28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Hamile kadını koca dayağı mı öldürdü?



   Afyonkarahisar’da, 5 çocuk annesi hamile bir kadının kocasından yediği dayak sonucu, önce çocuğunu düşürdüğü ardından ise hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Edinilen bilgilere göre, olay Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Çiçektepe beldesinde meydana geldi. İddialara göre, 20 yıllık kocasından sürekli dayak yiyen 2 aylık hamile Ayşe Ç.(39) 3 Temmuz Çarşamba günü yine kocası Yusuf Ç.’den (41) dayak yedi. Aldığı darbeler sonucu bir anda kanaması başlayan talihsiz kadın kocası doktora götürmedi. Ardından kanaması devam eden kadın, 5 temmuz Çarşamba günü Isparta’nın Senirkent ilçesindeki devlet hastanesine götürüldü.

   Burada yapılan müdahalenin ardından, taburcu edilen Ayşe Ç. tekrar evine geldi. Ertesi gün çalışmak için kiraz tarlasına giden kadının yine kanaması başladı. Kanaması bir türlü durmayan Ayşe Ç.’yi iddialara göre kocası ve ailesi ikinci defa hastaneye götürmeyi reddetti. Ardından 7 Temmuz Pazar günü eşi Ayşe Ç.’nin kanamasının arttığını ve durumunun ağırlaştığını gören koca Yusuf Ç. eşini bu defa Dinar Haydarlı Devlet Hastanesi’ne götürdü. Hastaneye götürülen 5 çocuk annesi Ayşe Ç.’ye müdahale etmek isteyen sağlık görevlileri, Ayşe Ç.’nin yolda hayatını kaybettiğini belirledi.

GÖZALTINA ALINAN KOCA SERBEST BIRAKILDI

   Kardeşlerinin ölümünden enişte Yusuf Ç.’yi sorunlu tutan aile üyeleri ise durumu jandarmaya bildirerek, Ayşe Ç.’ye otopsi yapılmasını talep etti. Bunun üzerine olaya el koyan Dinar Cumhuriyet Başsavcılığı, Dinar Haydarlı Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından 2. bir otopsi yapılması için talihsiz kadının cenazesini Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne gönderdi. Otopsi sonucunun henüz netlik kazanmadığı bildirilirken, şikayetler doğrultusunda gözaltına alınan koca Yusuf Ç.’nin ilk ifadesinin ardından soruşturma kapsamında serbest bırakıldığı bildirildi.

“ABLAM ENİŞTEMDEN 20 YILDIR DAYAK YİYORDU”

  Koca dayağında hayatını kaybettiği öne sürülen talihsiz kadının kardeşi Şükrü Başyiğit ise ablasının ölümünden enişte Yusuf Ç.’yi sorunlu tutarak, diğer ablaları ile birlikte kendisinden şikayetçi oldu. Olayı anlatan Başyiğit, ablasının 20 yıllık evliliği boyunca sürekli eniştesinden nedensiz yere dayak yediğini öne sürerek, şunları anlattı: “Ablam evlendiğin beridir sürekli dayak yiyor ve baba evi olan Çiçektepe beldesine bağlı Akcin köyüne geliyordu. Son olan olayda da hayatını kaybeden ablam Ayşe Ç. diğer çocuklarının telefonun aracılığı ile diğer ablalarımla temasa geçerek dayak yediğini ve düşük yaptığını söylemiş. Daha sonra 5 Temmuz Cuma günü Senikent Devlet Hastanesi’ne gittiğini söylemiş. Bizim savcılıktan aldığımız bilgilere göre de burada doktorların bir ihmali olmuş. Daha sonra ablamın kanamaları çoğalınca Haydarlı Devlet Hastanesi’ne götürülüyor, ancak orada da yolda öldüğü kayıt altına alınıyor. Bu olayı öğrendikten sonra olaya ben müdahale ettim ve hastane yöneticileri ile görüştüm onlar bana otopsi yapıldığını söylediler. Ben de kendilerine o hastanede nasıl bir otopsi yapıldı deyince, benimle görüşmek istemediler.”  

“ENİŞTEM HAKKINDA ŞİKAYETTE BULUNDUK”

   Bunun üzerine durumu jandarmaya bildirdiğini ve daha sonra savcılığın olaya el koyduğunu dile getiren acılı kardeş Şükrü Başyiğit, açıklamalarına şöyle devam etti: “Daha sonra savcı ile görüştüm ve kardeşi olarak otopsi istediğimi söyledi. Savcı da kendisinin çevreden bazı duyumlar aldığını söyledi ve ikinci bir otopsiye gönderdi. Dayak olayı kesinlikle doğru, ablamın oğullarının söylediğine göre, enişten ablamın karnına tekmeyle vuruyor, daha sonra ablam baygınlık geçiriyor ve kanaması başlıyor. Eniştem tekme ile ablama vuruyor, ablamın çocuğu düşüyor ve daha sonrada kanaması başlıyor. Haydarlı Devlet Hastanesine giderken yolda ölüyor. Biz aile üyeleri olarak eniştem hakkında şikayette bulunduk.”

 “KARDEŞİMİ KOCASI DOKTORA GÖTÜRMEMİŞ”

   Kardeşini 39 yaşında toprağa vermenin acısının yaşayan acılı abla Şefika Yıldırım ise, dayak iddialarının yeni olmadığını, 20 seneden beridir var olduğunu söyledi. Yıldırım, “Ben en son 5 temmuz Cuma günü kardeşim ile görüştüğümde bana dayak yediğini ve çocuğunu düşürdüğünü ve kiraz topladığını söyledi. Bende kendisine ‘madem düşük yaptın neden kiraz toplama işine gittin? Doktora gitseydin’ dedim. Oda ‘götürmediler’ dedi. Kocası doktora götürmemiş yani dövdüğü için beline beline vurduğu için çocuğunu düşürmüş, kanaması başlamış. Biz bundan dolayı eniştemiz hakkında şikayetçi olduk” diye konuştu.

AİLE ÜYELERİ ADLİ TIP KURUMU’NDAN GELECEK OTOPSİ SONUCUNU BEKLİYOR

   Öte yandan, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yapılan ikinci otopsinin ardından aile fertleri tarafından cenazesi alınan Ayşe Ç. dün oturduğu Çiçektepe beldesinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi. Talihsiz kadının cenaze töreninde yaşanabilecek herhangi bir olaya karşı jandarma tarafından geniş güvenlik önlemleri alındığı bildirildi. Koca dayağından dolayı hayatını kaybettiği bildirilen Ayşe Ç. ardından en büyüğü 16, en küçüğü ise 6 yaşında olan 5 çocuk bırakırken, soruşturma kapsamında şimdi Adli Tıp Kurumu’ndan talihsiz kadının kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için gelecek olan otopsi sonucunun beklendiği kaydedildi. Öte yandan Yusuf Ç.’nin ise jandarmaya verdiği ifadesinde eşinin ailesi tarafından kendisine yapılan suçlamaları reddettiğini ve eşinin ölümünden kendisinin sorumlu olmadığını söylediği öğrenildi.

09 Temmuz 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir