29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İngiliz ve İtalyanlar İzmir'i sevdi



 İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün rakamlarına göre Ocak-Ağustos 2013 döneminde İzmir’i 1 milyon 343 bin yabancı turist ziyaret etti. Bunların 629 bin 8’i havayolu, 340 bini ise denizyoluyla geldi. İzmir’e gelen turistlerin ülkelere göre dağılımında, Almanlar yine açık ara ilk sırada yer aldı. Almanya’dan sekiz ayda 227 bin 98 kişi geldi. Aynı dönemde İtalya’dan 98 bin 128, Fransa’dan 91 bin 342, İngiltere’den 79 bin 929 turist İzmir’i ziyaret etti. 
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Almanya ve Fransa pazarında bir önceki yıla oranla düşüş gözlenirken, İngiliz ve İtalyan turistin Ege’ye ilgisinin arttığını dile getirdi. İşler, İngiliz turistin geçen yılın ilk 8 aylık dilimine göre yüzde 14,15 oranında artarak İzmir’i tercih ettiğini belirtti. İşler, “İngilizlerin geçen yıllara oranla bu yıl İzmir’i tercihleri bizleri sevindirdi. İngilizler geçen yıllarda ekonomik, terör olayları, olimpiyat ve Avrupa Kupası maçlarından dolayı Türkiye pazarında düşüş içerisindeydi. Ancak bu sene Türkiye, en çok da Ege olmak üzere en fazla artışı gösteren pazar olma özelliğini elde etti. Öyle ki Almanya’yı geçme başarısı gösterdi. Bu başarı elbette yüzdesel bir başarıdır. Almanya her sene olduğu gibi sayı itibariyle ilk sırada bulunuyor” dedi.
100 İSTİHDAMDAN 16'Sİ TURİZMDEN
İşler, Gezi olayları ve Razaman ayı sebebiyle rezervasyonlarda bir önceki dönem yavaşlama olmasına rağmen, turizmde Ağustos ayı ile birlikte ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekti. Turizmin artık kırılganlık eşiğini aştığını dile getiren İşler, turizm sektörünün istihdama katkıda lider olduğunu belirtti.
İşler şu ifadelerde bulundu; “Artan her 100 istihdamdan 16’sı turizmden” olduğuna dikkat çekerek, “Ülke genelindeki sigortalı sayısındaki artışın yüzde 16,2’si turizmden kaynaklandı. Turizm bu performans ile istihdamda ilk sırada yer aldı. Turizmde sigortalı sayısındaki artış; yeni iş olanaklarının yaratılması, kayıtsız çalışanların kayıt altına alınması ve turizm kapsamına giren firma sayısının artırılmasından kaynaklanmaktadır. Diğer yandan son 5 yılda, sektörde kayıtlı çalışanların payı yüzde 57’den yüzde 65’e çıkmıştır.”
2013’ün ilk sekiz ayında İzmir’e gelen turist sayısı, geçen yıla göre yüzde 2,73 oranında arttı. ETİK Başkanı Mehmet İşler, Almanya ve Fransa pazarında bir önceki yıla göre düşüş gözlendiğini, buna karşılık İngiliz ve İtalyan turistin Ege’ye ilgisinin arttığını dile getirdi. Sektörde yaşanan hareketliliğin istihdama da olumlu yansıdığını belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, ülke genelindeki sigortalı sayısındaki artışın yüzde 16,2’sinin turizmden kaynaklandığını belirtti.
Öte yandan, 2013 Ağustos ayında havayolu girişlerinde bir önceki yıla göre yüzde 5,3 artış, denizyolu girişlerinde ise, yüzde 1,94 oranında azalma görüldü. Toplam girişlerde yüzde 2,73 oranında bir artış gerçekleşmiş olup, yüzde 66'sını havayolu, yüzde 34'ünü denizyolu girişleri oluşturdu. İzmir’e kruvaziyerle gelen turist sayısında da önemli bir artış oldu. 1 Ocak-31 Ağustos 2013 arasında yüzde 4,6 artarak 305 bin 146’a çıktı. Geçen yılın aynı döneminde İzmir, 292 bin 19 kruvaziyer turisti ağırlamıştı. Yılın ilk sekiz ayında Alsancak Limanı’na, 125 kruvaziyer gemisi yanaştı.

06 Eylül 2013
Etiket; izmir, kültür, turizm, müdürlük, ingiliz, italyan, turist Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir