28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İletişimciler diplomalarını gaz maskeleriyle aldı



    Bazı öğrenciler, diplomalarını gaz maskesi ile aldı ve üzerinde 'diren gezi' ve 'özgür basın varsa özgür toplum vardır', 'diren gazeteci' yazılı pankartlar açtı. CHP eski İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü de 67 yaşında 'gazetecilik' diploması aldı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, mezun olurken pankartlarla Taksim Gezi eylemlerine destek verdi. Bu yıl mezun olan 354 iletişimciden halkla ilişkiler bölümünden mezun olanlar cüppelerinin içine harfler yapıştırıp yan yana durarak 'diren gezi' yazdı.

   Gazeteciler ise yüzlerinde gaz maskesi ile sahneye çıktı ve üzerinde 'özgür basın varsa özgür toplum vardır. Diren gazeteci. Madımak' yazılı pankart açtı. Gazetecilik bölümü mezunları, ellerinde 'Bir yarım Lice bir yarım Taksim', 'Yasal mermisiyle bir komiser yaklaşmakta başım belada. Ethem Sarısülük', 'Adalet her gün herkese lazım', 'Yeryüzünün çocukları kimsenin askeri değildir', 'Ay! resmen devrim', 'Biz orduya sadece fındık için gideriz', 'Mustafa Kemal’in çapulcuları', 'Suriye halkı yalnız değildir', 'Madımak unutma, unutturma' yazılı dövizler taşıdı.

“DİREN HAKKI”

   Gazetecilik Bölümü mezunları arasında okula afla dönen CHP eski İzmir Milletvekili, Aliağa Belediyesi eski Başkanı Hakkı Ülkü de vardı. 67 yaşında diploma alan Ülkü, konuşmasında şunları söyledi: “Bu arkadaşlarımdan çok şey öğrendim. Son zamanlardaki Taksim Gezi direnişinden dolayı 90 kuşağına 'Y kuşağı' diyorlar. Ben 90 kuşağının şimdiye kadar sadece bilgisayarlarla meşgul olduğunu, zaman zaman arkadaşlarıyla yemeğe gittiklerini çok fazla ülke gündemiyle ilgilenmediklerini zannederdim.

   Şimdi gördüğümüz manzara geldiğimiz nokta bu arkadaşlarımızdan özür dilememizi gerektiriyor. Demek oluyor ki bu arkadaşlarımız sadece bilgisayarlarla meşgul olmamışlar, hem dünyayı hem ülkemizi yorumlamışlar ve iktidarın yaptığı yanlış uygulamalara da her zaman karşı çıkacaklarını göstermişlerdir.” Bazı veliler Hakkı Ülkü’yü yuhalarken bir veli ayağa kalkarak, “Seni dinlemek zorunda değiliz siyaset yapıyorsun” diye bağırdı. Tepkili veliyi, özel korumalar sakinleştirdi. Arkadaşı Hakkı Ülkü’ye destek vermek için törene katılan Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganı attı. Sahnede diploma almak için bekleyen yeni mezunlar da 'Diren Hakkı' diye bağırdı.

DEKANLA DANS

   Törenin sonunda 67 yaşında diplomasını Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı’nın elinden alan Ülkü, '“2 no'lu amfi' adlı müzik grubunun rock şarkısı eşliğinde İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden’le ile dans etti.

“ÖNEMLİ OLAN PARA DEĞİL İNSAN”

   İletişim Fakültesi’nde 4.00 puan üzerinden. 3.97 ortalaması ile birinci olan Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencisi Mükerrem Önlü’nün, “Bu okul bana para kazanmanın önemli olmadığını, önemli olanın insan olduğunu öğretti. Sistemin dışında kalıp eleştirmek yerine sistemin içinde ödün vermeden onu değiştirip, dönüştürmeye çalışmalıyız” dedi.

04 Temmuz 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir