20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Homeros Bulvarı açılışında Balbay'lı şov



İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 metre yüksekliğindeki viyadükle Buca’yı Yeşildere’ye bağlayan Homeros Bulvarı’nı törenle hizmete aldı. Viyadük yüksekliği nedeniyle halk arasında “Uçanyol” olarak adlandırılan projenin açılışına, 4 yıl 9 aylık tutukluluk süresinden sonra geçtiğimiz günlerde özgürlüğüne kavuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da katıldı.

Aday adaylığı başvurusundan sonra ilk kez İzmirlilerle buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasına Balbay’ı “5 yıla yakın ayrılıktan sonra sayın Mustafa Balbay aramızda. Hoş geldiniz, onur verdiniz. Yaşasın özgürlük” şeklinde selamlayarak başladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İzmir’e yaptığını söylediği kamu yatırım miktarlarını eleştiren Başkan Kocaoğlu, “Daha dün sabah AK Parti Genel Başkan Yardımcısı’nın ‘İzmir’e 11 yılda 15 milyar TL’lik yatırım yaptık’ diye açıklaması çıktı. Biz ‘bu rakamı nereden buldunuz, dökümünü açıklayın’ diyecekken Başbakan İzmir’e geldi ve 6 milyar TL daha ekleyip rakamı 21 milyar TL’ye çıkarttı. Şimdi İzmirlilerin huzurunda soruyorum: Şu yatırımın dökümleri ile açıklayın da herkes öğrensin. İzmir, Türkiye öğrensin. Biz de öğrenelim. Biz devlet rakamlarından, hükümetin 11 yılda yaptığı yatırımı söylüyoruz. Tam 5 milyar 300 milyon TL. Bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 9 yılda yaptığımız yatırım ise 5 milyar 600 milyon TL. Hem iki sene az, hem de 300 milyon TL fazladır. Siz kimi kandırıyorsunuz” diye konuştu.

Diğer taraftan, Başbakan’ın bir cümlesinin altına imza attığını söyleyen Kocaoğlu, “Başbakan ‘İzmir baskıya, zulme boyun eğmeyen, her zaman demokrasiden, özgülükten yana olmuş önemli bir kentimizdir’ demişti. Evet, İzmir, onurlu yaşam hakkını sonuna kadar koruyan özel bir kenttir. Ben yaptım oldular ve dayatmalar karşı dik duran, özgürlüklerine sahip çıkan bir kenttir. İzmir, Cumhuriyet’in ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kentidir. Başka kentleri bilmem ama burada, kent hakkında kararlar almak yerine, İzmir halkının aldığı kararlara uymak birinci önceliktir. İzmir’de katılımcılık vardır; fikirden projeye birlikte hareket edilir. İzmir’de İzmirli kimliğini bilen, tanıyan, o kimliği benimseyen ve önünü açan bir yerel yönetim anlayışı vardır. Bu kentin kimliğinin, doğasının, tarihinin, geleceğinin ve özgür yaşam kalitesinin bozulmasına hiçbir İzmirli izin vermez. En başta da Başkanı vermez, vermeyecektir” dedi.

“İzmir’i Akdeniz’in çekim merkezi yapacağız”

İzmirlilerin kamusal varlığına sahip çıkmanın ve tehlike karşısında durmanın herkesten önce kendisinin görevi olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “10 yıldır bunu yapmaya çalışıyorum. İzmir’in değerlerini korumak için koşullar ne kadar ağırlaşırsa ağırlaşsın, engellere rağmen mücadeleye devam edeceğim. Bunu yaparken yeni projeler ve heyecan ile İzmir’i Akdeniz’in çekim merkezi yapmak için yola çıkıyoruz.

İzmir, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kalkındırılıyor. 11 yıldır göstermelik projelerle ‘oy verirseniz yaparız’ zihniyeti bu kente ne yaptıysa, bundan sonra da onu yapacaktır. Biz İzmir’i kalkındırıyoruz. Başbakan iki kere İzmir’e geldi ve ‘kongre merkezi yok’ dedi. Dünyanın hiçbir yerinde fuar alanı ve kongre merkezini belediye yapmaz. Devlet bütçesi ile yapılır. Agora restorasyonu, antik tiyatronun ortaya çıkarılması gibi işler de devlet tarafından yapılır ama İzmir’de devlet-hükümet yapmadığı için Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapıyoruz. İzmirli hemşehrilerimizle birlikte 4 milyon İzmirlinin aşını ve işini artırmak için var gücümüzle çalıştık ve devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Eser istiyorsanız bizde!

Konuşmasını Başbakan’a bir selam göndererek sürdüren Başkan Kocaoğlu, “AK Partinin il kongrelerini yaptığı Halkapınar Spor Salonu’nun parası olan 22 milyon TL’yi Büyükşehir Belediyesi verdi. Kendisinin dün adaylık açıklaması yaptığı Karşıyaka Arena’nın arazisi Karşıyaka Belediyesi’ne aittir. O salonu da kuruşuna kadar Büyükşehir yapmış ve Karşıyaka Belediyesi’ne teslim etmiştir. Siz neyi soruyorsunuz? Eser istiyorsanız bizde. Mücadele istiyorsanız, adalet istiyorsanız; ötekileştirmemek, sevmek, insana değer vermek bizde. 30 Mart’ta hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hem de 30 ilçede CHP’nin bayrağını dikmeye hazır mısınız?” dedi.

“Buca’da 9 senede 345 milyon lira harcadık”

Açılışı yapılan Homeros Bulvarı ile ilgili de bilgi veren Kocaoğlu, “Bu yol Buca’nın ve Bucalı’nın hayaliydi. Bütün geciktirme ve engellemelere rağmen açıyoruz. Kazasız belasız kullanın. Sadece bir çıkışı olan Buca şimdi ikinci çıkışa kavuştu. Menderes Caddesi’nin yükü hafifledi. Ayrıca Gürçeşme Caddesi’ni de genişletiyoruz. Halkın Uçan Yol olarak tanımladığı Homeros Bulvarı için 18 milyon lirası kamulaştırma, 22 milyon lirası da inşaat olmak üzere toplam 40 milyon lira harcadık. Bu proje burada kalmayacak. Toplamda 35 metre genişliğinde, 7.5 kilometre uzunluğuyla İzmir’in en uzun ve geniş bulvarı olacak. Bundan sonra yapacağımız kamulaştırma bedeli 89 milyon liradır. İnşaat ve viyadükle beraber 120 milyon lira daha harcayacağız. Gürçeşme Caddesi’nin kamulaştırma ve yapım bedeli 50 milyondur. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uçanyol ve Gürçeşme Caddesi’yle beraber 50 milyonu bugüne kadar harcanmış, toplam 300 milyon liraya hem Buca ve Karabağlar hem de İzmir’in ulaşımını rahatlatacak Ankara asfaltına alternafit bir bulvar oluşturacak. İki sene içinde bu anayol açılışımızı gerçekleştireceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 9 sene içinde Buca ilçemize tam 345 milyon liralık yatırım yaptı" diye konuştu.

Balbay: “Türkiye hak ettiği iktidara kavuşsun”

Törende konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise şöyle konuştu: “Demir parmaklıkların arkasında, en karanlık günlerde bile umudumu kesmedim. Her zaman halka inandım. Benim için birinci özgürlük aileme kavuşmaksa ikinci özgürlük de İzmir’e kavuşmaktır. Her şeyden önce iyi bir İzmir milletvekili olacağım. Kalemi elden bırakmayacağım. Bir dünya kenti olan İzmir’in Ankara’da en iyi şekilde temsil edilmesi için elimizden geleni yapacağım. Kabul ederlerse, İzmir’deki tüm belediye başkan adaylarının yardımcısı olacağım. Onların burada gerçekleştirdiklerini Ankara’da duyurmak ve İzmir’in hak ettiği sesi Ankara’da haykırmak istiyorum. İzmir’de gerçekleştirilecek yerel iktidarın ardından Türkiye’nin kaderini değiştirecek güce ve enerjiye sahiptir. Buna yürekten inanıyorum. 2,5 yıldır sizi yeterince temsil edemedim. Ama o koşullarda bile, demir parmaklıkların ardında bile ‘ne yapabilirim’ dedim. Size özgürlükte kavuşmak üzere diyerek mektuplar yazmıştım ve kavuştuk. İzmir’e geldiğimde CHP İzmir milletvekilinin yapması gereken il başkanını ve Kocaoğlu’nu ziyaret etmektir. Zaten şu anda Kocaoğlu’nun makamındayız. İcraat yapılan, iş yapılan yerler belediye başkanının makamıdır. Tekrar merhaba özgürlük. Beraber olmalıyız ki, kazanalım; hak ettiklerimizi alalım ki, Türkiye hak ettiği iktidara kavuşsun.”

 

Otogar’a uzayacak Homeros Bulvarı’nı oluşturmak için 80 metre uzunluğunda karayolu köprüsü ile yer yer 35 metre yüksekliğe çıkan 185 metre uzunluğunda viyadük yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Konak Tünelleri projesi nedeniyle önceki proje üzerinde bir revizyon gerçekleştirmişti.

Yeni düzenlemeye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı viyadük, Yeşildere Caddesi üzerinde Karayolları’nın yaptığı kavşakla bağlantı sağlandı. Büyükşehir, projenin Yeşildere Caddesi ile Menderes Caddesi arasında kalan viyadük kısmını geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda hizmete almıştı. Projeye göre, Yeşildere Caddesi’nin paralelindeki Meles Çayı ve İZBAN hattı, Menderes Caddesi’nden Onat Caddesi’ne kadar köprülü kavşak ile aşılarak kesintisiz ulaşım sağlanıyor.

Yeşildere Caddesi’nden Onat Caddesi’ne kadar oluşturulan katlı kavşak ile hem Buca’ya giriş yapılıp üst bölgelerine gidilebilecek hem de Buca’dan Yeşildere Caddesi yoluyla Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametine ulaşılabilecek. Homeros Bulvarı’nın 6.2 kilometrelik ilaveyle Otogar’a kadar uzatılması için çalışmalar devam ediyor.

Buca’daki yeni bulvara adı verilen Homeros, M.Ö. 8. yüzyılda İzmir yöresinde yaşadı. Ünlü İlyada ve Odysseia adlı destanların derleyicisi olarak tüm dünya tarafından biliniyor.

14 Aralık 2013
Etiket; homeros bulvarı açılışı, balbay kocaoğlu, buca homeros tören, uçanyol yeşildere Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir