24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Hamile Kadın Kardeşine Siper Olmuş



İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde, evlerinin önüne bıraktıkları çöp ve hurda tahtalar yüzünden tartıştıkları komşuları tarafından tabancayla vurularak öldürülen 20 yaşındaki 5.5 aylık hamile Duygu Karaca’nın, kardeşine siper olmak istediği anlaşıldı.

Babalarının yıllar önce terk ettiği Duygu’nun annesi ve 6 kardeşinin geçimi için büyük çaba gösterdiği, olay sırasında da M.K.’nin kurşunlarının hedefinin 18 yaşındaki kardeşi Ümitcan Karaca olmasına rağmen, önüne atlayarak kendisini siper ettiği ortaya çıktı.

Duygu’nun bir hafta sonra da çok sevdiği birlikte yaşadığı Mehmet Çetin ile hayalini kurduğu nikahını kıyacakları da yakınlarınca ifade edildi. Dün saat 17.00 sıralarında 1620/43 sokak 12 numarada meydana gelen olayda, İZSU’dan (İzmir Su İdaresi) emekli olan M.K., oturduğu dört katlı apartmanın yanındaki tek katlı evde yaşayan komşularıyla sık sık bahçelerine çöp ve hurda tahta bıraktıkları gerekçesiyle tartışmaya başladı.

Zanlı M.K,  komşusu Filiz Karaca’ya, evlerinin bahçelerine bıraktıkları ısınmak amacıyla kullanılan tahta kasaların, hem kendi evinde rutubet yaptığını, hem de olası bir yangında zarar vereceğini, bu nedenle de kaldırmalarını istedi. Bunun üzerine Filiz Karaca da, çocuklarıyla birlikte tahtaları duvar kenarından, bahçenin ortasına doğru taşıdı.

İzmir'de Hamile Kadın Çöp Kavgasında Öldürüldü
İzmir'de Hamile Kadın Çöp Kavgasında Öldürüldü

KURŞUNLARIN ÖNÜNE ATLADI

Ancak M.K iddiaya göre hakaretlerine devam etti. Duygu Karaca’nın annesi Filiz Karaca ve çocuklarıyla, M.K. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, evinden inen M.K., Filiz Karaca’yı tartaklamaya başladı. Annesinin dayak yediğini gören Ümitcan Karaca da evden aldığı satırla, M.K.’ye saldırmak istedi. Araya girenlerin Ümitcan Karaca’yı engellemesinin ardından evine giden M.K., bu kez ruhsatsız tabancasını yanına alarak tekrar aşağıyla indi.

Öfkeli M.K. iddiaya göre az önce kendisine satırla saldıran Ümitcan Karaca’yı hedef alarak peş peşe ateş etmeye başladı. Olay sırasında bahçede bulunan Duygu Karaca ise kardeşinin önüne geçerek kendisini kurşunlara siper etti. Ağır yaralanan Duygu Karaca, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

ANNELİK VE NİKAH HEYECANI YAŞIYORMUŞ

Hastaneye koşan yakınları, acı haberle yıkıldı, sinir krizi geçirdi. Duygu Karaca’nın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Karaca, ikindi vakti kılınacak olan namazın ardından da toprağa verileceği açıklandı. Bu arada, kardeşine siper olarak hayatını kaybeden Duygu Karaca ile ailesinin yaşadığı acı hayat da ortaya çıktı. Annesi ve 6 kardeşi ile iki odalı tek katlı evde yaşamak zorunda kalan Duygu Karaca’nın, babası Hüsamettin Karaca’nın yıllar önce terk ettiği öğrenildi. Babalarının gitmesinin ardından Duygu’nun da, hem kardeşleri, hem de annesi için büyük fedakarlıklar yaptığı, bir çok işte çalıştığı saptandı. Duygu Karaca’nın, yaklaşık 9 ay önce de, Mehmet Çetin ile tanıştığı, büyük bir aşkla da bağlandığı öğrenildi. Nikahsız yaşadığı Çetin’den hamile kalan Duygu Karaca’nın, hem annelik heyecanını, hem de bir hafta sonra yapacakları resmi nikahın heyecanını birlikte yaşadığı yakınlarınca ifade edildi.

ABLAM ARADA KALDI

Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Ümitcan Karaca, cinayete neden olan tahta kasaları gösterip, onlardan dolayı ablasının can verdiğine inanamadığını söyledi. Ümitcan Karaca, “Komşumuz. Sürekli olarak bize bu konuda kızıyordu. Annem de dün o eşyaları çekti. Ama yine de ağza alınmayacak küfürler ederek üzerine yürüdü. Ardından da tartakladı. Ben araya girdim bana da aynısını yapınca, evden aldığım satırla saldırmak istedim. Sonra da o evine gidip tabancasını getirerek aslında bana ateş etti. Ama ablam önüne geçince kurşunlar ona isabet etti. Ablam karnındaki bebeğiyle benim için can verdi” dedi.

Olayın görgü tanıklarından olan aynı sokakta oturan Turgut Hasadis ise, ailenin yıllardır yardıma muhtaç olduğunu söyledi, cinayeti işleyen M.K.’nın ise kimseyle geçinemediğini dile getirdi.

Bu arada olayın ardından gözaltına alınan katil zanlısı, M.K.’nin işlemlerin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi.

Taylan YILDIRIM/DHA

17 Nisan 2014
Etiket; duygu karaca, izmir bayraklı cinayet, filiz karaca, ümitcan karaca, bayraklı hamile cinayeti Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de Öldürülen Genç Kadının Ailesi Perişan
Duygu Toprağa Verildi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir