29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Hayatını kaybedenlerin ailelerine maaş



İçişleri Bakanı Muammer Güler, Reyhanlı’daki saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralananlara maaş bağlanacağını, esnafın borcunun da erteleneceğini açıkladı.

Güler, Reyhanlı’daki saldırılara ilişkin TBMM Genel Kurulu’na bilgi verdi. Patlatılan araçların fabrikasyon çıkışlı ve füze başlıklarında da kullanılan RDX ile güçlendirilmiş bombalar olduğunu ve muhtemelen uzaktan kumanda ile patlatıldığını söyledi.

Ağır yaralıların büyük çoğunluğunu hayati tehlikeyi atlattığını belirten Güler, yaşanan saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi. Güler, tedavisi devam edenlere acil şifa hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

"ACİL İHTİYAÇLAR İÇİN 1.5 TL"

Reyhanlı’da yaşanan olayın ardından kendisi ile birlikte 3 bakanın daha ilçeye gittiğini anımsatan Bakan Güler, ilçede herhangi bir provokasyon olmaması için sivil toplum örgütleri görüşmeler yaptıklarını aktardı.

Güler, Suriyeli sığınmacılara yönelik tedbirler aldıklarını ifade etti. Terör ve Terörle Mücadele Doğan Zararların Ödenmesine ilişkin kanu kapsamında zararların karşılanacağını belirten Güler, Başbakanlığın ilk etapta acil ihtiyaçlar için Reyhanlı’ya 1.5 milyon TL yardım gönderdiğini söyledi.

Güler, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralananlara maaş bağlanacağını, esnafın borcunun erteleneceğini bildirdi.

Saldırının amacının hem huzur ortamına darbe vurmak hem de yürütülmekte olan çözüm sürecine provoke etmek, buradaki insanlara karşı karşıya getirmek, Türkiye’nin istikrarına karşı bir eylem olduğunu ifade eden Güler, şunları söyledi: “Meydana gelen eylemin zamanlaması da manidar. Ülkemizdeki gelişmeler ve bölgedeki duruşumuzla alakası var. Suriye’deki kanlı batağın içine çekmek için yapılan provokasyonlara karşı soğukkanlı olmak zorundayız. Sosyal medyada kirliliğe yol açan yorumlarla ilgili herkesi sorumlu olmaya davet ediyorum. Suriye’deki kanlı süreç başladığı andan itibaren Türkiye’nin sabrı sınanmaktadır. Bu olay Suriye’de rejimi ve onun istihbarat örgütüyle doğrudan bağlantılıdır. Olayın Suriyeli muhaliflerle veya sığınmacılarla ilgisi bulunmamaktadır” dedi.

"TAŞERONLAR TESPİT EDİLDİ"

Olayın Suriye rejimi ile irtibatlı bir terör örgütü tarafından yapıldığını belirten Güler, saldırının arkasındaki taşeronların tespit edildiğini söyledi. Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla olayda ihmali olup olmadığına ilişkin bir soruşturma yapıldığını söyledi.

Olayla ilgili bugüne kadar 13 kişinin gözaltına alındığını belirten Güler, 4’ü eylemi organize eden 2’si ise bunlara yardım eden toplam 6 kişinin de arandığını bildirdi. Reyhanlı’daki vatandaşlara seslenen Güler, “Tahriklere kapılmayın, ayrıştırıcı tavırlara fırsat verilmemelidir.

Kardeşliğimize yönelik saldırılardır bunlar. Kimsenin yanına kalmayacaktır, bunun bedelini ödeyeceklerdir, gerekli cezayı alacaklardır, vatandaşlarımızdan sağduyulu davranmalarını rica ediyoruz. Eğer bu tür olaylar nedeniyle, misafirlerimize yönelik bir hareket olursa işte o zaman saldırganların istediğini vermiş oluruz. Milletçe bu acıyı da aşacak ve geleceğe büyük adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

14 Mayıs 2013
Etiket; rehanlıdakilere maaş, muammer güler Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Erdoğan'a sunulan 17 Aralık dosyası ortaya çıktı
Flaş Bakanlardan beklenen karar
Muammer Güler Köşk'te hurma yedi!
İçişleri Bakanından ilk açıklama
Barış Güler'in mahkemedeki sözleri...
Bakan çocukları ve Zarrab hangi gerekçeyle tutuklandı
İnanılmaz iddialar: 32 milyon euro...
Flaş iddia: Bakan rüşvet alırken görüntülendi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir