28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Hale Soygazi'den tüyolar



İzmir 1. Uluslararası 10. İleri Yaş Sempozyumu “Yaşlılıkta Sosyal Yaşam ve Bakım” konusu ile Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi.

İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Geriatri Derneği işbirliği ile düzenlenen sempozyuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Ege Geriatri Derneği Başkanı Doç. Dr. Sevnaz Şahin, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar ve İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek’in yanı sıra ünlü sanatçı Hale Soygazi de katıldı.

Sempozyumun konuğu olarak sağlıklı yaş almanın sırlarını anlatan Soygazi, “İnsanın her döneminde ama özellikle ileri yaş döneminde olmazsa olmaz şey moral.. Bir insan hasta olabilir ama morali kötüyse hiçbir şey kaldıramaz. Yaşam zevki kazanmak çok önemli.. Moral ne kadar yüksek olursa, insan o kadar huzurlu ve o kadar iyi olur. Anahtar kelime moral” diye konuştu.

İZMİRLİLER ŞANSLI

İzmir'de yaş almış insanları sokakta çok gördüğünü belirten ünlü sanatçı, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk defa İzmir'de bu kadar aktif bir katılım görüyorum. Galiba bizim Türkiye'de eksiğimiz bu, hayat bitti gibi geliyor. Halbuki ikinci hayat gibi görülmesi lazım. Gezmek, okumadığın kitapları okumak, tiyatroya, sinemaya, konsere gitmek lazım. Bütün bu aktivitelere ulaşmak için belediyelere çok önemli bir iş düşüyor; bunlar olunca yaşamaktan duyulan zevk artıyor. İzmir'de Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği aktiviteleri görüyorum ve çok mutlu oluyorum.”

HEM ANNE HEM CEO

Türkiye’de “kadın ve anne rolü” konusunda da konuşan Hale Soygazi, “Sanki sadece annelik diye bir meslek var. Hayatın her alanında isteklerini yaşayabilecek bir varlık kadın ama artık annesin; ya çok fedakar ya da çok ezik olman gerekiyor. Halbuki her annenin kendi hikayesi var. Tek başına bir anne diye olgu olamaz; fotoğraf sanatçısı olur, anne olur; CEO olur, anne olur.. Ama maalesef bizde olaya dar bir zihniyette bakılıyor” dedi. Soygazi, ilerleyen yaşlarda başvurulan estetik ve plastik cerrahiye “bambaşka birine dönüştürülmemek kaydıyla” karşı olmadığını da belirterek, “Bir takım deformasyonu düzetmek olabilir ama çok büyük değişiklik gösterenlerin pskolojik sorunları var diye düşünüyorum. İnsanın kendini değiştirmek istemesi ciddi rahatsızlık bence” şeklinde konuştu.

İZMİR'DEKİ ORAN YÜKSEK

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Türkiye nüfusunun giderek yaşlandığına dikkat çekti. Türkiye'de oranı yüzde 8.1 olan yaşlı nüfusun İzmir'de yüzde 10.2 oranına sahip olduğunu kaydeden Aydoğan, “Yaşlılarımızla barışacağız, onları sosyal hayatın içine sokacağız. Fiziksel yardım bir yere kadar.. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bizim ‘Yaşlı-genç elele’ programımız var. Bu o kadar moral sağlıyor ki!. Huzur evlerimiz , sosyal yaşam kampüsümüz var. Harika şeyler var Buca Sosyal Yaşam Kampüsü'nde. Engelliler Merkezi var.. Mmuazzam bir kampus. Alzheimer hastaları topluma kazandırmak için bir merkezimiz var ve İzmir bu konuda çok büyük yol aldı. 11 Mayıs'ta da Türkiye'de ilk defa gerçekleşecek olan Keyifli Yaş Alma Fuar'ını açacağız” dedi.

AKTİF KATILIM ÖNEMLİ

İzmir Tabib Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek ise konuşmasında, bir insanın yaşlanmasını hayat tarzı ve kendi sosyal çevresinin belirlediğini söyleyerek şöyle devam etti: “Uygun barınma ve çevre koşulları hazırlayan toplumlarda, başta kullanılan dil olmak üzere ayrıştırıcı ve izole edici olarak, yaşlıların topluma aktif katılımlarının engellediğini görebiliyoruz . Oysa yaşam kalitesi yüksek yaşlıların kendilerini tam olarak ifede edebilmeleri için haysiyetli ve üretken bir yaşam sürmeleri gerekiyor.” Prof.Dr. Akçiçek konuşmasında, kendilerine her zaman desteğini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu'na da teşekkürlerini iletti.

23 Mart 2017
Etiket; ileri yaş sempozyumu, hale soygazi izmir Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir