18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İşte 30 Mart'ın İlk Kazananları



 

Resmi olmayan sonuçlara göre Tunceli'de (BDP) Mehmet Ali Bul, Hakkari'de (BDP) Dilek Hatipoğlu, Bayburt'ta (AKP) Mete Memiş, Rize'de (AKP) Reşat Kasap, Artvin’de (AKP) Mehmet Kocatepe, Gümüşhane'de (AKP) Ercan Çimen, Edirne'de (CHP) Recep Gürkan, Konya'da (AKP) Tahir Akyürek, Aksaray'da (AKP) Haluk Şahin Yazgan, Adıyaman'da (AKP) Fehmi Hüsrev Kutlu, Karabük'te (MHP) Rafet Vergili, Bartın'dan (MHP) Cemal Akın, Nevşehir'de (AKP) Hasan Ünver, Erzincan'da (AKP) Cemalettin Başsoy, Kırklareli'nde (CHP) Mehmet Kesimoğlu, Karaman'da (AKP) Ertuğrul Çalışkan, Sivas'ta (AKP) Sami Aydın, Kilis'te (AKP) Hasan Kara, Tokat'ta (AKP) Eyüp Eroğlu, Elazığ'da (CHP) Mücahit Yanılmaz kazandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'deki yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre BDP'nin adayı Mehmet Ali Bul, kazandı. 47 yaşında evli ve 2 çocuk babası olan sendikacı Mehmet Ali Bul'un seçimlerin kazandığının belli olmasının ardından BDP'liler kentte kutlamalar yaptı
HAKKARİ'DE SEÇİMİ BDP'NİN KADIN ADAYI KAZANDI
HAKKARİ'de yerel seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre BDP'nin adayı Dilek Hatipoğlu kazandı. 
Hakkari'nin ilk kadın belediye başkanı olan Hatipoğlu, İşletme Fakültesi mezunu. Evli 2 çocuk annesi Muşlu olan Hatipoğlu, seçimlere BDP'nin kadın kotasıyla girdi.
RİZE'DE REŞAT KASAP KAZANDI
RİZE’de belediye başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti adayı Reşat Kasap kazandı.
Gazi Üniversitesi İstatistik Bölüm Başkanlığı görevinden istifa ederek Ak Parti'den Rize Belediye Başkanlığı’na aday olan 2 çocuk babası 53 yaşındaki Reşat Kasap, İstatistik, Ulaşım, Planlama, Kalkınma, Çevre, Endüstri, Ekonomi, Finans ve Eğitim alanlarında uzman olarak biliniyor. 
Kasap, Rize Belediye Başkanlığı'n kazanırken, Saadet Partisi’nden aday olan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ise ikinci sırada kaldı.
ARTVİN’DE AK PARTİ ADAYI MEHMET KOCATEPE KAZANDI
ARTVİN’de Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti’nin adayı Mehmet Kocatepe kazandı. 
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan evli ve 3 çocuk babası 48 yaşındaki Mehmet Kocatepe, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde Personel ve Eğitim Daire Başkanı olarak görev yaptı, 25 Nisan 2009 tarihinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.
Artvin’de 3 dönemdir CHP'li Emin Özgün, belediye başkanı olarak görev yapıyordu.
GÜMÜŞHANE'DE AK PARTİ ADAYI ÇİMEN KAZANDI
GÜMÜŞHANE Belediye Başkanlığı resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti'nin adayı Ercan Çimen kazandı.
Evli ve 2 çocuk babası Ak Parti adayı Çimen, Gümüşhane Belediye Başkanı seçildi. İktisatçı Ercan Çimen, aile şirketinde yönetici olarak görev yapıyordu. Çimen, 2009 yılında 35 oyla Gümüşhane Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmişti. 
Gümüşhane'de 1999 yılından bu yana Belediye Başkanı olarak görev yapan MHP'li Mustafa Canlı ise bu kez ikinci sırada kaldı.
BAYBURT’TA DA AK PARTİ SEÇİMİ KAZANDI
BAYBURT Belediye Başkanlığı'na resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti adayı Mete Memiş kazandı.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu olan ve Erzincan'da özel dershane yöneticiliği ve öğretmenlik yapan Mete Memiş, evli ve 3 çocuk babası. Eşi ev kadını olan Memiş, 2002'de de AK Parti'den Bayburt milletvekili aday adayı olmuştu.
MHP'den aday olan Harita Mühendisi İdris Aydın ise ikinci sırada kalarak seçimi kaybetti.
EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI CHP'Lİ RECEP GÜRKAN OLDU
EDİRNE'de belediye başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre halen milletvekili olan CHP adayı Recep Gürkan kazandı. 
Eğitimci olan evli ve 2 çocuk babası 50 yaşındaki Recep Gürkan'ın çekiştiği rakibi AK Parti adayı Ahmet Günşen ise ikinci sırada yer aldı. CHP'den aday gösterilmediği için DSP'ye geçen ve üst üste 4 dönemdir belediye başkanlığı yapan Hamdi Sedefçi 4'üncü sırada yer aldı. 
KONYA'DA AK PARTİLİ TAHİR AKYÜREK YENİDEN KAZANDI
KONYA'da iki dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan AK Parti adayı Tahir Akyürek, resmi olmayan sonuçlara göre yeniden seçildi.
2004 yılından itibaren Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevini yürüten 55 yaşındaki Tahir Akyürek, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Bir dönem serbest avukatlık yapan Akyürek, kapatılan Refah Partisi'nden 1990 yıllarında siyasete girdi. Evli ve 3 çocuk babası olan Akyürek'in eşi Fatma Akyürek, ev hanımı
AKSARAY BELEDİYE BAŞKANLIĞINI AK PARTİLİ YAZGAN KAZANDI
AKSARAY'da resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Ak Partili Haluk Şahin Yazgan belediye başkanı oldu.
İnşaat mühendisi olan Haluk Şahin Yazgı, evli ve 1 çocuk babası. 
Aksaray'ın Ağaçören, Gülağaç, Sarıyahşi Güzelyurt ve Eskil İlçelerini Ak Parti, Ortaköy ilçesini ise resmi olmayan sonuçlara göre MHP kazandı.
ADIYAMAN'DA AK PARTİLİ HÜSREV KUTLU KAZANDI
ADIYAMAN'da, kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığı seçimlerini AK Partili Fehmi Hüsrev Kutlu kazandı.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de kesin olmayan sonuçlara göre partisinin adayı Kutlu'nun kazandığını söyledi. 25 Şubat 1961'de Adıyaman'da dünyaya gelen ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren 3 çocuk babası Kutlu, 22 ve 23'üncü dönem Adıyaman Milletvekili olarak TBMM 'de görev aldı. 
KARABÜK'TE MHP ADAYI KAZANDI
KARABÜK'te belediye başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre MHP adayı Rafet Vergili yeniden kazandı. 
Sanayici, evli ve 5 çocuk babası 55 yaşındaki Rafet Vergili'nin çekiştiği Ak Parti adayı Mehmet Ceylan ise ikinci sırada yer aldı. 
BARTIN'DA MHP ADAYI KAZANDI
BARTIN Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre MHP adayı Cemal Akın yeniden kazandı. 
Elektrik mühendisi, evli ve 2 çocuk babası 55 yaşındaki Akın'ın çekiştiği Ak Parti adayı Seyfettin Kalay ise ikinci sırada yer aldı.
NEVŞEHİR'DE AK PARTİLİ HASAN ÜNVER YENİDEN BAŞKAN
NEVŞEHİR'de Belediye Başkanlığı seçimini, resmi olmayan sonuçlara AK Parti adayı Hasan Ünver yeniden kazandı. 
İki dönemdir Nevşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren 51 yaşındaki, mesleği gazetecilik olan Hasan Ünver, AK Partinin bu ilde kurucu il başkanlığı görevinde de bulunmuştu.
ERZİNCAN'DA AK PARTİLİ CEMALETTİN BAŞSOY KAZANDI
ERZİNCAN Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan seçimlere göre AK Parti adayı Cemalettin Başsoy kazandı.
Emekli memur, evli ve 3 çocuk babası 56 yaşındaki Başkan Cemalettin Başsoy'un çekiştiği rakibi MHP'li Hamdi Karakaya ise ikinci sırada yer aldı. 
KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NI CHP ADAYI MEHMET KESİMOĞLU KAZANDI
KIRKLARELİ'de kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını CHP adayı, halen milletvekili olan Mehmet Kesimoğlu kazandı. 
Siyaset bilimci olan evli ve 1 çocuk babası 54 yaşındaki CHP adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun çekiştiği rakibi AK Parti adayı Selehattin Minsolmaz ise ikinci sırada kaldı.
KARAMAN'DA AK PARTİ KAZANDI 
KARAMAN'da belediye başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti adayı Ertuğrul Çalışkan kazandı.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olan ziraat mühendisi 49 yaşındaki Ertuğrul Çalışkan, resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 44'ünü alarak seçimi kazanırken, ikinci parti ise yüzde 24 oy oranıyla MHP oldu. 2004 yılında Ak Parti'den Karaman İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi ve bir dönem İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürüttü. Halen Karaman Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Çalışkan evli ve 2 çocuk babası.
SİVAS'TA AK PARTİ ADAYI SAMİ AYDIN KAZANDI
SİVAS'ta belediye başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Sami Aydın kazandı.
Mimarlık yapan evli ve 3 çocuk babası 49 yaşındaki Sami Aydın'ın seçimlerde çekiştiği mevcut belediye başkanı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) adayı Doğan Ürgüp ise ikinci sırada yer aldı. Belediye Başkanlığını kazanan Ak Parti adayı Sami Aydın, 2004 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilmiş, 5 yıl bu görevi yaptıktan sonra 2009 yılında bir kez daha aday olduğu seçimde başkanlığı BBP adayı Doğan Ürgüp'e kaybetmişti. 
İki adayın bir kez daha karşı karşıya geldiği seçimde bu kez kazanan taraf Sami Aydın oldu. Aydın, 5 yıllık aradan sonra kentte yeniden belediye başkanlığına seçildi.
KİLİS'TE AK PARTİLİ HASAN KARA KAZANDI
KİLİS'te, resmi olmayan sonuçlara göre Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Hasan Kara kazandı.
Belediye Başkanlığını kazanan AK Parti Kilis Belediye Başkan adayı Hasan Kara 1969 yılında Kilis'te dünyaya geldi. Hukuk Fakültesi mezunu olan 4 çocuk babası Hasan Kara, 22 ve 23'üncü dönemde AK Parti Kilis Milletvekili olarak TBMM'de bulundu.
TOKAT'TA AK PARTİ ADAYI EYÜP EROĞLU KAZANDI
TOKAT'ta belediye başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Eyüp Eroğlu kazandı.
Avukatlık yapan evli ve 2 çocuk sahibi 37 yaşındaki Eyüp Eroğlu'nun seçimlerde çekiştiği MHP adayı Hüseyin Erkan İkikat ise ikinci sırada yer aldı. Partisinin il başkanı olan Eroğlu, seçim öncesinde adaylık açıklaması yapmamasına karşın, genel merkez tarafından Tokat adayı olarak gösterildi. Daha önce 2 dönem AK Parti'den Belediye Başkanlığı yapan Adnan Çiçek'in yerine aday gösterilen Eroğlu, yapılan seçimler sonucunda Tokat'ın yeni belediye başkanı oldu.
ELAZIĞ'DA AK PARTİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NI KAZANDI
ELAZIĞ'da Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti adayı Mücahit Yanılmaz kazandı.
Elazığ'da Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti adayı 53 yaşındaki Mücahit Yanılmaz kazandı. Makine mühendisi olan Yanılmaz, evli ve 4 çocuk babası. Yanılmaz'ın seçimleri kazanmasının ardından partililer Elazığ'da kutlamalar yaptı. 

Resmi olmayan sonuçlara göre Tunceli'de (BDP) Mehmet Ali Bul, Hakkari'de (BDP) Dilek Hatipoğlu, Bayburt'ta (AKP) Mete Memiş, Rize'de (AKP) Reşat Kasap, Artvin’de (AKP) Mehmet Kocatepe, Gümüşhane'de (AKP) Ercan Çimen, Edirne'de (CHP) Recep Gürkan, Konya'da (AKP) Tahir Akyürek, Aksaray'da (AKP) Haluk Şahin Yazgan, Adıyaman'da (AKP) Fehmi Hüsrev Kutlu, Karabük'te (MHP) Rafet Vergili, Bartın'dan (MHP) Cemal Akın, Nevşehir'de (AKP) Hasan Ünver, Erzincan'da (AKP) Cemalettin Başsoy, Kırklareli'nde (CHP) Mehmet Kesimoğlu, Karaman'da (AKP) Ertuğrul Çalışkan, Sivas'ta (AKP) Sami Aydın, Kilis'te (AKP) Hasan Kara, Tokat'ta (AKP) Eyüp Eroğlu, Elazığ'da (CHP) Mücahit Yanılmaz kazandı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'deki yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre BDP'nin adayı Mehmet Ali Bul, kazandı. 47 yaşında evli ve 2 çocuk babası olan sendikacı Mehmet Ali Bul'un seçimlerin kazandığının belli olmasının ardından BDP'liler kentte kutlamalar yaptı
HAKKARİ'DE SEÇİMİ BDP'NİN KADIN ADAYI KAZANDI
HAKKARİ'de yerel seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre BDP'nin adayı Dilek Hatipoğlu kazandı. 
Hakkari'nin ilk kadın belediye başkanı olan Hatipoğlu, İşletme Fakültesi mezunu. Evli 2 çocuk annesi Muşlu olan Hatipoğlu, seçimlere BDP'nin kadın kotasıyla girdi.
RİZE'DE REŞAT KASAP KAZANDI
RİZE’de belediye başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti adayı Reşat Kasap kazandı.
Gazi Üniversitesi İstatistik Bölüm Başkanlığı görevinden istifa ederek Ak Parti'den Rize Belediye Başkanlığı’na aday olan 2 çocuk babası 53 yaşındaki Reşat Kasap, İstatistik, Ulaşım, Planlama, Kalkınma, Çevre, Endüstri, Ekonomi, Finans ve Eğitim alanlarında uzman olarak biliniyor. 
Kasap, Rize Belediye Başkanlığı'n kazanırken, Saadet Partisi’nden aday olan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ise ikinci sırada kaldı.
ARTVİN’DE AK PARTİ ADAYI MEHMET KOCATEPE KAZANDI
ARTVİN’de Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti’nin adayı Mehmet Kocatepe kazandı. 
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan evli ve 3 çocuk babası 48 yaşındaki Mehmet Kocatepe, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde Personel ve Eğitim Daire Başkanı olarak görev yaptı, 25 Nisan 2009 tarihinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.
Artvin’de 3 dönemdir CHP'li Emin Özgün, belediye başkanı olarak görev yapıyordu.
GÜMÜŞHANE'DE AK PARTİ ADAYI ÇİMEN KAZANDI
GÜMÜŞHANE Belediye Başkanlığı resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti'nin adayı Ercan Çimen kazandı.
Evli ve 2 çocuk babası Ak Parti adayı Çimen, Gümüşhane Belediye Başkanı seçildi. İktisatçı Ercan Çimen, aile şirketinde yönetici olarak görev yapıyordu. Çimen, 2009 yılında 35 oyla Gümüşhane Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmişti. 
Gümüşhane'de 1999 yılından bu yana Belediye Başkanı olarak görev yapan MHP'li Mustafa Canlı ise bu kez ikinci sırada kaldı.
BAYBURT’TA DA AK PARTİ SEÇİMİ KAZANDI
BAYBURT Belediye Başkanlığı'na resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti adayı Mete Memiş kazandı.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu olan ve Erzincan'da özel dershane yöneticiliği ve öğretmenlik yapan Mete Memiş, evli ve 3 çocuk babası. Eşi ev kadını olan Memiş, 2002'de de AK Parti'den Bayburt milletvekili aday adayı olmuştu.
MHP'den aday olan Harita Mühendisi İdris Aydın ise ikinci sırada kalarak seçimi kaybetti.
EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI CHP'Lİ RECEP GÜRKAN OLDU
EDİRNE'de belediye başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre halen milletvekili olan CHP adayı Recep Gürkan kazandı. 
Eğitimci olan evli ve 2 çocuk babası 50 yaşındaki Recep Gürkan'ın çekiştiği rakibi AK Parti adayı Ahmet Günşen ise ikinci sırada yer aldı. CHP'den aday gösterilmediği için DSP'ye geçen ve üst üste 4 dönemdir belediye başkanlığı yapan Hamdi Sedefçi 4'üncü sırada yer aldı. 
KONYA'DA AK PARTİLİ TAHİR AKYÜREK YENİDEN KAZANDI
KONYA'da iki dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan AK Parti adayı Tahir Akyürek, resmi olmayan sonuçlara göre yeniden seçildi.
2004 yılından itibaren Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevini yürüten 55 yaşındaki Tahir Akyürek, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Bir dönem serbest avukatlık yapan Akyürek, kapatılan Refah Partisi'nden 1990 yıllarında siyasete girdi. Evli ve 3 çocuk babası olan Akyürek'in eşi Fatma Akyürek, ev hanımı
AKSARAY BELEDİYE BAŞKANLIĞINI AK PARTİLİ YAZGAN KAZANDI
AKSARAY'da resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Ak Partili Haluk Şahin Yazgan belediye başkanı oldu.
İnşaat mühendisi olan Haluk Şahin Yazgı, evli ve 1 çocuk babası. 
Aksaray'ın Ağaçören, Gülağaç, Sarıyahşi Güzelyurt ve Eskil İlçelerini Ak Parti, Ortaköy ilçesini ise resmi olmayan sonuçlara göre MHP kazandı.
ADIYAMAN'DA AK PARTİLİ HÜSREV KUTLU KAZANDI
ADIYAMAN'da, kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığı seçimlerini AK Partili Fehmi Hüsrev Kutlu kazandı.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de kesin olmayan sonuçlara göre partisinin adayı Kutlu'nun kazandığını söyledi. 25 Şubat 1961'de Adıyaman'da dünyaya gelen ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren 3 çocuk babası Kutlu, 22 ve 23'üncü dönem Adıyaman Milletvekili olarak TBMM 'de görev aldı. 
KARABÜK'TE MHP ADAYI KAZANDI
KARABÜK'te belediye başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre MHP adayı Rafet Vergili yeniden kazandı. 
Sanayici, evli ve 5 çocuk babası 55 yaşındaki Rafet Vergili'nin çekiştiği Ak Parti adayı Mehmet Ceylan ise ikinci sırada yer aldı. 
BARTIN'DA MHP ADAYI KAZANDI
BARTIN Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre MHP adayı Cemal Akın yeniden kazandı. 
Elektrik mühendisi, evli ve 2 çocuk babası 55 yaşındaki Akın'ın çekiştiği Ak Parti adayı Seyfettin Kalay ise ikinci sırada yer aldı.
NEVŞEHİR'DE AK PARTİLİ HASAN ÜNVER YENİDEN BAŞKAN
NEVŞEHİR'de Belediye Başkanlığı seçimini, resmi olmayan sonuçlara AK Parti adayı Hasan Ünver yeniden kazandı. 
İki dönemdir Nevşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren 51 yaşındaki, mesleği gazetecilik olan Hasan Ünver, AK Partinin bu ilde kurucu il başkanlığı görevinde de bulunmuştu.
ERZİNCAN'DA AK PARTİLİ CEMALETTİN BAŞSOY KAZANDI
ERZİNCAN Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan seçimlere göre AK Parti adayı Cemalettin Başsoy kazandı.
Emekli memur, evli ve 3 çocuk babası 56 yaşındaki Başkan Cemalettin Başsoy'un çekiştiği rakibi MHP'li Hamdi Karakaya ise ikinci sırada yer aldı. 
KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NI CHP ADAYI MEHMET KESİMOĞLU KAZANDI
KIRKLARELİ'de kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını CHP adayı, halen milletvekili olan Mehmet Kesimoğlu kazandı. 
Siyaset bilimci olan evli ve 1 çocuk babası 54 yaşındaki CHP adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun çekiştiği rakibi AK Parti adayı Selehattin Minsolmaz ise ikinci sırada kaldı.
KARAMAN'DA AK PARTİ KAZANDI 
KARAMAN'da belediye başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti adayı Ertuğrul Çalışkan kazandı.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olan ziraat mühendisi 49 yaşındaki Ertuğrul Çalışkan, resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 44'ünü alarak seçimi kazanırken, ikinci parti ise yüzde 24 oy oranıyla MHP oldu. 2004 yılında Ak Parti'den Karaman İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi ve bir dönem İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürüttü. Halen Karaman Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Çalışkan evli ve 2 çocuk babası.
SİVAS'TA AK PARTİ ADAYI SAMİ AYDIN KAZANDI
SİVAS'ta belediye başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Sami Aydın kazandı.
Mimarlık yapan evli ve 3 çocuk babası 49 yaşındaki Sami Aydın'ın seçimlerde çekiştiği mevcut belediye başkanı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) adayı Doğan Ürgüp ise ikinci sırada yer aldı. Belediye Başkanlığını kazanan Ak Parti adayı Sami Aydın, 2004 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilmiş, 5 yıl bu görevi yaptıktan sonra 2009 yılında bir kez daha aday olduğu seçimde başkanlığı BBP adayı Doğan Ürgüp'e kaybetmişti. 
İki adayın bir kez daha karşı karşıya geldiği seçimde bu kez kazanan taraf Sami Aydın oldu. Aydın, 5 yıllık aradan sonra kentte yeniden belediye başkanlığına seçildi.
KİLİS'TE AK PARTİLİ HASAN KARA KAZANDI
KİLİS'te, resmi olmayan sonuçlara göre Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Hasan Kara kazandı.
Belediye Başkanlığını kazanan AK Parti Kilis Belediye Başkan adayı Hasan Kara 1969 yılında Kilis'te dünyaya geldi. Hukuk Fakültesi mezunu olan 4 çocuk babası Hasan Kara, 22 ve 23'üncü dönemde AK Parti Kilis Milletvekili olarak TBMM'de bulundu.
TOKAT'TA AK PARTİ ADAYI EYÜP EROĞLU KAZANDI
TOKAT'ta belediye başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Eyüp Eroğlu kazandı.
Avukatlık yapan evli ve 2 çocuk sahibi 37 yaşındaki Eyüp Eroğlu'nun seçimlerde çekiştiği MHP adayı Hüseyin Erkan İkikat ise ikinci sırada yer aldı. Partisinin il başkanı olan Eroğlu, seçim öncesinde adaylık açıklaması yapmamasına karşın, genel merkez tarafından Tokat adayı olarak gösterildi. Daha önce 2 dönem AK Parti'den Belediye Başkanlığı yapan Adnan Çiçek'in yerine aday gösterilen Eroğlu, yapılan seçimler sonucunda Tokat'ın yeni belediye başkanı oldu.
ELAZIĞ'DA AK PARTİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NI KAZANDI
ELAZIĞ'da Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti adayı Mücahit Yanılmaz kazandı.
Elazığ'da Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti adayı 53 yaşındaki Mücahit Yanılmaz kazandı. Makine mühendisi olan Yanılmaz, evli ve 4 çocuk babası. Yanılmaz'ın seçimleri kazanmasının ardından partililer Elazığ'da kutlamalar yaptı. 

 

30 Mart 2014
Etiket; 30 mart seçimleri Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


74 İlde Başkanlar Belli Oldu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir