29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir heyeti Diyarbakırlıların yüreğinde iz bıraktı



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin farklı kesimlerini temsil eden 190 kişilik katılımcı grubuyla gerçekleştirdiği Diyarbakır gezisinin sonu da başlangıcı gibi anlamlı oldu.

Gezi kararını “Barış köprüsü” kurulması için ve “yüreğine inanarak” verdiğini belirten Kocaoğlu’na, Baydemir, "Kurulan bu dostluk köprüsü, Diyarbakır’ın ünlü 10 Gözlü Köprüsü’nden daha sağlam" diye cevap verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğindeki 190 kişilik İzmir heyetinin Diyarbakır gezisinin finali de tıpkı başlangıcı gibi anlamlı ve coşkulu oldu. Dicle Nehri’nin kıyısındaki Erdebil Köşkü’nde gerçekleştirilen akşam yemeğinde yeniden bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “kardeşlik” halayına katılmayı ihmal etmedi. Başkan Kocaoğlu, gecede yaptığı konuşmada, “Umuyorum ve diliyorum ki, bugün yaşadığımız süreç, ülkemizin barışına, kardeşliğine, dostluğuna, İzmirli ve Diyarbakırlı hemşehrilerimizin birbirlerini, gelenek ve göreneklerini tanımasına, dostluklarının pekişmesine katkıda bulunur. Doğudan batıya, batıdan doğuya, kuzeyden güneye, güneyden kuzeye herkes katılır ve hep birlikte, ülkemizin huzuru için, barış için, kardeşlik için, dostluk için bir köprü atmış oluruz. Ev sahibi Diyarbakırlılara ve bu gezide beni yalnız bırakmayarak İzmir’den katılan tüm hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önderliğinde İzmir heyetinin yaptığı ziyaretin Diyarbakırlıların yüreğinde iz bıraktığını ifade eden Baydemir ise kurulan dostluk köprüsünün kalıcı olmasını istedi. Baydemir, “Ayın şavkı, yıldızlar, 10 Gözlü Köprü ve Dicle nehri şahittir ki, sayın başkanım ve saygıdeğer delegasyon, bugün Diyarbakır’da bir iz bıraktınız. Ama o iz sadece Diyarbakır’ın burçlarında, sokaklarında değil. Diyarbakırlıların yüreğinde iz bıraktınız. Umuyorum ve diliyorum ki, Diyarbakırlı kardeşlerimiz de İzmir’den gelenlerin yüreğinde bir iz bırakmış olsun. Umuyorum ve diliyorum ki, yüreklerimiz bundan böyle daha da ortak çarpacak. Diyarbakır ile İzmir arasındaki köprü, bana göre 10 Gözlü Köprü’den daha sağlamdır. Diyarbakır ile İzmir arasındaki köprü, bana göre, 10 köprüden daha değerlidir. Çünkü bu köprünün adı, ’barış, kardeşlik, eşitlik ve birlikte yaşam’ köprüsüdür. Emin olun ki, İzmir en iyi Diyarbakır’ı anlar ve İzmir en iyi Diyarbakır’ı anlar. İşte birbirini anlayanlar bugün burada buluştular, kucaklaştılar. Bu kucaklaşmanın daim olmasını diliyorum.”

İNANARAK BURADAYIM

Gün boyu ulusal kanalların canlı yayınlarına katılan Kocaoğlu-Baydemir ikilisi, barış ve kardeşlik mesajları verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, yayınların bir tanesinde şöyle konuştu:

“Biz burada karınca kararınca, çam sakızı, çoban armağanı; ülkemizin barışı için, ülkemizin geleceği için bir katkıda bulunmak istiyoruz. Bu ziyaret kararını aklıma ve yüreğime inanarak verdim. Bizim işimiz, genel merkezlerin işine müdahale etmek değil. Bir yerel yönetim olarak zaten öyle bir hakkımız, haddimiz de yok. Yerel yönetim olarak biz kentlerimizi birleştirebilir miyiz, kaynaştırabilir miyiz; kültür sanatımızı, örf, adet törelerimizi birbirimize sunabilir miyiz? Ekonomik olarak işbirliği yaparak kentlerimizi kalkındırabilir miyiz, büyütebilir miyiz, zenginleştirebilir miyiz? Buna bakıyoruz. Ülkemize barış geldiğinde, bu kadar büyük potansiyeli olan bir ülkenin sıçrama yapacağına inanıyorum. Bütün insanlarımızın iş ve aş bulacağına inanıyorum. 81 ilimizin kalkınacağına inanıyorum. Ve bunun için inanarak buradayım.”

24 Mayıs 2013
Etiket; İzmir, diyarbakır, gezi, aziz, kocaoğlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir