29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Hissedilen 55 Derece



Ege bölgesinde sıcak hava yaşamı etkilerken güneyde ise Antalya’da hissedilen sıcaklık 51 ile 55 dereceyi buldu. Meteoroloji son yılların en sıcak haziran ayı olduğunu açıklarken, Antalya’da cadde ve sokaklar öğle saatlerinde boşaldı.

Meteoroloji Bölgesel Hava Tahmin Merkezi dijital göstergesi saat 10.56’da hava sıcaklığını 33 derece, nem oranını yüzde 34, deniz suyu sıcaklığını 25 derece olarak gösterdi. Öğle saatlerinde nem oranı yüzde 45’e, sıcaklık da 40 dereceye yükseldi. Hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçti. Meteroloji, Ramazan ayının ilk günü olan yarın sıcaklığın 37 derece olduğunu açıkladı. Sıcak hava cadde ve sokakları boşaltırken, Antalyalılar yarı çıplak ve ellerinde sıvılarla yürüdü.

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili de serinlemek isteyenlerin akınına uğradı. Yerli ve yabancı yüzlerce turist denize girerek serinlemeye çalıştı. Sokakta plaj şemsiyesi ile yürüyenler objektiflere takıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde de hayvanlar için özel önlem alındı. Hayvanat bahçesinde 24 türde 1000’in üzerinde hayvanın olduğunu söyleyen veteriner Aygün Arsun, “Gerekli her türlü önlemi aldık, 100’ü üzerinde fıskiye kurduk. Ayrıca bazı kültür hayvanları için havuz, çamur banyosu ve soğuk hava üfleyen fıskiyeler yerleştirdikö dedi.

Arsun, özellikle ayı, kurt, yak’ın sıcaktan etkilendiğini belirtti. Arsun, temmuz ve ağustos aylarında hayvanlara özel soğutulmuş sebze ve yiyecek verildiğini de vurguladı. Bunaltıcı sıcak nedeniyle zor durumda kalan sokak hayvanları da ağaç gölgelerine sığınarak güneşten korunmaya çalıştı. Uzmanlar aşırı sıcaklarda sıvı tüketiminin 3 litreyi bulmasını gerektiğini belirtti.

Memorial Hastanesi kardioloji bölümünden uzman doktor Nuri Cömert, 50 yaş üzeri, kilolu ve rahatsızlığı olanların aşırı sıcaklarda bir takım rahatsızlıklar yaşamasının normal olduğunu söyledi. “Aşırı terleme ve vücutta sıvı kaybı, eletrolit kaybı, bulantı, baş dönmesi, baygınlık hissi uyandırabilirö diyen Dr.Cömert, “Bunun akabinde bilinç kaybı olması ciddi bir sorunun göstergesidir dedi.

Kalp, damar, kronik kalp, kuah hastalarının özel önlem alması gerektiğini söyleyen Cömert, “Serin saatlerde dışarı çıkılmalı. İdrar söktürücü ve yüksek tansiyon ilacı kullanan hastalar doktoru ile tekrar görüşüp ilaç dozlarını ayarlamalılar. Ve bu tarz hastalığı olanlar bir yakınlarının cep telefonu numarasını mutlaka yanlarında bulundursunlarö diye konuştu. Cömert, Antalya’da hastaların sıcaktan etkilenmesinin en önemli sebebinin nem oranının yüksekliği olduğunu da vurguladı.

27 Haziran 2014
Etiket; aşırı sıcaklar, sıcak hava Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Dikkat! Sıcaklar Artıyor ve Ramazan Geliyor
İzmir'de Bunaltan Sıcaklar Başladı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir