19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İkinci tecavüze indirim!



14 yaşındaki C.D.'ye 2 kez tecavüz ettiği öne sürülen 22 yaşındaki Samet Avcı'ya verilen 24 yıl 2 ay hapis cezasında, ruh sağlığındaki bozulmanın kalıcı etki yapıp- yapmadığının tespit edilememesi nedeniyle 5 yıl 10 ay indirim yapıldı.

Samsun'da 2009 yılı Ağustos ayında erkek arkadaşı Samet Avcı'nın kendisine tecavüz ettiğini öne süren C.D., annesi ile birlikte polise gidip şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Avcı, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Samet Avcı hakkında, tecavüz suçlamasıyla Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava sürerken Avcı, askere gitti. 2011 yılı Eylül ayında izine gelen sanık, iddiaya göre, sokakta gördüğü C.D.'yi bir süre kovaladı. Samet Avcı, yakaladığı C.D.'yi konuşma bahanesi ile bir arkadaşının evine götürdükten sonra, "Beni neden şikayet ettin?" diyerek tokat attı, bir kez daha tecavüz etti.

Şikayet üzerine gözaltına alınan Avcı, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl Ağustos ayında hakim karşısına çıkan Samet Avcı, evlenme hazırlığı yaptığı C.D. ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini söyledi. Avcı, "Evlenmeye karar verdiğimizde yaşının küçük olduğunu öğrendim. Aileler arasında anlaşmazlık çıkınca ayrıldık. Ardından da beni şikayet etmiş. Askerden izili geldiğimde sokakta karşılaştık. Beni görüp kaçmaya başlayınca arkasından koştum. Konuşmak için bir arkadaşımın evine gittik. Beni şikayet ettiği için tokat attım. Daha sonra barıştık ve onun da rızasıyla ilişkiye girdik" dedi.

Duruşmaya katılan C.D., önceki ifadelerini ve sanıktan şikayetçi olduğunu yinelerken Avcı'nın kendisini tehdit ederek tecavüz ettiğini söyledi. Avcı'nın kendisini tokatlaması sonucu bayıldığını anlatan C.D., "Kendime geldiğimde pantolonum çıkarılmış ve belden aşağım çıplaktı. Bana tecavüz ettiğini anladım. Sonra yine kendisini şikayet ettim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Samet Avcı'ya ilk tecavüz suçundan 6 yıl 8 ay, ruh sağlığının bozulması nedeniyle ikinci tecavüzden 12.5 ve 'Kişiyi hürriyetten yoksun bırakma' suçundan da 5 yıl olmak üzere toplam 24 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Sanık avukatı kararı temyiz için Yargıtay'a gönderdi.

Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi ikinci tecavüz olayının hemen ardından C.D. için Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından verilen raporda ruh sağlığının bozuk olduğunun belirtildiği ifade edilirken ruh sağlığı raporunun olayın üzerinden en az 6 ay geçtikten sonra alınması gerektiğini hatırlatıldı. Yüksek mahkeme bu nedenle yeniden rapor alınmasına karar verip, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

Yargıtay, sanığa ilk tecavüz ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından verdiği cezaları onadı. Yargıtay'ın bozması üzerine bugün bir kez daha hakim karşısına çıkan Samet Avcı, önceki savunlamarını yineleyerek beraatini istedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden alınan ikinci raporda da tecavüzün C.D.'nin ruh sağlığında kalıcı etki bırakıp- bırakmadığının tam olarak tespit edilemediği belirtildi. Mahkeme heyeti, sanığa ikinci tecavüz suçundan 12.5 yıl yerine 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Böylelikle sanığın toplam cezası 18 yıl 4 aya inmiş oldu.

28 Kasım 2013
Etiket; ikinci tecavüz indirim, tecavüz ceza indirimi, yargıtay tecavüz indirimi, tecavüz ruh sağlığı Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir