19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İstifaya Aysal mı yol açtı?



Aykut Kocaman'ın istifa ettiği ve bu kararında Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın ''Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ceza alacak'' biçimindeki sözlerinin etkili olduğu iddiası Eski Yargıtay Başkanı Gerçeker'in dün İzmir'de Yaşar Üniversitesindeki konuya ilişkin sözlerini akla getirdi.

3 Temmuz sürecisinde bir taraftan takımı yönetirken, bir taraftan karşı karşıya kalınan sıkıntılarla baş etmek durumunda kalan ve hayli yıprandığını dile getiren Kocaman'ın Ünal Aysal'ın, kendinden emin olarak Fenerbahçe'nin ceza alacağını söylemesi üzerine, yeni bir krizle boğuşmamak adına görevi bırakmaya karar verdiği ileri sürüldü.

Yaşar Üniversitesi Hukuk Topluluğu tarafından düzenlenen “Hukukta Kariyer Günü” etkinliğine katılan Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanı, Eski Yargıtay Birinci Başkanı Hasan Gerçeker, şike davası ve Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın “Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ceza alacak” sözleriyle ilgili değerlendirmede bulunmuştu.

***

İşte Gerçeker'in dünkü değerlendirmeleri:

Kamuoyunu 2 yıldır meşgul eden şike davasında Tahkim Kurulu Başkanlığı yaptığını hatırlatan Hasan Gerçeker Yargıtay kararının çıkmasının 3-4 ayı geçebileceğini söyledi.

Gerçeker, “İçinden geldiğim için biliyorum Yargıtay’ın işi gücü çok fazla! Mesela bu sene 900 bin karar çıkmış. Bu korkunç bir şey. Dünyanın hiçbir yerinde bu yok. Oraya gelen dosyalar da aslında sıra bekliyor. Dosya sayısı çok olduğu için öncelik verilen dosyalar var. Bunlar tutuklu dosyaları olur, memur dosyaları olur, zamanaşımı yakın olan dosyalar olur. Bunun dışındaki dosyalar normal sırasını takip eder. Bazen de toplumda sansasyonel olan, göz önünde olan dosyalar olursa onlara da öncelik verilir. Ama şimdi şike davasında tutuklu kalmadı yani dosyanın normal sırasını beklemesi gerekiyor. Ama edindiğim bilgiye göre bu dosyaya öncelik tanıyacaklar. Kararın 3-4 aydan önce çıkacağını sanmıyorum” dedi.

AYSAL'A BİLGİ NEREDEN GELDİ

 Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın “2 sene geçti. Bu mahkemeler sonucunda Aziz Yıldırım ceza yiyecek, Fenerbahçe de ceza alacak” şeklindeki sözlerini de değerlendiren Gerçeker dosyaya sözlü müdahale etmenin doğru olmayacağını söyledi.

Gerçeker sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ünal Aysal o sözleri Yargıtay’la mı yoksa UEFA ile ilgili mi söyledi? Aynı olaylarla ilgili UEFA’da da dosya bekliyor. Orada disiplin soruşturması sonuçlandırılmış değil. Ama biliyorsunuz Yargıtay’ın kararı ile ilgili de bir şey söylemesi mümkün değil . Hiç kimse bilemez. Onanma şansı kadar bozulma şansı da olabilir. Dosyayı okuyanın dışında bunu bir başkasının bilmesi mümkün değil. Acaba Aysal UEFA’dan bir bilgi mi aldı diye düşünüyorum. Yanılmıyorsam o dosyanın raportörü de Belçikalıymış. Ünal Aysal da uzun yılar Belçika’da kaldığı için oradan bir bilgi almış olabilir mi?”

UEFA'DAN UYARI GELEBİLİR-

Yargıtay’dan çıkacak kararın ardından UEFA’dan Türkiye’ye uyarı gelebileceğine dikkat çeken Gerçeker şöyle konuştu:

“Bir defa bizim verdiğimiz yani Tahkim Kurulu’nun verdiği kararlar kesindir, ama Anayasa’nın 59’uncu maddesi değişti . Bu kararlar zaten eskiden de kesindi, ama Anayasa Mahkemesi iptal etmişti. Yeniden Anayasa değişikliği yapıldı. Ama bu şike ile doping olaylarında uluslararası federasyonlar farklı bir yöntem izliyor. Böyle konularda inisiyatifi kendileri üzerine alıyorlar. Ulusal federasyonlar eğer işin gereğini yerine getirmezlerse doğrudan doğruya kendi disiplin talimatlarına göre işlem yapabiliyorlar.

UEFA kulüpler hakkında henüz bir karar vermedi. Şikeye teşebbüs eskiden tam suç sayılıyordu ama artık teşebbüs ve tamamlanmış suç ayrı sayılınca kulüplere ceza verilmedi. Bu aslında 6222 sayılı yasa çıktıktan sonra ilk defa gündeme gelen bir konu ve uygulaması ilk defa olacak. Kesin bir şey söylemek mümkün değil ama şu var, Kararın açıklanmasından sonra UEFA’nın da Türkiye’ye karşı bir takım telkinleri ve uyarıları hatta talimatları olabilir.''

29 Mayıs 2013
Etiket; Aykut, Kocaman, İstifa, Aysal, Gerçeker Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kilo vereceğim derken fazlasını almayın
Küçükbay'dan iki istifa birden
Dörtte sıfır istifa getirdi
Ertuğrul Sağlam İstifa Etti!
Emir Sarıgül İstifa Etti!
FİFA'da Olay İstifa!
Bucaspor'da istifa
Emrehan Halıcı CHP'den istifa etti
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir