25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir Üniversitesi Avrupa Ligi'nde



İzmir Üniversitesi’nin verdiği eğitimin uluslararası kalitesi, Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve UNESCO tarafından ortaklaşa hazırlanan bir şablon genelinde ulusal kurumlar tarafından düzenlen iki belge ile tescillendi.

Üç yıldır sürdürdüğü Bologna Süreci çalışmaları sonunda 2013 yılı için Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi (AKTS) alan 15 ve Diploma Etiketi alan 28 üniversite arasında yer alan İzmir Üniversitesi, Türkiye çapında bu iki etiketi birden almaya hak kazanan iki üniversiteden biri oldu.

Üç ayrı başarı İzmir Üniversitesi’nin amacının sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde eğitim alıp çalışabilecek öğrenciler yetiştirmek olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “İzmir Üniversitesi yeni döneminde Erasmus Üniversite Beyannamesi’ni almaya hak kazandı. Ardından da eğitimimizin uluslararası kalitesini tescil eden hem AKTS hem de Diploma Etiketi’ni almaya hak kazandık. Tüm bu gelişmeler üniversitemiz için büyük mutluluk oldu. Farklı ülkelerin eğitim kurumlarındaki değişim öğrencilerinin aldıkların derslerin sonuçlarının kurumlarca tanınmasını sağlamayı amaçlayan bu etiketler ile artık diplomamız, Avrupa çapında geçerlilik kazandı ve öğrencilerimize gerek iş, gerek eğitim konusunda Avrupa’nın kapıları sonuna kadar açılmış oldu” dedi.

Bologna Süreci hedeflerine ulaşmanın iki önemli aracı olarak kabul edilen AKTS ve Diploma Etiketi ile dünya üniversitesi olma yolunda önemli bir aşamanın daha kaydedildiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Erciyeş, “Küreselleşen dünyada, üniversite mezunlarının en önemli sorunu diplomalarıyla kendi ülkelerinin dışında iş bulmak. Diploma Etiketi ise mezunlara uluslararası tanınırlık sağlayan önemli bir anahtar. Çünkü bu belge ile öğrenciler diplomasını aldıkları üniversitenin düzeyi, eğitim kalitesi, elde ettikleri bilgi ve becerileri kanıtlamış oluyor. Her iki etiketi birden almaya hak kazanan Türkiye çapındaki iki üniversiteden biri olmamız da ayrı bir önem taşıyor” diye konuştu.

AKTS Etiketi Nedir?

Avrupa Kredi Transfer Sistemi (European Credit Transfer System Label), öğrencilerin yurtdışında aldıkları ve başarılı oldukları ders kredilerinin, bir yükseköğrenim kurumundan diğerine transfer edilmelerini sağlayan bir sistemdir. Öğrencilerin yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından almış oldukları notların kendi ülkelerindeki kurumlar tarafından kolaylıkla anlaşabilmesi amacıyla, AKTS notlandırma sistemi getirilmiştir. Etiket, bu sistemi uygulamaya yeterli olan üniversitelere verilmektedir.

DS Etiketi Nedir?

Diploma Eki (Diploma Supplement Label), uluslararası saydamlığı pekiştirmeyi hedefleyen, elde edilmiş yeti ve becerilerin ifade edildiği diploma, derece, sertifika gibi belgelerin, akademik ve meslekî tanınmasını sağlamaya yönelik, bir yüksek öğretim diplomasına ek olarak verilen belgedir. Orijinal diplomada adı ve kimliği belirtilen kişinin takip edip başarıyla tamamladığı yurtdışı öğrenimin yapı, düzey, bağlam, içerik ve statüsünü tarif etmek üzere verilir.

28 Aralık 2013
Etiket; izmir üniversitesi, kayhan erciyeş, ds etiketi izmir, akts etiketi izmir Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Ukrayna'dan geldi birinci oldu
Sünnet ne zaman yaptırılmalı?
Bir şey yapmalı deyip bir araya geliyorlar
AIDS tedavisinde başarılıyız
Stajını Cristiano Ronaldo ile yapacak
İzmir Üniversitesi'nde gelenek değişmedi
Dondurmada hijyene dikkat
Egzersize su içinde devam edin
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir