28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir Tıp Camiası Yasta



Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Önen, (51) mücadele ettiği kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Değerli akademisyeninin genç yaşta vefatı camiayı yasa boğdu. Yardımcı Doçent Önen için dün sabah DEÜ Tıp Fakültesi İnciraltı Yerleşkesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda tören yapıldı.

DEÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatoş Önen’in eşi olan bir kız evlat sahibi Yrd. Doç. Dr. Önen’in naaşı kırmızı karanfillerle konferans salonuna getirildi.

Bir dakikalık saygı duruşunun yapıldığı törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, “İnsan hayatı başlıyor ve bitiyor. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin sağlık kampüsünde bugüne kadar birçok değerli meslektaşımızı yüreğimiz yanarak sonsuzluğa uğurladık. Bu vefat beni çok yaraladı. Ben inanan bir insanım. Bundan sonrası da var. Ahmet’in bundan sonrasında huzurlu ve mutlu olacağına canı gönülden inanıyorum. Ona rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Böyle erken yaşlarda acıları inşallah bir daha görmeyiz” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, “Bugün acımız çok büyük. Ahmet Önen hocamızı çok genç yaşta beklenmedik bir dönemde kaybettik. Acısı yüreğimize çöreklendi. Genç ölümler bu fakülte için hep derin izler bıraktı. Elimizden gelen; en ağır üzüntüyü yaşayan sevgili eşi Fatoş’a destek olmak. Ahmet hocamızla üç yıl Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu’nda birlikte çalıştım. Sağlık durumunun sıkıntılı olduğunu yakınen bilenlerdendim. Hocamızın sağlığının riskli dönemlerinde bile koşa koşa ameliyatlara girmesi, fedakarlığı asla unutulamaz. Hocamıza tanrıdan rahmet, başta Fatoş hoca olmak üzere tüm ailesine sabır diliyorum. Hepimizin başı sağolsun” dedi.

Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nezih Özdemir de sağlık camiasının bir pırlantasını, yıldızını kaybettiğini belirterek, “(Bu hastaya kimse dokunmaz denilen) zor durumdaki hastaları ameliyat ederek hayata bağladı. Hayata küsen, spor yapamayan yüzlerce genç insana şifa dağıttı. Ahmetimizi çok özleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Törende güçlükle ayakta duran Önen’in eşi Prof. Dr. Fatoş Önen “Ahmet’le tanıştığımızda 18 yaşındaydım. En iyi arkadaşım, eşim, her şeyim oldu. En hasta olduğu dönemde bile kendinden önce beni ve kızını düşündü. Bana çok güvendiğini biliyorum. Kızımı, o varmış gibi yetiştireceğim. Hastalığı boyunca kol kanat geren tüm doktorlarına, çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gözyaşları arasında alkışlarla Tıp Fakültesi’nden uğurlanan Önen’in cenazesi, Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde kılınan öğle namazını tabiken Karşıyaka Doğançay Mezarlığı'na defnedildi. KİMDİR? 9 Şubat 1963 Ankara doğumlu olan Ahmet Önen, ilk ve ortaokul eğitimini Ankara Namık Kemal Ortaokulu’nda tamamladı. Mimar Kemal Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1987 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi.

Afyon Sandıklı’da mecburi hizmetini tamamladıktan sonra İzmir Bornova Merkez Sağlık Ocağı’nda pratisyen hekimlik yaptı. 1992 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1997’de Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak İzmir Bozyaka SSK Hastanesi’nde çalıştı. 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Önen, 2010-2013 yılları arasında Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

DEÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatoş Önen ile evli olan Yrd. Doç. Önen’in Öykü Naz Önen isimli bir çocuğu var.

30 Nisan 2014
Etiket; ahmet önen, tülay canda, mehmet füzün Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


DEÜ Tıp'ın 37. yıl gururu
DEÜ Tıp Fakültesinin 36. Yılı Kutlandı
Çocuk Genetik Sempozyumu DEÜ'de yapıldı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir