29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir Fuarı 29 Ağustos'ta açılıyor



     Bu yıl 82. kez düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 29 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında açık kalacak. İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri (İZFAŞ) Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, fuarın temasının bu yıl sağlık olacağını ve kardeş şehrin Sinop, partner ülkenin ise Sri Lanka olacağını açıkladı. Geleneksel olarak cuma günleri açılan ve iki hafta sonunu kapsayacak şekilde planlanan İEF, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da içine alacak ve 29 Ağustos perşembe açılacak.

   İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Biz bu yıl açılacak olan fuarı sağlık temasıyla simgeliyoruz. Bilindiği gibi kentimiz EXPO adayı. Biz de bu sürece katkı koymak istedik. Bu nedenle de bu yıl fuarımızı sağlık temasıyla düzenleyip, EXPO süreciyle bütünleştirmek istedik” dedi. Örs, şöyle devam etti: “EXPO 2020 adaylığında İzmir’in en önemli referansının, artısının fuarcılık geleneğinin olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de bu yıl özellikle sağlığı seçip uluslararası delegasyonlara anlatarak İzmir’in fuarcılık gücünü, geleneğini göstermek istiyoruz.”

ONUR KONUĞU SİNOP VE SRİ LANKA

   Fuarda bu yılki onur konuğu kentin Sinop olduğunu açıklayan Örs, ayrıca partner ülkenin ise değişik sosyal, kültürel ve dinsel yapıya sahip olan Sri Lanka olduğunu belirtti. Örs, “Bu yılki onur konuğu kentimiz Sinop. Karadeniz’in en kuzeyindeki güzide şehrimiz. Onun fuara apayrı bir renk katacağını düşünüyoruz. Kendi yöresinin kültürünü Ege’ye İzmir’e taşıyacağını düşünüyoruz. Her yıl yapılan bir ‘partner ülke’ uygulamamız var bu yıl ki partner ülke Sri Lanka. Dünyanın apayrı bambaşka bir coğrafyasından çok değişik sosyal, kültürel ve dinsel yapıya sahip bir ülke” diye konuştu.

BİNİN ÜZERİNDE YERLİ VE YABACI FİRMA

   Fuara binin üzerinde yerli ve yabacı firmanın yanı sıra 1,5 milyon katılımcı beklendiğinin altını çizen Örs, şunları söyledi: “Bu yıl uluslararası bölümünü 5 güne indirdik. Bu yabancı katılımcılarımızın yabancı ülkelerin talebiydi. Bunları dikkate aldık. Bunu sonuçlarını olumlu yönde görüyoruz. Gerçekten uluslararası anlamda fuarımıza önemli sempati ve katılım var.

   Biz fuarımızı daha uzun yıllar sürdürmek istiyoruz. Ve onu yeni ihtiyaçlarla yeni gelirlerle buluşturmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl fuarımızda gençleri hedeflemiştik. Özellikle fuar geleneğini daha uzun yıllar sürdürebilmek için, bu aşının tuttuğunu görüyoruz bu da bizim için ayrı bir sevinç veriyor. Bu hedefimizi şimdi daha da derinleştirmek istiyoruz.

   Gençlerle birlikte şimdi çocukları hedefliyoruz. Bunu içinde 100. İET hedefini İzmir’in önüne koymak istiyoruz. Amacımız 18 yıl sonrasına şimdiden hazırlanmak. Bunun için de 18 yıl sonra bu fuara sahip çıkacak çocuklarda şimdiden bir fuar farkındalığı oluşturmak istiyoruz. Bu bağlamda hem sivil toplum kuruluşlarıyla hem milli eğitimle birlikte çalışarak fuarda onlara yönelik aktiviteleri yapıyoruz. Bir buçuk milyonun üzerine katılımcı bekliyoruz. Katılım anlamında da binin üzerinde yerli ve yabancı firmanın katılacağını öngörüyoruz. Bunun 200 kadarı da yabancı firma olacak.”

FUAR TAŞINMIYOR

   Bu arada Gaziemir’de yapılan fuar alanına ilişkin soruları da cevaplayan Örs, Gaziemir’deki fuar alanında sadece mermer fuarı, ayakkabı fuarı gibi sektörel fuarların yapılacağını vurgulayarak, Basmane’deki fuarın hiçbir şekilde kaldırılmayacağını ve fuar geleneğinin daha uzun yıllar devam edeceğini belirtti. 

17 Ağustos 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir