28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İşkence iddiaları yalan



   Tutuklulara yemek verilmediği gibi iddiaların da gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Adalet Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Gezi Tutukluları İşkence’de başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı. Haberdeki iddiaları yalanlayan Adalet Bakanlığı, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla yazılı bir açıklama yapıldığını belirtti.

   Açıklamada, Gezi Parkı olayları nedeniyle Metris Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan 8 tutuklunun ayrı odalara alındığı, tutukluların bulunduğu odalarda cinayet, hırsızlık, gasp, uyuşturucu ve cinsel suçlardan tutuklu ve hükümlü bulunmadığı kaydedildi. 8 tutuklunun kaldığı bölümlerde oruç tutmayanların yanı sıra oruç tutanların da bulunduğu, günlük yemek dağıtımının düzenli yapıldığı ve 8 tutukluya yemek verilmediği iddialarının ise gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 8 tutuklunun cezaevinde kaldıkları süre içinde herhangi bir şikayette bulunmadıkları kaydeden açıklamada şu ifadelere yer verildi:

   “Görevi yaptırmamak için direnme suçundan İstanbul 31. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 2013/78 sorgu nolu 08.07.2013 tarihli tutuklama müzekkeresi ile tutuklanarak Metris Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilen 8 tutuklu, 5275 sayılı kanunun 11.3 maddesinde belirtilen ‘Tutuklular, maddi olanaklar elverdiğince suç türlerine ve taşıdıkları güvenlik riskine göre ayrı odalarda barındırılırlar. Aralarında husumet bulunanlar ile iştirak halinde suç işlemiş olanlar aynı odalarda barındırılmazlar ve birbirleri ile temas etmelerini engelleyecek tedbirler alınır’ hükmü uyarınca ayrı bölümlere alınmışlardır. İlgili kişilerin kaldıkları bölümlerde cinayet, hırsızlık, gasp, uyuşturucu ve cinsel suçlardan tutuklu ve hükümlü bulunmamaktadır. Habere konu edilen kişilerin kaldıkları bölümlerde oruç tutmayanların yanı sıra, tutanlar da bulunmaktadır.

   Bu nedenle de günlük yemek dağıtımı düzenli olarak yapılmaktadır. Dolayısıyla ‘oruç tutan mahkumların yanlarına yerleştirildikleri için yemek yemelerine de izin verilmediği’ iddiası doğru değildir. Cezaevi yönetimine ve revirine, söz konusu tutukluların darp edildiklerine ilişkin sözlü veya yazılı herhangi şikayet iletilmemiştir. Haberde ismi geçen 8 kişi ile kurum müdürü tek tek görüşmüş ve bu kişilerin habere konu edilen iddialar konusunda herhangi bir şikayetleri olmadığı kendi imzaları ile kayıt altına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

11 Temmuz 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir