19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

'Harama el uzatmayan cumhurbaşkanı istiyoruz'



MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir'de halkın arasında düzenlediği basın toplantısında toplumun nasıl bir cumhurbaşkanı istediğini anlattı. Vural, “Etnik kökeni ne olursa olsun Türk milleti ortak paydasında insanları buluşturan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler anamıza 'al git' diyen değil, anamızın eline öpen bir cumhurbaşkanı istiyoruz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural, Buca Forbes Caddesi girişinde vatandaşların katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Vural, Türkiye'nin nasıl bir cumhurbaşkanı istediğini anlatırken cumhurbaşkanında istemedikleri özellikleri de şöyle dile getirdi: “Pazar günü 12'nci cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bu karar demokrasimizin geleceğinin nasıl şekilleneceğinin tespiti için nasıl bir ülkede yaşadığımızı istediğimizin kararı. Biz bu kararı, 9 Eylül 1922 tarihinde İzmir Vilayet Konağı'ndaki direğe Türk bayrağını çekerken verdik. Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyetle verdik. Cumhuriyetten, parlamenter demokrasiden, hukuk devletinden yana verdik. Bizler partici cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti devleti cumhurbaşkanı seçmek istiyoruz. Biz bir partinin cumhurbaşkanını değil, herkesin cumhurbaşkanını seçmek istiyoruz. Bizler kimseyi ötekileştirmeyen, suçlamayan, kutuplaştırmayan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Vatan evlatlarını doğdukları yere göre bölen, Alevi, Zaza, Gürcü diye ayıran bir cumhurbaşkanı istemiyoruz. Cumhuriyete, hak ve özgürlüklere ülkenin tarihine sahip çıkacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Sözde değil özde demokrat, özgürlükçü, maneviyatçı bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Kendisi gibi düşünmeyenlere de saygı duyan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Toplumu birleştiren, barıştan, bütünlükten yana olan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Etnik kökeni ne olursa olsun Türk Milleti ortak paydasında insanları buluşturan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler anamıza 'al git' diyen değil, anamızın eline öpen bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler basın üzerinde baskı uygulamayacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Alo Fatih'lerin Çankaya'da olmasını istemiyoruz. Memuruna, çiftçisine, öğrencisine, işçisine, işsizine aynı gözle bakan bir cumhurbaşkanı istiyoruz."

"HARAMA EL UZATMAYAN CUMHURBAŞKANI İSTİYORUZ"

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplumsal huzuru sağlayacak yolsuzluğa bulaşmamış, rüşvete ve harama el uzatmayan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler, haram paracıların, havuzcuların Çankaya'ya çıkmasını istemiyoruz. Paralel devlet istemiyoruz. Paralel millet istemiyoruz. Milliyetçiliği ayaklar altına alan bir cumhurbaşkanı değil, milletin değerlerini başının üstüne koyan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler askerine, polisine, savcısına hakimine kumpas kuran bir cumhurbaşkanı istemiyoruz. Bölücülerle, yolsuzluk çeteleriyle değil, milletiyle ortaklık yapan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler yurtta sulh, cihanda sulh arayan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Devleti ticarethane gibi görmeyen bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Milletin hakkını hukukunu koruyan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Hukuktan kaçan değil hukuka sahip çıkan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Adil, dürüst ve şaibesiz bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Herkesin 'benim cumhurbaşkanım' diyebileceği birini istiyoruz."

“YÜZDE 50'NİN DEĞİL YÜZDE 100'ÜN CUMHURBAŞKANI"

MHP Grup Başkanvekili Vural, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun toplumun bir cumhurbaşkanında görmek istediği değerleri taşıdığını belirterek, şöyle konuştu: “Bu özellikler Ekmeleddin İhsanoğlu'nda vardır. Bizler milletimizi ifrat ve tefrit yerine dengeye, ayrıştırmaya değil bütünleştirmeye götüreceğine inandığımız için İhsanoğlu'nun olmasını istiyoruz. Türk milletini, hayatını devlet hizmetine vermiş, Türk İslam dünyası için ömür boyunca çalışmış, çelebi gönüllü, nezaket sahibi bir vatan evladının etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz. Ekmel Bey yüzde 50'nin değil bu ülkede yüzde 100'ün cumhurbaşkanı, bir partinin değil tüm partilerin cumhurbaşkanı olacaktır. Dürüst ve şaibesiz geçmişi, mütevazı kişiliği yanında, toplumu germeyen, her yönüyle huzur telkin eden, nezaket taşıyan İhsanoğlu'na İzmirliler sahip çıkacaktır."

HEP BİR AĞIZDAN HAYKIRDILAR

Vural'ın konuşmasının ardından toplantıya katılanlar efe kıyafeti giyen birinin söylediklerini hep bir ağızdan tekrarlayarak nasıl bir cumhurbaşkanı istediklerini şöyle anlattı: “Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda namus ve şerefi üzerine devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacak, anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik cumhuriyet ilkesine bağlı kalacak, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacak, Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerine aldığı görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücüyle çalışacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz."

Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA) -

08 Ağustos 2014
Etiket; Haberegeli, haberegeli.com, İzmir, Mhp Oktay Vural, Cumhurbaşkanı, Seçimler, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir