19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İEÜ, Ege'deki liderliğini sürdürmenin gururunu yaşıyor



İzmir Ekonomi Üniversitesi  kuruluşunun on ikinci yılında Ege Bölgesi ve İzmir’de vakıf üniversiteleri arasında toplam yerleştirmede vazgeçilmez liderliğini sürdürüyor. Yükseköğrenim hayatına kazandırdığı yenilikler ve eğitim kalitesiyle Türkiye’nin önde gelen vakıf üniversiteleri arasında üst sıralarda yerini alan İzmir Ekonomi Üniversitesi bin 377 öğrenciyi daha birer girişimci olarak yetiştirmek üzere aldı.

9 fakülte, 2 meslek yüksekokulu bulunan İEÜ‘de 2013 - 2014 Akademik Yılında 1.163 lisans, 214 ön lisans öğrencisi yükseköğrenimlerine başlayacak. İzmir’de en çok çift diploma programına sahip olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Psikoloji Fredonia programının 10 kişilik öğrenci kontenjanı da yüzde yüz tercih edilerek önemli bir başarıya ulaştı. Özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü ile Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nün ön kayıt sonrasında yüzde yüz doluluğa ulaşması bekleniyor.  

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da hedeflerini yakaladığını belirten Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, büyük önem verdikleri Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun yeni açılan bölümleriyle birlikte 214 öğrenci tarafından tercih edilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Geleceğe ve iş hayatına daha kısa sürede atılmak isteyen öğrenciler için iki yıllık programların büyük avantaj olduğunu belirten Başkan Demirtaş,

“Geçen yıl aldığımız yüksek doluluğu göz önünde bulundurarak bu yıl Meslek Yüksekokulu’na 2 farklı program daha ekledik. Türkçe eğitim verecek olan ön lisans programları öğrenciler tarafından yüksek oranda tercih edildi.  İzmir Ekonomi Üniversitesi tüm mali beklentilerini bırakarak çok önemli bir misyonu gerçekleştiriyor. İş aleminin ihtiyacı olan öğrencileri yetiştirdiğimiz Meslek Yüksekokulu’nun tercih edilmesi  eğitim hayatı için çok sevindirici bir gelişme” diye konuştu. Sağlık alanında yeni bir ekol yaratma hedefiyle yola çıktıklarına işaret eden Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Tıp Fakültesinin alt yapısı için öncelikle Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu eğitime açtıklarını ve Sağlık Yönetimi Bölümü ile sektörün öncelikle yöneticilerini yetiştireceklerini kaydetti.

Açılmasından itibaren iki yıl üst üste Hukuk Fakültesi’nin dolup taşması nedeniyle bu yıl kontenjanın artırıldığına dikkat çeken Başkan Demirtaş, “Hukuk Fakültemiz, farklı eğitim programı ve avantajlarıyla Türkiye için fark yaratacak hukukçular yetiştiriyor. 2 yıl üst üste artırılan kontenjana rağmen yüzde yüz doluluğa ulaşması çok sevindirici. Bu yıl yeni açtığımız İnşaat Mühendisliği Bölümüne de ilk kez öğrenci almanın heyecanı içindeyiz” dedi.

Özel yetenek sınavına girmek isteyen adayların, Moda ve Tekstil Tasarımı ile Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümlerine 12 Ağustos, Pazartesi gününe kadar ön kayıt yaptırabileceklerini ifade eden Başkan Demirtaş, her iki bölümdeki iddialı eğitim sistemine dahil olmayı isteyen gençleri İEÜ‘ye davet etti. 

26 Temmuz 2013
Etiket; izmir, ekonomi, üniversitesi, yerleştirme, lider, ege, bölge Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir