28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İngiliz Kadın Turist Organlarını Bağışladı Ama...



Muğla’daki hastanede beynindeki tümör nedeniyle tedavi gören İngiliz vatandaşı 61 yaşındaki Stephen Cecil Bouton’un, beyin ölümü gerçekleşti. Bouton’un yüz, kol ve bacakları da dahil olmak üzere tüm organları vasiyeti üzerine bağışlandı. Ancak yalnızca korneaları alınabildi.

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde 10 yıldır yerleşik olarak yaşayan emekli asker Stephen Cecil Bouton, 16 Nisan’da banyoda rahatsızlandı. Beynindeki tümör nedeniyle uzun süredir çeşitli hastanelerde tedavi gördüğü öğrenilen Bouton, eşi 58 yaşındaki Paulo Bouton'ın haber vermesi üzerine gelen 112 ekipleri tarafından Muğla Özel Yücelen Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tansiyonu düştüğü belirlenen Bouton, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Bouton’un doktorların müdahalesine rağmen bugün saat 09.00’da beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların durumu bildirdiği eşi, Bouton’un vasiyeti üzerine yüz, kol ve bacaklarda dahil olmak üzere tüm organlarını bağışladı.

Ege Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden bir ekip, yüz ile kol ve bacaklar dışındaki diğer organları almak üzere Muğla’ya geldi.

Özel Yücelen Hastanesi Başhekimi Dr. Sumur Gazezoğlu, zamanla yarıştıklarını belirterek, "Hastanın tansiyonu çok düşük. Bir an önce naklin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Hastayı kaybetme riskimiz yüksek" dedi. Bouton’un eşine bıraktığı vasiyetinde, "Makineye bağlı yaşamak istemiyorum. Beyin ölümüm gerçekleşmesi halinde, umut bekleyen hastalara hayat vermek istiyorum. Bu nedenle organlarımın bağışlanmasını istiyorum. Ayrıca, Türk gelenek ve göreneklerine uygun olarak Köyceğiz’de defnedilmek istiyorum" dediği öğrenildi.

Paulo Bouton, eşini hastaneye kaldırıldıkları gün, evlilik yıldönümleri olması nedeniyle kendisine 'Canım aşkım, böyle olmasını istemezdim' diyerek özür dilediği belirtip, gözyaşlarına boğuldu.

SADECE KORNEALAR ALINDI

 Stephen Cecil Bouton'un organları, kalbinin durması nedeniyle nakil edilemedi. Ege Üniversitesi'nden nakil için giden ekibin, Bouton'un sadece kornealarını aldığı öğrenildi. Özel Yücelen Hastanesi Başhekimi Dr. Sumur Gazezoğlu, "Stephen Cecil Boulton sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Eşi vasiyet üzerine yüzü dahil alınabilecek tüm organlarını bağışlama karı aldı. Biz de gerekli yerlerle temasa geçtik. Yüz ve organ naklinin yapılması için tüm çalışmalar tamamlanmıştı.İngiliz aile herkese örnek olacak onurlu bir davranış da bulundu. Ancak makineye bağlı yaşatılan hastamızın kalbi durduğu için organlarını nakil edemiyoruz" şeklinde bilgi verdi.

22 Nisan 2014
Etiket; Stephen Cecil Bouton, ingiliz organ bağışı, muğla organ bağışı, sumur gazezoğlu, muğla özel yücelen hastanesi Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
AŞILAR, HERKESE İYİ BİR YAŞAM ŞANSI SUNAR
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
İZMİR MOBBİNG İLE MÜCADELEDE KARARLILIĞINI GÖSTERDİ
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
MUĞLA TÜRKOCAĞI’NDA BAŞKAN DR. YAŞAR TOPAL
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ MOBBİNG ANKETİ SONUÇLARI ŞAŞIRTTI
Uzmanından Çin Tarçını uyarısı
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Ağız kokusunu önlemenin kolayı var
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir