28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir turizmine arıtma desteği



Sağlıklı bir çevre için arıtma yatırımlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında yapımına başladığı Doğanbey İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni tamamlayarak hizmete aldı.

2010 yılında devreye giren Seferihisar İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçeye 3 yıl içinde ikinci arıtmayı da kazandırmış oldu. Doğanbey İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, Seferihisar’a bağlı Ürkmez, Doğanbey ve Payamlı mahallelerinin evsel atıklarını artık biyolojik arıtmadan geçirecek şekilde planlandı.

Enerji hatları ile birlikte tesis için 10 milyon 650 bin liralık yatırım yapıldı. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, tesisin Ürkmez, Doğanbey ve Payamlı mahallerinin evsel atıklarının arıtmaya başladığını bildirdi. 125 bin kişiye hitap edecek ve günlük 25 bin metreküp atık suyu arıtacak kapasite olan tesis, Doğanbey-Payamlı-Ürkmez yerleşimlerinin yaz ve kış nüfusu dikkate alınarak birbirine paralel iki hattan oluşuyor. Azot ve fosfor giderimi yapılan tesiste koku giderim üniteleri de yer alıyor. Tesise gelen ham atık su, çeşitli ızgaralardan geçerek sonrasında havalandırmalı kum ve yağ tutucuda işlem görüyor. Ardından içerdiği fosfor arıtılarak, uzun havalandırmanın yapıldığı aktif çamur ünitesinde arıtma işlemi yapıldıktan sonra çöktürme işlemi uygulanıyor ve ultraviyole ile dezenfekte edilerek doğaya veriliyor. 50 bin kişinin evsel atığını arıtacak kapasitede olan Seferihisar Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi 4 milyon 935 bin TL’lik yatırımla 2010 yılında hizmete alınmıştı.

Tesis, Seferihisar merkez, Sığacık, Akarca yerleşimlerinin evsel atığını arıtıyor. Özdere de tamam İzmir Büyükşehir Belediyesi, Özdere’nin Kesre mevkiinde inşa edilen Gümüldür ile Özdere bölgesinin evsel atıklarını arıtacak Özdere Arıtma Tesisi’ni de tamamladı.

125 bin kişinin evsel atığını arıtacak ileri biyolojik atık su arıtma tesisine bölgedeki evlerin kanal bağlantıları devam ediyor. Tesisin hizmete girmesi ile foseptiklerle toplanarak alıcı ortama verilen evsel atıklar artık biyolojik arıtmadan geçirilmiş olacak. İZSU, tesis için 8 milyon 987 bin TL.’lik yatırım yaptı. Enerji hatları için de 995 bin lira harcandı. Ayrıca arıtılan atık suların denize deşarjını sağlamak için 2 milyon 145 bin liralık yatırımla yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda 500 metresi denizin içinde olmak üzere deşarj hattı yapıldı. Turizm cennetleri arıtmaya kavuştu Biyolojik atık su arıtma kapasitesiyle Türkiye’ye örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, denizi, kumu ve güneşi ile ünlenen Gümüldür, Seferihisar sahillerini 3 arıtma ile koruma altına alırken, sağlıklı bir çevrenin oluşmasına da katkı koydu. Arıtma yatırımları, İzmir çevresindeki turizm yatırımlarının da artmasına olumlu katkı sağlıyor. İzmir Büyükşehir, Seferihisar ve Gümüldür sahillerini koruma altına almak için yaklaşık 28 milyon liralık arıtma yatırımı yaptı.

03 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir