29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir Bayrama hazır



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli olan tüm önlemlerini aldı. İl Kurban Hizmetleri Komisyonu, İzmir genelinde 6 satış, 37 kesim ve 17 satış ve kesim yeri belirledi.

Balçova, Bayraklı, Buca, Çiğli, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka ve Konak ilçelerinde 14 noktada 30 adet kesim alanı oluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu alanların beton dökümünü ve asfaltlamasını gerçekleştiriyor.

Büyükşehir ekipleri, halkın hijyenik ortamda sağlıklı kesim yapabilmesi için bu alanlarda çadır ile su-hava tesisatlarının kurulması ve portatif tuvaletlerin yerleştirilmesi çalışmalarına da devam ediyor.

Dezenfeksiyon yapılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi haşere mücadele ekipleri tarafından başlatılan haşere ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarının, hem kurban satış yerlerinde hem de kurban kesim yerlerinde Bayram süresince ve sonrasında devam edeceği bildirildi.

İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Müftülük, İl Sağlık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü ile Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşan İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen kurallara göre, vatandaşlar çevre temizliğine ve sağlık şartlarına uymak kaydıyla, kendi bağ ve bahçelerinde kurban kesebilecek.

Zabıta sürekli denetleyecek Cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları, spor ve çocuk oyun alanları gibi yerlerde kesinlikle kurban kesimi yapılmayacak. Belirlenen yerler dışında kurban kesen veya kesilen kurban atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara, Kabahatler Kanunu’nun 41/3. maddesi gereği işlem yapılacak ve Belediye zabıta görevlileri tarafından para cezası uygulanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de, kent genelinde uygunsuz kurban kesimlerini önlemek için denetimlerini sürdürecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 14 noktada oluşturduğu 30 kesim çadırında ve bölgesinde ekipler görev yapacak. Metropol ilçelerde belirlenen kurban kesim ve satış yerlerinde ilçe belediye zabıtalarına ek personel ile destek verilecek.

Kesim ücretleri Kurbanını kesmek isteyen vatandaşlar, kesim yerlerinden bayram süresince ücretsiz yararlanacak. Büyükbaş kurbanı görevli kasaba kestirmek isteyenlerden bayramın birinci günü 180 TL, ikinci ve diğer günlerde ise ilk gün yığılmalarını önlemek için 20 TL indirimle 160 TL alınacak. Küçükbaş hayvanlar için ise bayramın birinci günü 50 TL, diğer günler 40 TL kesim ücreti ödenecek. Vatandaşlar, hayvanlarını makbuz sıra numarasına göre bir düzen içinde kestirebilecek.

Ayrıca kurbanını kendi kesecekler için tesisten yararlanma ücreti; büyükbaş hayvanlar için 20 TL, küçükbaş hayvanlar için 10 TL olarak belirlendi.

Uyulması gereken kurallar İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun kararlarına göre alınan önlemler şöyle:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kurban kesim çadırlarında ilçe kurban hizmetleri tarafından görevlendirilen tahsildarlara kesim ücreti ödenerek makbuz ve kesim sıra numarası alınacak. Kesim Çadırlarında görev alacak kasap ve kasap yardımcılarına, tanıtıcı kimlik kartı takılacak.

Polis, belediye zabıtası ve tahsildarlar birlikte belli bir düzen ve sıra ile işlemlerin yürümesini sağlayacak, kesim ve tesis yararlanma ücretlerinin İl Kurban Hizmetleri Komisyon Başkanlığı makbuzu karşılığı tahsil edilmesini sağlayacak.

İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen kurban satış ve kesim yerleri:

BALÇOVA

Hem satış hem de kesim yapılan yerler Eski Çeşme Yolu Flora Çiçekçilik yanı Üçkuyular İskelesi karşısı (İnciraltı Marina tarafı) (İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 4 adet) Sadece kesim yapılan yerler Uğur Camii Bahçesi Merkez Kur’an Kursu Bahçesi

BAYRAKLI

Hem satış hem de kesim yapılan yerler Doğançay Mezarlığı yanı (İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 4 adet) Sadece kesim yapılan yerler Çamkıran Kapalı pazaryeri Bayraktepe Pazar yeri Yeni Girne kapalı pazaryeri Özkanlar Pazar yeri

BORNOVA

Hem satış hem de kesim yapılan yerler Egemenlik Mahallesi 6106 Sokak (Dökümcüler Sitesi Yanı- Işıkkent) Sadece kesim yapılan yerler Atatürk Mahallesi Kapalı Pazaryeri Çamdibi eski geçici pazaryeri

BUCA

Hem satış hem de kesim yapılan yerler Kaynaklar Olduruk Mevkii Tansaş Et Entegre Tesisleri yanı (İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2 adet) Sadece satış yapılan yerler Kaynaklar Adakçılar Sitesi Kaynaklar Merkez Mahallesi pazaryeri Kaynaklar Cumhuriyet Mahallesi Şehit Nurettin Gök Sokak Sadece kesim yapılan yerler Günay Şanlı 132 Sokak No:6 Töker Oto Yıkama Abdülkadir Özgün M. Akif Cad. No:99 Numune Kasap Nasıf Kocabıçak 132 Sokak No:1

ÇİĞLİ

Hem satış hem de kesim yapılan yerler Sasalı Yolu – Kaklıç Mah. Girişi (1223-1225 parsel) (İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 adet) Sadece kesim yapılan yerler Evka 2 Pazaryeri, 6808 Sokak Evka 5 Pazaryeri, 8929 Sokak Egekent Pazaryeri, 8845 Sokak İstasyonaltı yeni kapalı Pazaryeri Sasalı eski Mezbahası Harmandalı Cumhuriyet Mahallesi.

GAZİEMİR

Hem satış hem de kesim yapılan yerler Tesko Kipa Gaziemir A.V.M., Akçay Caddesi Levent Calpbinici Sarnıç, 11420 ada, 5 parsel Sadece satış yapılan yerler Evka -7 Zafer Mahallesi (Tapuya göre Çay Mah, 1 – 9 ve 10 adalar) Beyazevler Mahallesi, Atıfbey Mah. 251 ada, 13 parsel Fatih Mahallesi, araç muayene istasyonu yanı boş alan Sadece kesim yapılan yerler Irmak Mahallesi Pazaryeri (İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 adet) Sevgi Mahallesi Pazaryeri (İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 adet) Aktepe Mahallesi Pazaryeri

GÜZELBAHÇE

Hem satış hem de kesim yapılan yerler Abdullah Bayar Caddesi Kaan Yüce Spor Salonu karşısı Sadece kesim yapılan yerler Yaka Mahallesi Kültür Evi

KARŞIYAKA

Hem satış hem de kesim yapılan yerler Başpehlivan Karali Cad. üzeri Örnekköy Mezarlığı’nın alt kısmı (İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2 adet) Sadece kesim yapılan yerler Şemikler Pazaryeri Cumhuriyet Pazaryeri Bostanlı Pazaryeri Örnekköy Pazaryeri Çok katlı pazaryeri Kurban satış yeri Örnekköy Mezarlığı’nın alt kısmı (İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2 adet)

NARLIDERE

Sadece kesim yapılan yerler Çamtepe Mahallesi Canlar Sokak No:17 Belediye Pazaryeri

KARABAĞLAR

Hem satış hem de kesim yapılan yerler Uzundere Otoban altgeçidi sonrası Trafo’nun sol altı, 903 – 904 parseller Uzundere Otoban altgeçidi sonrası tüpçülerin üst sağ tarafı (276 parsel) (İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 adet) Uzundere Otoban altgeçidi sonrası tüpçülerin karşı sol tarafı (731-736-751 parseller) (İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2 adet) Uzundere Otoban altı 209 -210-211-837-841-951 parseller Sadece kesim yapılan yerler 2904 Sokak No:1 Bozyaka İller Bankası arkası Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Bahçesi Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 108/2 Sokak Evliyazade Akkuş Erkek Kur’an Kursu Bahçesi Yeşilyurt Öğrenci Yurdu Mevlana Cad. Eskiizmir Pazaryeri Kooperatifevleri Pazaryeri (İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 adet) Yeşilyurt Pazaryeri (İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 adet) Oto ve halı yıkama yerleri (Talep olursa)

KONAK

Hem satış hem de kesim yapılan yerler Halkapınar Mahallesi 1201/8 Sokak ile 1443 Sokak arası – Hayvan Hastanesi karşısı (İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2 adet) Kocakapı Mahallesi Yeşildere Semti boş arsalar (Eski Bit Pazarı) (İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 adet) Sadece kesim yapılan yerler 246 Sokak ile 255 Sokak köşesi Hatay Pazaryeri (İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 adet)

11 Ekim 2013
Etiket; İzmir kurban hazırlıkları, izmir kesim yerleri, kurban kesim yerleri, İzmir'de kurban bayramı Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir