19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Hasta çocukların derneği



Uzun süredir İzmir'de hasta çocuklar ve yakınları ile ilgili gönüllü çalışmalar yapan kişi veya kurumlara ulaşarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamındaki çalışmalarını incelemek ve bu konuda bilgi almak istediğim kişiler vardı. İlk olarak çevremdeki doktor arkadaşlarıma ulaştım. Ancak; resmi prosedürler gereği çok açıklayıcı bilgi alamadım. Gönüllü üyesi olduğum Lösev ile irtibattaydım ki Onlar beni buldu. Yok, belki de ben onları buldum. Ya da birbirimizi bulduk.

Geçen hafta Alsancak sokaklarında acele ile yürüyordum. Meksika Sokağı'nda ''Love Fest'' etkinliği vardı. Rengarenk, kırmızı kalpler ile süslenmiş standlar kuruluyordu. Girersem çıkamam diye düşündüm, çünkü; bayılırım bu renkli standlara. Acelem de olsa içlerinden biri dikkatimi çekti. Tam arayıp da bulamadığım, bu kış çok beğendiğim örgü atkıları satıyorlardı. Çok fazla düşünmeden hemen istediğim rengi alıp ayrılmak üzereydim satış yaptıkları poşetlerinin üzerinde yazan isim dikkatimi çekti.

İZMİR HASTA ÇOCUK EVLERİ DERNEĞİ

İşte ayağıma gelmek buydu, tesadüf olamazdı. Çok tatlı, sempatik hanımlar bu dernek yararına el örgülerini satmak için buradaydılar. Çok heyecanlandım. Ayaküstü kendimi tanıttım, mail adresimi verdim, biraraya gelmek üzere sözleştik. İşte şimdi derneğin gönüllü çalışanı Yeşim Çopur'un verdiği bilgilendirme yazısını Dernek Kurucusu Prof.Dr. Buket Erer Del Castello'nun anlatımı ile olduğu gibi paylaşıyorum sizlerle. Benim atladığım bir şey olmasın. Bu denli güzel projeyi, etkilikleri herkes duysun, bu dernek daha fazla sayıda yardıma muhtaç hasta çocuklarımıza ulaşabilsin. Gönüllüler ile daha uzun yol alsınlar. Derneğe emeği geçen, çaba gösteren, destek veren herkese teşekkürler. Hasta çocuklarımız en kısa zamanda iyileşip şifa bulsunlar.

PETEĞİN KEYİF DÜKKANI

İzmir Hasta Çocuk Derneği hakkında detaylı bilgi verir misiniz? Size ve derneğe nasıl ulaşabiliriz?

2004 yılında Prof.Dr. Buket Erer Del Castello’nun sunduğu ‘İzmir Hasta Çocuk Evleri’ projesi dönemin Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim dalı Başkanı Prof.Dr. Sevgi Mir ve dönemin Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ülkü Bayındır tarafından büyük bir heyecanla desteklendi.

KOCAOĞLU'NDAN BÜYÜK DESTEK

İzmir Hasta Çocuk Evleri projesinin amacı ‘Anadolu’nun dört bir yanından İzmir’e tanı ve sağaltım için gönderilen, kalacak yeri veya yakını olmayan, ekonomik sıkıntısı olan ailelere ve hasta çocuklarına sıcak bir yuva sağlamak, onları sağlıklı ortamlarda barındırmak ve her türlü maddi ve manevi gereksinmelerini karşılamaktı. 2005 yılı Şubat ayında küçük bir grup gönüllü bir araya gelerek Hasta Çocuklarımız ve Ailelerini Destekleme Derneğinin çatısı altında toplandı. Hasta çocuklar ile ailelerin misafir edileceği evlerin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından derneğe tahsis edilmesi, projenin hayata geçirilmesinde atılan en önemli adım oldu.

GÖNÜLLÜLER ARTTI

Ege Üniversitesine yakın mesafede bulunan bu mekanlar Çimentaş A.Ş’nin gönüllü ve özverili katkıları ile kısa sürede her biri 2 aileyi barındırabilen, her türlü yaşamsal ihtiyacı karşılayan konforlu daireler haline getirildi. Evlerin ve hasta ailelerin denetiminden sorumlu koordinatörümüz Sevil Ozan’ın 2008 yılında derneğimize katılması ile gücümüz ve büyüme arzumuz kamçılandı. Ocak 2011 de ilkelerimiz ve tüzüğümüz değişmedi, sadece ismimizi herkesin benimsediği ‘İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği‘ olarak kısalttık, gönüllülerimiz arttı, sorumluluklarımız da arttı. Artık başka hastaneler ve tedavi merkezlerinden de yardıma muhtaç hasta aileleri için aranıyoruz. Anadolu’nun Dört Bir Yerinden Gelen Çocuklara Kucak Açıyoruz Dernek Başkanımız Sayın Suzan Kızılgök, bizlerin ve çocuklarımızın ‘Suzan Annesi’, kurulduğumuz günden beri bize deneyimiyle her konuda ışık tutuyor destek oluyor; dernekteki her gönüllünün belirli bir görevi var ve hepimiz gönüllülüğün sadece gönül işi olmadığının bilincinde, sorumluluk duygusu ve disiplinle çalışıyoruz. Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesine Anadolu’nun dört bir yanından hasta çocuklar tanı ve sağaltım için gönderilmektedir. Bu çocukların büyük kısmını lösemi, kök hücre nakli, organ nakli gibi zor ve uzun süreli sağaltım gerektiren, hastanede yatma süreleri uzun, taburcu edilseler bile ayaktan takipleri aylar sürebilen hastalar oluşturmaktadır. Evini, işini, şehrini ve yakınlarını bırakarak hasta çocuğu için bilmediği, kimseyi tanımadığı bir şehre gelen aileleri çok büyük sıkıntılar beklemektedir. Çocukların hastalığı aileyi de parçalamakta, çoğu kez babalar işlerini kaybetmekte, çoğunluğu dar gelirli olan bu ailelerin maddi sıkıntıları bu koşullarda katlanarak artmaktadır. En temel ve insanca hak olan ‘barınmak’ ciddi bir sorun olmaktadır.

AİLELER KATKI VERMİYOR

Evlerimizdeki eşyaları İzmir’li hayırseverlerin yardımları ile tamamlamaya ve yenilemeye çalıyoruz. Ailelerimizin gıda, giyim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını bize destek olan sponsorlarımız ve bağışçılarımız sayesinde karşılayabiliyoruz. Evlerimizin bakımını, temizliğini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz çünkü o evlerde bağışıklık sistemi zayıf yavrularımız barınıyor. Evlerin su, elektrik ve ısınma masrafları dahil tüm giderleri derneğimiz tarafından karşılanıyor. Ailelerden hiçbir katkı almıyoruz, onların en önemli görevi hasta çocuklarının yanında olmak, onları düşünmek ve sevmek ve yaşamlarının bu zor ve karanlık günlerinde kendilerini yalnız hissetmemeleri ve biraz olsun huzurlu olmaları.

10. YILINA GİRİYOR

Sizlerin ve bizlerin sayesinde.... 10 yıldır, 6 ailenin barınabildiği 3 evi ile Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesinden gelen hasta çocuk ve ailelerine hizmet vererek gücüne güç katan İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği 10. yılına büyüyerek giriyor. İzmir’li bir hayırseverin bağışlarıyla ev sayısını artıran Derneğimiz Basın Sitesi ve Balçova’daki evlerini de hizmete açarak 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinden de hasta kabul etmeye başlamıştır. Çağdaş birey sadece kendinden değil ‘kendinden daha şanssız ve zor durumda olanlardan da sorumludur’ ilkesinde birleşmiş olan İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneğinin gönüllüleri, 10. yılını kutlayacak olan derneklerinde 500’e yakın fakir, yalnız ve çocuğu hasta aileye kucak açtı, onlara layık oldukları insanca yaşam koşullarını sağladı, dertlerine ve sevinçlerine ortak oldu.

Prof.Dr. Buket Erer Del Castello Dernek Kurucusu

Daha fazla bilgi için:

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği

Suzan Kızılgök : +90 542 534 34 64

Prof.Dr. Buket Erer Del Castello: +90 533 211 36 71

Sevil Ozan : +90 539 930 23 60

17 Şubat 2016
Etiket; İzmir Hasta Çocuk Derneği, Petek Uluğ, İzmir, Büyükşehir, Buket Erer Del Castello Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
AŞILAR, HERKESE İYİ BİR YAŞAM ŞANSI SUNAR
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
İZMİR MOBBİNG İLE MÜCADELEDE KARARLILIĞINI GÖSTERDİ
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
MUĞLA TÜRKOCAĞI’NDA BAŞKAN DR. YAŞAR TOPAL
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ MOBBİNG ANKETİ SONUÇLARI ŞAŞIRTTI
Uzmanından Çin Tarçını uyarısı
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Ağız kokusunu önlemenin kolayı var
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir