20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İmparator’la 40 yıl



   Taraftar grubu ultrAslan, Fatih Terim’in Galatasaray’a olan bağını resmiyete döküşünün 40. yılında, İmparator’un kazandığı başarıları anlatan bir makale yayımladı. Sarı kırmızılı taraftar grubunun yayımladığı makalede şu ifadeler yer aldı: "Bu millet dillere destan olacak kahramanlıklar yaşamış, her alanda akla hayale gelmeyecek işleri aklını cesaretini ve ruhunu harman ederek başarmıştır. Bunları yaparken de çok büyük liderler, dünyanın gıptayla izlediği önderler yetiştirmiştir

   . Yakın tarihimizin en önemli liderlerinden biri de hiç şüphesiz İmparator Fatih Terim’dir. Adana Demirspor’dan Galatasaray’a geldiğinde rahmetli Taçsız Kral’ımızın yanında imzasını atan İmparator, o gün aslında yüreğindeki Galatasaray mührünü, kağıda bir daha hiç çıkmayacak şekilde işlemiştir.

8 DÖNEMİN 6’SINDA ŞAMPİYON

   Galatasaray, Türk futbolunu özellikle 80’li yılların sonu ve 90’lı yılların başında Avrupa’ya taşıyan ve çıtasını sürekli yükseğe koyan bir takım haline gelmiş ve kuruluş amacı olan “Türk olmayan takımları yenmek” gayesini sürekli olarak gerçekleştirmeye başlamıştı. Tam da bu noktada Milli takımı 1991 Akdeniz Oyunları’nda finale taşıyan, A Milli Takımı tarihinde ilk kez eleme gruplarından çıkarıp Euro 96’ya katılmasını sağlayan Galatasaray’ın kaptanı Fatih Terim, Galatasaray’ın bu gayesine birebir uyduğundan olsa gerek 1996-1997 sezonunun başında göreve geldi. Kırılmadık rekor, kaldırmadık kupa bırakmadı.

   Milli takımlardaki başarısıyla sadece Galatasaray’ın değil tüm Türk futbolunun seviyesini yükselten İmparator, Galatasaray tarihinde unutulmayacak izler bıraktı. Futbolcu olduğu dönemde Galatasaray taraftarlarının yaşadığı şampiyonluk hasretini sahada bizzat hisseden İmparator, Teknik Direktörlük döneminde 8 sezonun 6’sında şampiyonluk yaşayarak tribünlerle doyasıya kutlama şansını yakaladı. Bu ülkede bir takımın Avrupa’da diğer tüm takımların üzerine çıkabileceğini ispatladı.

"SIFATLARA SIKIŞTIRILAMAYACAK KADAR BÜYÜK BİR KARAKTER"

   Fatih Terim; sadece bir futbolcu, teknik direktör, genel kurul üyesi sıfatlarına sıkıştırılamayacak kadar büyük bir karakterdir. Adının hakkını sonuna kadar vererek önce gönülleri ardından da fethettiği gönüllerle bir olup Avrupa’yı fethetmiş, imkan verilmeyen işlerde “tek ihtimali olan” adamlar yetiştirmiştir. Bu milleti ileriye taşıyan tüm liderler gibi hayatını önderi olduğu topluluğun başını dik tutmaya adamış, vazgeçmemeyi öğütlemiş ve heyecanını her daim diri tutmayı başarmıştır. Galatasaray’a olan bağını resmiyete döküşünün üzerinden geçen 39 yılda bizi kişiliğiyle, duruşuyla ve başarılarıyla gururlandıran İmparator Fatih Terim’in, 40. Yılında ve daha nice senelerde de Galatasaray armasına hizmet etmesini diliyor, Galatasaray’a gönül vermiş milyonlarla omuz omuza yeni destanlar yazacağına inanıyor ve kendisinin Kopenhag’da öğrencilerine haykırdığı gibi tüm Galatasaraylılar haykırıyoruz: Allah yardımcınız olsun”

09 Temmuz 2013
Etiket; ultraaslan, galatasaray, fatih terim, imparator Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Edepsiz teklife icabet ettik
Terim'e 'delikanlı kaçar mı' diye sordu
Kaf-Kaf nakavt oldu
Karşıyaka yenildi ama umut verdi
Kaf Kaf Aslan'ı devirdi
Galatasaray'dan Karşıyaka'ya
Pınar Karşıyaka'da iki bomba birden
Sabri'nin eşi Lamborghini sürsün diye!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir