19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir Gıda Çarşısı alışveriş şenliği



İzmir Ticaret Borsası ve Konak Belediyesince organize edilen Gıda Çarşısı Alışveriş Şenliği başladı. Yenişehir'deki çarşıda esnaf ile vatandaş biraraya gelirken, coşkulu bir hava oluştu. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzmirlileri Ramazan alışveriş için Gıda Çarşısı’na davet etti.

Gıda Çarşısı’nın her noktasına hareket getiren Şenlik alışverişle başladı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve beraberindeki heyet, çarşı esnafını tek tek gezerek alışveriş yaptı.

Bakliyattan süt ürünlerine, turşudan çaya gıda ürünlerini paketleyerek satışa da katkı koyan Başkan Tartan, bir alışveriş geleneğini yeniden canlandırdıklarını söyledi.

Böyle bir şenliğin Türkiye’de ilk kez yapıldığını vurgulayan Başkan Tartan, şenliğe kadın eli değdiğini söyledi ve şöyle konuştu:

“Türkiye’de ilk kez böyle bir şenlik düzenleniyor. Bunun onuru da kadınlar yaşıyor. Kadın eli değdiğinde her şey daha güzel. Işınsu Hanım en başarılı borsa başkanıdır. Bugün burada 20 yıl önce olduğu gibi aileler yine çocuklarıyla birlikte Ramazan alışverişi yapıyor. Ürünler ucuz, kaliteli, çeşitli. Esnaf ticarete yüreğini katıyor. Gıda Çarşısı bir Açıkhava AVM’si. Ama para babalarının değil, gerçek halkın, esnafın kurduğu bir AVM olarak model oluyor.''

DESTEK VE TANITIMA VURGU

Gıda Çarşısı’nın yerel üretim ve tüketimi teşvik ettiği, sağlık ve uygun fiyatı bir arada sunduğunu hatırlatan İZTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise tanıtıma dikkat çekerek şunları söyledi:

“İnsanlar artık sağlıklı gıdaya uygun fiyatlarla ulaşmak istiyor. Gıda Çarşısı üretim, tüketim zincirinde sağlıklı, taze ve uygun fiyatlı ürünlerin tedarik ve pazarlamasında çok önemli bir role sahip. Tüketici ve üreticiye sağlıklı ticaret ortamı sağlayan, böylesini iyi işleyen bu mekanizmanın daha çok desteğe ve tanıtıma ihtiyacı var. Bu yüzden bu sene ilk defa düzenlenen şenliğin geleneksel hale gelmesini umut ediyoruz. İzmir halkı esnafıyla birlikte gıda çarşısına daha çok sahip çıkmalı.”

ŞENLİK BEREKETE DÖNÜŞTÜ

İlk kez düzenlenen ve Türkiye’ye örnek olan Gıda Çarşısı Alışveriş Şenliği konserler ve gösterilerle başladı. Konak Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz servislerle Konaklılar Çarşı’ya akın etti. Anneler alışverişteyken çocuklar da kukla ve animasyon gösterilerini izledi. Çarşı’nın farklı noktalarında kurulan sahnelerde ‘O Ses Türkiye’nin sevilen yarışmacılarından Açelya Alan, Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Grup Şamata, Sokak sanatları atölyesi sanatçıları ve kukla sanatçısı Deniz Özgökbel sahne aldı. “Başkanım ayağınız uğurlu geldi” diyerek Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a sarılan Çarşı esnafı da, etkinliklerin satışları olumlu etkilediğini ve kentin her yanından müşterilerin Çarşı’ya geldiğini söyleyerek şenliğin berekete dönüştüğünü ifade etti. 

24 Haziran 2013
Etiket; gıda, çarşısı, şenlik, tartan, ışınsu, kestelli, esnaf, halk, yenişehir, izmir Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir