29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

''İzmir halkı istemezükçülerden hesap soracak''



FERRUH SERÇE - HALİDE DEMİR İZMİR (İHA) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültürpark Fuar Alanı içinde oluşturulan 23 Nisan Çocuk Ülkesi standlarını gezdi.

Yıldırım, TRT ve EXPO Yürütme Kurulu’nun işbirliğiyle bu yıl İzmir’de gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere İzmir'e geldi. Öğleden sonra 14.30 sularında fuara gelen Bakan Binali Yıldırım, çocuklarıyla birlikte stantları gezen İzmirliler ve çocuklarıyla tek tek ilgilendi hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı planlarının askı süresinin bitiminde dava açacaklarını anlatan şehir plancıları odası yetkililerine sert çıktı.

“Ne yapalım? Ne tavsiye edersin? İş mi yapacağız yoksa bunlarla mı uğraşacağız? Kusura bakmasınlar yani” diye söze başlayan Bakan Yıldırım, “Biz İzmirlilerle omuz omuza İzmir’e her gün daha nasıl bir şey yapabiliriz, İzmir’in sorunlarını daha nasıl azaltabiliriz diye çalışıp çabalıyoruz. Bazıları bunu hiç görmezden gelip işleri engellemek için elinden geleni yapıyor. İzmirli bunu çok iyi takip ediyor. Kimse zannetmesin ki İzmirlilerin bu konuya kayıtsız kaldığını. Günü gelince tüm bunların hesabını İzmir halkı, bu engelleyicilerden, istemezükçülerden soracak. Buna ben gönülden inanıyorum” dedi.

BAŞBAKANIN ANKETİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen gün açıkladığı İzmir anketi ile ilgili değerlendirmede bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Aldığımız oylara bakın, 2011 seçimlerinde alınan oylar böyle. İster inanın ister inanmayın. İzmirlinin verdiğine niye razı olmuyorsunuz?”  dedi.

İzmir’in kasabaya benzediğini belirten AK Parti Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorusunu da  Bakan Yıldırım,  “Ben arkadaşlarımın konuştuklarının tamamını görmeden, bakmadan; böyle içinde birkaç kelime çıkarılarak yapılan değerlendirmelere kusura bakmayın itibar etmem. Hiçbir arkadaşımız İzmir’in faydasına olmayacak, iyiliğine olmayacak bir şey yapmaz. İzmirle ilgili sorunları siz sağolun gündeme getiriyorsunuz. İzmir’de şehirleşmeyle ilgili sorunların olduğunu herkes biliyor. Bunu İzmir büyük bir köye döndü’ söylemini her İzmirli söylüyor zaten. Onlar söylediğine göre bir gerçeği ifade etmekten niye rahatsız olalım?” diye cevapladı.

AK Parti Genel Merkezi’nin yaptırdığı ‘Bakan Binali Yıldırım İzmir’den aday olursa, oy verir misiniz?” şeklindeki soruya verilen yanıtı bilip bilmediği de sorulan Bakan Yıldırım, “Yok görmedim. Soruyu görmedim, oranı da görmedim” yanıtını verdi.

İZELMAN İŞÇİLERİ SORUNU

Bakan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN ve çeşitli birimlerde çalışan 650 personelle ilgili sıkıntı hakkında da konuştu. ‘Taşeronu İzmir’de bitirdik’ açıklaması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sözlerini anımsatan Bakan Yıldırım, Kocaoğlu’na sert çıktı:

“Yanlış hatırlamıyorsam belediye başkanı, ‘Ben taşeronu İzmir’de bitirdim’ demişti. Demek ki bitmemiş. İzmirlilere doğruyu söylememiş. Yani şimdi nasıl bu hale soktuysa kendisi halletsin. Adrese teslim yasa çıkarılmaz. Büyükşehir belediyesi, belediyeye taşeron giremez, bitirdik’ dedi mi demedi mi? O halde şimdi bu ne? Demek ki burada bir samimiyetsizlik var. Olay budur. İhale yasası yeni çıkmadı. On yıldır var. Kusura bakmayın kimse, itfaiyecilerde de aynı şeyi yaptı. Öyle şeyler yapmasın, işini doğru yapsın. Tamam mı?”

Bakan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendilerine haksız yere ceza kestiğini öne sürdüğü Çevre Müdürü Ata Erpolat ile ilgili açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorusuna ise, “Kişilerle ilgili konularda beni meşgul etmeyin” yanıtını verdi.

ÇEVRE YOLUNUN ÇANDARLI’YA UZAMASI

Bakan Yıldırım, Çevre Yolu’nun Çandarlı’ya uzaması çalışmalarının nasıl gittiğiyle ilgili olarak da şunları söyledi: “Yapılıyor. Bu sene içerisinde bir etap ihalesi daha yapılacak. Ondan sonrası proje hazırlanıyor, onlar da yapılacak” Konak Tünelleri’nin yapımının hızla bitmesi için Konak’ta da çalışma başlatıldığını belirten Bakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “İyi. Güzel olmuş. Niye? Biran önce bitsin diye. Hem Konak’tan hem Yeşildere’den iki taraftan çalışmaya başladı. İzmir için gece-gündüz çalışıyoruz. Biz dedikodularla meşgul değiliz. O onu dedi, bu bunu dedi. Bunların İzmir’e bir faydası yok, arkadaşlar. İşimizi yapalım”

23 NİSAN DEĞERLENDİRMESİ

Bu yıl İzmir’de kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle tüm yetkililere ve İzmirlilere teşekkür eden Bakan Binali Yıldırım, günün anlam ve önemiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Bakan Yıldırım, öncelikle Pınar Karşıyaka’ya başarılar dilediğini anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maçların burada yapılması için çok gayret gösterildi. Bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 23 Nisan 1920’de TBMM kuruldu. Ulusal egemenliğimiz ilan edildi. Taa Cumhuriyet’in ilanından önce olan bir şeydir bu. Dolayısıyla Büyük Atatürk, bir şey daha yaptı. Çocuklarımızı da unutmayalım dedi. Bu, ulusal egemenlik bayramı olsun ama aynı zamanda çocuklarımız için de bir bayram olsun. Bunun çok önemli bir anlamı var.

Anlamı şu; gelecek çocuklarımızın. Bu ülkeyi yavrularımıza bırakacağız. Dolayısıyla onların dünyada ilk ve tek böyle bir günü bayram olarak kutlaması için o dönemde meclisimizin aldığı karara, Büyük Atatürk’e bütün gençler ve çocuklar minnettardır. Onları rahmetle, şükranla anıyoruz. Bu ülkeyi bize bağımsız, hür olarak bırakan tüm şehitlerimizi bu önemli günde rahmetle anıyoruz. 23 Nisan İzmir’de bu yıl farklı kutlanıyor.

TRT 35 yıldır 23 Nisan’ı uluslararası düzeyde kutluyor. Bu yıl 35’incisini İzmir’de kutluyor. Dolayısıyla bu da bizim için çok anlamlı. Bir haftadır İzmirliler 750 civarında çocuğu bağırlarına bastılar, evlerinde konuk ettiler. İzmir’in kardeşliğini, misafirseverliğini tüm dünyaya gösterdiler. İzmirlilere bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Şimdi Halkapınar’da çok büyük bir gösteriyle programı tamamlayacaklar. Doğrusu bu yapılan çalışmayla İzmir, Türk’ün kadirşinaslığını en iyi şekilde gösterdi. İzmir’i tanıttı, ülkemizi tanıttı, ülkemizin özelliklerini tanıttı. İzmir çok güzel bir iş başardı. Hem TRT’ye hem değerli İzmirli hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

ÇİĞLİ HAVAALANI GÜNDEMDE DEĞİL

Bakan Yıldırım’a gazetecilerin son sorusu ise Çiğli Havaalanı’nın yapılıp yapılmayacağı hakkında oldu. Şu an gündemlerinde böyle bir konu olmadığını, zaten havaalanının kapasitesini iki kat artırma çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Şu an gündemimizde yok. Havaalanının kapasitesini iki kat artırıyoruz. Şu an için kısa ve orta vadede Çiğli ile ilgili bir programımız yok. Eğer EXPO alınırsa EXPO’ya yönelik olarak 2017’den sonra orada da bir tedbir düşüneceğiz”

23 Nisan 2013
Etiket; Binali, Yıldırım, EXPO, Plancılar, İstemezük Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmirli hemşirenin başarısı
Türkiye'yi İzmir modası sardı
2018 model gelinikler
Gelinliğin hikayesi yazılacak
Ödemiş'e 'Yıldırım' destek
İZBAN Torbalı'ya uzuyor
25 yıldır çivi bile çakılmadı
İşte iyi futbolcular
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir