağa da kapılarının açık olduğunu ancak tek kurallarının para değil kentin kazanması olduğunu söyledi.

Fuar İzmir'i tümüyle birine devretmeyi düşünmediklerini de söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Fuarcılık kaygan bir sektör.  Bugün burada yapar,  yarın başka yere kaydırabilir. Biz  bunu  engellemek için komple vermeyiz ama herkese kapımız açık. Fuarın İzmir'de büyümesini ve kalmasını sağlamak istiyoruz" dedi.

 

Kongrelere karışmam

CHP'nin Karabağlar kongresinde taraf olduğu yönündeki iddialara da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, "Karabağlar'da hiçbir partiliyle,  belediye başkanımız dahil olmak üzere mahalle seçimlerinde ne telefonla konuştum ne bir araya geldim.  Bütün samimiyetimle söylüyorum.  Beni telefonla arayan partili arkadaşlara kongre bitmeden 'aramayacağım' diyorum. Hiç bir ilçemizde taraf olmadım, hiçbir yönlendirme yapmadım. CHP'liler zaten siyaseti bilen insanlardır. Kendi mahallelerinde neye karar vereceklerini benden kat be kat daha iyi bilirler" şeklinde konuştu,

 

Belediye Başkanlığı ulvi bir görev

Programda 11 yıllık belediye başkanlığını dönemini değerlendiren Başkan Kocaoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı apayrı bir üniversite,  hayat okulu.  O koltuğu temsil etmek,  başarılı olmak için o kadar çok bilgi yükleniyorsunuz.  Bir çok konuda da uzun süre sorarak soruşturarak,  yoğurdu üfleyerek yiyorsunuz.  Bunu görev süresi içerisinde kat kat, merdiven çıkar gibi öğreniyorsunuz. Başkanlık görevi, benim için manevi olarak büyük bir zenginlik oldu. İzmirimiz’e hizmet etmenin manevi hazzını yaşadım. Başımızdan bir çok olay geçti, yüzümüzün akıyla çıktık. Bu görevler zaten adanmışlık gerektiriyor. Yoksa böyle ulvi görevlerde başarılı olmak, genel kabul görmek, hayır dua almak kolay değil.  Sağolsun  İzmirli hemşehrilerimizin büyük desteği ile bize görev verildi.  İzmir bize emanet edildi" dedi,

 

22 Ağustos 2015
Etiket; aziz kocaoğlu tramvay, aziz kocaoğlu açıklamaları Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir