24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İEÜ-Eşrefpaşa Hastanesi işbirliği



İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), sağlık eğitiminde yeni bir ekol yaratma adımlarında Eşrefpaşa Hastanesi’yle birlikte yol alacak. Kuruluşu tamamlanan ve YÖK tarafından öğrenci alımı için onay bekleyen İEÜ Tıp Fakültesi ile bu yıl eğitime başlayacak Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yetiştireceği yönetici adayları Eşrefpaşa Hastanesi’nde mesleklerine ilk adımlarını atacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç arasında imzalanan protokol doğrultusunda geleceğin hekimleri ve sağlık yöneticileri, Eşrefpaşa Hastanesi’nde yetişecek.

Protokol imzalama töreninde, Prof. Dr. Baltacıoğlu ve Genç’in yanı sıra, İEÜ Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağ Çal ile Eşrepaşa Hastanesi Başhekimi Bora İrer de hazır bulundu.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesi olduklarını, 12 yıldır sürdürdükleri başarı grafiğini tıp alanına aktarmak istediklerini belirterek, “Tıp fakültemizi kurmak için izinlerimizi aldık. Önümüzdeki yıl tıp fakültemize öğrenci almayı planlıyoruz. Eğitimde uygulamaya önem veriyoruz. Bunun için İzmir’in en köklü hastanesi olan Eşrefpaşa Hastanesi’yle birlikte hareket edeceğiz. Tıp eğitiminin yanı sıra bu yıl ilk kez öğrenci alımını gerçekleştirdiğimiz Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yetiştireceği sağlık yöneticilerimiz de burada eğitilecek. Öğrencilerimiz, yaz stajlarını ve dönem içi çalışmalarında bazı derslerini uygulamalı olarak hastanede yapacak. Hekimlerimiz tarafından eğitilecek. Yaşlı bakımı ve tıbbi dokümantasyon alanındaki öğrencilerimiz de burada yetişecek” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç de, İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi başarılı bir kurumun işbirliğinden onur duyduklarına dikkat çekerek, “Bu proje çok önemli. Yaşlıyla gencin el ele vermesi söz konusu. Büyükşehir Belediyesi olarak gözümüz gibi baktığımız, Türkiye’nin tek belediye hastanesiyle İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin işbirliği yapmak istemesi bizi onurlandırdı. Hanemize bir puan daha eklendi. Bugün Eşrefpaşa Hastanesi için imzaladığımız protokolün benzerini Yaşlı Bakımı Programı için Zübeyde Hanım Huzurevi’mizle yakında yapacağız” diye konuştu.

Günü kurtarmak için değil, tasarlamak üzerine iş yapacaklarına işaret eden İEÜ Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağ Çal şunları söyledi:

“Günü kurtarmak değil tasarlamak üzerine iş yapacağız. Bu noktada Eşrefpaşa Hastanesi, Zübeyde Hanım Yaşlı Bakımevi devreye giriyor. En iyilerini bulup, sistemleri en iyi şekilde çalışan kurumlarla birlikte hareket ediyoruz. Eşrefpaşa Hastanesi, 2. Basamak sağlık hizmeti veriyor, her donanıma sahip. Nitelikli işletme birikimi bulunuyor. Özverili sağlık hizmeti veriliyor. Bu yıl ilk adımı atıyoruz. Öğrencilerimiz, Eşrefpaşa Hastanesi ve Zübeyde Hanım Yaşlı Evi’nde mesleklerinin gereklerini öğrenecek, pratiklerini yapacaklar. Kendi hastanemizi kurduğumuzda da işbirliğimiz devam edecek” dedi. Eşrefpaşa Hastanesi’yle 2019 yılına dek sürecek bir protokol imzaladıklarını, bu sürecin zenginleştirilerek devam edeceğini kaydeden Prof. Dr. Çal, iki kurumun da pratik uygulama ve akademik birikimini harmanlayarak İzmirlilerin yararına sunacaklarını söyledi.

30 Temmuz 2013
Etiket; ieü, eşrefpaşa, tunçdan, baltacıoğlu, pervin, şenel, genç, çağ, çal Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İletişimciler İzmir'de buluşuyor
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Çağla İspanya'da ikinci oldu
Akran zorbalığını hafife almayın
Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Çağla'dan tarihi galibiyet
Rüzgar sörfünde final heyecanı
Yaşarlı akademisyen Ege'yi temsil ediyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir