25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Hayırsever iş adamından iş garantili proje



 Denizli'de Gamateks’in sahibi işadamı Osman Aydınlı, yaptırdığı Kız Meslek ve Teknik Lisesi’nde, "Geleceğin Modelistleriyle Denizli’yi Dünyayla Buluşturuyoruz" projesini hayata geçirdi. Aydınlı kendi adını taşıyan okulun giyim bölümünü tercih eden öğrencilere staj, uygulamalı eğitim ve başarılı öğrencilere istihdam şansı yarattı. Gamateks ve Tesco tarafından hayata geçirilen proje kapsamında okulda Bilgisayar Destekli Giysi Tasarım Laboratuvarı açıldı.

Denizli’nin lokomotif sektörü tekstil ve konfeksiyonda nitelikli eleman sıkıntısına çözüm üretmek amacıyla Gamateks’in sahibi Osman Aydınlı, İngiltere merkezli marketler zinciri Tesco ile “Geleceğin Modelistleriyle Denizli’yi Dünyayla Buluşturuyoruz" projesini başlattı. Hayırsever işadamı Osman Aydınlı’nın adını taşıyan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğiyle proje uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında Gamateks ve Tesco tarafından okulda yaptırılan Bilgisayar Destekli Giysi Tasarım Laboratuvarı’nın açılışı törenle yapıldı. Laboratuvarın açılış kurdelasını Osman Aydınlı ve Emniyet Müdürü Zeki Bulut birlikte kesti.

SEMİNER VERİLDİ

Açılış öncesinde Gamateks ve Tesco uzmanları öğrencilerle öğretmenlere proje bilgilendirme semineri verdi. Seminer sonrasında yapılan kokteyl eşliğinde Bilgisayar Destekli Giysi Tasarım Laboratuvarı açıldı. Başarı ve gelişmişliğin tek şartının eğitim olduğunu kaydeden işadamı Aydınlı, “Küreselleşen dünyada dijital çağa ayak uydurmanın tek yolu günümüz şartlarına uygun kaliteli, teknolojiye hakim, kendine güveni yüksek, vizyon sahibi nesiller yetiştirmektir. Bu düşünceden hareketle Gamateks ve Tesco işbirliği ile okulumuzda geleceğin modelistlerini yetiştirmek için Bilgisayar Destekli Tasarım Laboratuvarı’nı kurduk. Bundan sonra da bu tip projelerin arkasında olacağımızı belirtir, hayırlı olmasını dilerim” dedi.

PROJE 37 ÖĞRENCİYE ULAŞTI

Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Ertan Aktaş ise, meslek liselerinin kalitesinin artması için bu tür işbirliklerine ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Aktaş, proje öncesi okulda giyim bölümünde 7 öğrenci varken, projenin hayata geçirilmesiyle 37 öğrenciye ulaştıklarını belirtti. Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök de, projenin kız öğrencilerin istihdama katılması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Proje kapsamında okulun giyim bölümünde eğitim gören öğrenciler, öğretmenlerinin vereceği eğitim ve iki firmanın uygulamalı danışmanlığı ile iş hayatına hazırlanacak. Öğrenciler uygulamalı eğitimi Gamateks’te alacak, yaz dönemi stajlarını yapacak, başarılı öğrencilere istihdam şansı da sağlanacak. Projede yer almak için Osman Aydınlı Kız Teknik ve Meslek Lisesi giyim bölümünü tercih etmek yeterli olacak.

19 Eylül 2013
Etiket; Denizli'de Gamateks’in sahibi, Osman Aydınlı, Geleceğin Modelistleriyle Denizli’yi Dünyayla Buluşturuyoruz", Bilgisayar Destekli Giysi Tasarım Laboratuva Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir