28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Hükümete çağrıda bulundu



   CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, hükümete Siyasi Partiler Yasası’nın değiştirilmesi ve yüzde onluk seçim barajının kaldırılması çağrısında bulundu.

İzmir Karşıyaka Belediyesi’nin 2 milyon TL’ye malolan Temizlik İşleri binası, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in de katıldığı törenle hizmete açıldı. Tekin, hükümete Siyasi Partiler Yasası’nın değiştirilmesi ve yüzde on barajının kaldırılması çağrısında bulundu. Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Siyasi Partiler Yasası’nı değiştirelim, yüzde 10 barajını indirelim. Sayın Arınç size sesleniyorum. Erbakan döneminde yüzde 10 hak gaspıdır demiyor muydunuz. Ne oldu şimdi? Yarın siz de ihtiyaç duyacaksınız. Geçmiş dönemlerde birçok siyasi parti vardı, var mı şimdi? Sizin de ömrünüz az kaldı. Ömrünüzün son dönemlerinde gelin Siyasi Partiler Yasası’nı değiştirelim, millet kendi vekilini, belediye başkanını kendi seçsin. Bu model dünyanın hiçbir yerinde uygulanan bir model değil" dedi.

“ONLARA JURNALLİK YAPANLARIN HİÇBİRİNİ CHP’Lİ SAYMIYORUM”

Tekin, iktidar partisini eleştirmenin bedelinin çok ağır olmasına karşın partilerinin sürekli ve acımasızca eleştirildiğini ve önümüzdeki süreçte CHP ile ilgili çok sayıda yalan, yanlış ve iftira dolu haberlerin çıkacağını savundu. Tekin, Kılıçdaroğlu’nun erken iftar açtığı şeklindeki fotoğrafı buna örnek gösterdi ve bu haberlerin yapılmasında parti içinden bazı kişilerin ’jurnallik’ yaptığını iddia etti. Tekin, "İktidar partisini eleştiremezsiniz. Çünkü eleştirdiğinizde bedeli çok ağır. CHP’yi eleştirdiğinizde hiçbir bedeli yok. Bir sürü yalan, yanlış, iftiraya dayalı çok haberler göreceksiniz önümüzdeki süreçte. Kılıçdaroğlu iftarı erken açtı diye fotoğraf koyuyorlar. Bunlar bizden besleniyor. Onlara jurnallik yapanların hiçbirini CHP’li saymıyorum. İktidara yalakalık yapacak, yandaş. Muhalefeti eleştirebilirsiniz. Bu iktidarın yolsuzluklarını yazan gazeteler var mı? Avrupa’da yolsuzlukta Türkiye birinci sırada şu anda. Bir önümüzdeki günlerde zaman zaman Sayın Başbakan, çıkıp tutuklu gazeteci yok diyor. El insaf yani. Yarından itibaren ya da öbür gün arkadaşlarımız Recep Larousse çıkarıyor. Yıllar önce bir CHP’li bir şey söylemişse hemen onun hesabı sorulur. Başbakan’ın dün söylediğini kimse ertesi gün eleştiremiyor" diye konuştu.

“CHP’Lİ BELEDİYELER OLMASA İSTANBUL KÖY HALİNE DÖNÜŞÜR”

Önümüzdeki yerel seçimlerin Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Gürsel Tekin, "Önümüzde seçimler var. İlk kez belediye seçimleri bu kadar anlamlı. Türkiye’nin geleceğini bu seçimler belirleyecek. CHP’nin iktidar olmadığı yerlere gitmelerini istiyorum. Birçok ile gittiğinizde kent değil köy olduğunu göreceksiniz. Şehirler sosyal yaşamıyla varolur. Unutmayın, insanlar cehennemi görmeden cennete inanmaz. Eksiklerimiz var. Ama tamamını tolere etmek, en kısa sürede gidereceğiz. Eskişehir’e gidin 24 saat yaşayan bir şehir. Tüm CHP’li belediyelere bakın 24 saat yaşıyor. İstanbul da CHP’li belediyeler olmazsa köy haline dönüşür" dedi.

“TEMİZLİK HAREKETİ BAŞLATALIM”

CHP’nin 76 milyonun sigortası olduğunu, kendilerine oy vermeyenlerin bile kendilerini eleştirdiğini ve olumsuzlukların üzerine daha fazla gitmesi gerektiğini söylediğini dile getiren Tekin, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Tekin, "76 milyonun güvencesi şu anda CHP. Size oy vermeyen de sizi eleştiriyor. Çünkü sizi sigorta gibi görüyor. Rey vermemiş olabilirim ama olumsuzluklarla daha fazla mücadele edin diye teşvik ediyor. Türkiye’nin kötü gidişatına dur diyebilecek olan parti CHP. Daha çok birlik ve bütünlüğe ihtiyacımız var. Bunları PR edenler, bunlar demokrasiyi getirecek, özgürlükçü diyenler, küresel oyuncak oldukları ortaya çıktı Gezi’den sonra. Türkiye’yi küresel oyuncak haline getirenleri yerel seçimlerde göndermek olacak. İzmir’e de, Türkiye’ye de güveniyorum. İzmir’le ilgili hiçbir tereddüt yok. İzmir’e İstanbul, Ankara kardeş olarak gelecek. Rant bitecek, kentsel dönüşümün ne olduğunu göreceksiniz. Yeşil alanlar yandaşlara peşkeş çekilmeyecek, kapalı siyaset olmayacak. Türkiye’de de temizlik hareketi başlatalım. Bunu da CHP ile başlatalım" şeklinde konuştu.

23 Temmuz 2013
Etiket; chp, gürsel tekin, hükümet, siyasi partiler yasası, izmir, karşıyaka Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir