28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir Valisi gidiyor mu kalıyor mu?



 

. Bülent Arınç, "Valiler Kararnamesi konusunda bir gelişme var mı?" sorusu üzerine de,
Valiler Kararnamesi mi var? Bilgim yok" dedi. Arınç, konuyla ilgili olarak gazetecilerin kararnamenin Çankaya Köşkü’nde olduğunu ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yurt dışında olmasından dolayı beklediğini hatırlatması üzerine, "Takip edelim, şu anda bir bilgim yok. En azından sizinle paylaşacağım bir bilgim yok" cevabını verdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina’da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Arınç, toplantıda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ’Ödeme ve Menkul Kıymetlerde Mutabakat Sistemi ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun Tasarısı’nı Bakanlar Kurulu’na takdim ettiğini söyleyerek, bilgisayar korsanlarının internet üzerinden para transferi yaptıklarını gündeme taşıdığını anlattı. Arınç, internet üzerinden kasa boşaltan bu korsanlara karşı nasıl kanuni tedbirler alınabileceğinin toplantıda görüşüldüğünü ve imzaya açıldığını kaydetti.
--YENİ BİR BEDELLİ YOK-
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni bir bedelli meselesini düşünmediklerini ve hükümetin bu konuda kararlı olduğunu söyledi. Arınç, askerlik süresinin kısalacağı haberleri için ise, "Şuan itibariyle askerlik sürelerinin kısaltılması da gündemde değildir." dedi. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina’da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün Türk Standartları Enstitüsü’nün faaliyetleri ve gelecek planları hakkında bir sunum yaptığını belirten Arınç, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ise ödeme ve menkul kıymetler mutabakat sistemi ve elektronik para kuruluşları hakkında bir kanun tasarısını takdim ettiğini belirtti. Arınç, Ali Babacan’ın son dönemlerde hackerler ve organize suç örgütleri tarafından elektronik sistemlerdeki oynamalar suretiyle para transferleri yaptıkları ve kumar sayılabilecek bazı çalışmalar yaptıkları sistemleri ortaya koyduğunu ve bu suistimallerin önlenmesi için hangi kanuni düzenlemelerin yapılacağını Bakanlar Kurulu’na sunduğunu ve bunun imzaya açıldığını belirtti.
"İSRAİL TARAFINDAN SURİYE’YE GÖNDERİLEN FÜZELER ARADAKİ MÜNASEBETLERİ İŞARET EDİYOR"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açıklamalarının ardından ise gazetecilerin sorularını cevapladı. Arınç, bir gazetecinin İsrail’in Suriye’yi vurduğu yönündeki bilgileri hatırlatarak hükümete bu yönde bilgi gelip gelmediğini sorması üzerine, Banyas’da yapılan katliamlara dikkat çekti. Banyas’taki katliamlar için "Büyük bir cinayettir" diyen Arınç, Esad rejiminin gittikçe gaddarlaştığını ve kendi halkına karşı vicdani bir kaygı duymadan katliam yaptığını belirtti. Suriye’de öldürülen kişi sayısının 100 bini geçtiğini ifade eden Arınç, "Özellikle bu kasaba ve benzeri yerlerde çoluk çocuk gözetmeksizin evler, camiler, insanların toplu olarak bulunduğu yerler, hatta evlerinden alınarak anne babalarının önünde hayatlarına kastedilen gençlerin acı hikayeleri, trajik olaylar hepimizi fevkalade yaralıyor. Bu olaylar İsrail tarafından kendilerine yöneltilen bir ateşin veyahut da bir bombalamanın karşılığı değildir. O olay farklı bir konudur, bu yapılan katliam başka bir cinayettir" diye konuştu.
Suriye’deki rejimin ayakta kalabilmenin son mücadelelerini verdiğini ifade eden Arınç, İsrail’in Suriye’yi vurmasını ise şu sözlerle değerlendirdi:
"Suriye’de yaşananlar trajik olaylardır. Bir rejimin kendi insanını ne kadar ahlak dışı, vahşi ve gaddar bir şekilde öldürebildiğini gösteriyor. İsrail tarafından Suriye’ye gönderilen füzeler, ateşler, bombalar neyse, bunlar Suriye ile İsrail arasındaki başka münasebetleri işaret ediyor. Onun açıklamasını kendi ülkeleri herhalde daha iyi yaparlar. Ama olayların seyrini biz Türkiye’den seyrediyoruz." 
"ŞU AN İTİBARİYLE ASKERLİK SÜRESİNİN KISALMASI GÜNDEMDE DEĞİL"
Bülent Arınç, bir gazetecinin askerliğin kısaltılması konusunda bir çalışma olup olmadığını sorması üzerine, "Buna cevabımız kesindir. Yeni bir bedelli meselesini düşünmüyoruz. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır" dedi. Daha önce bedelli konusunda yapılan düzenlemeleri hatırlatan Arınç, "Bedelli askerlik konusunda yeni bir çalışma kesinlikle söz konusu değildir" diye konuştu. 
Bedelli askerlik konusunda bekledikleri kadar müracaat olmadığını fakat kanunun amacına ulaştığını ifade eden Arınç, "Yine böyle bir şeye ihtiyaç duyulduğunda belki bir sene sonra, belki üç sene sonra, belki beş sene sonra Genelkurmay’la bu konu istişare edilir, onların ihtiyaç görmesi halinde gereken yapılır. Şüphesiz siyasi kararı hükümetimiz verir ama bu konuda TSK’nın kendi organizasyonları, planlamaları da her zaman dikkate alınır. Kafanız karışmasın, sorunun soruluş şekline göre cevabımız şudur; kesinlikle bedelli konusu tekrar düşünülmemektedir ve gündeme gelmeyecektir" dedi. 
Askerliğin kısalıp kısalmayacağı konusuna da değinen Arınç, şunları kaydetti:
"Bu konuda verilmiş bir karar da yok. Hatta bugün bir siyasi parti daha önce sordukları bir soru önergesine Milli Savunma Bakanımız’ın verdiği bir cevaptan bahsediyorlar. Doğrudur, o cevap. Yani şuan itibariyle askerlik sürelerinin kısaltılması da gündemde değildir. Yani bugün verdiğimiz bir karar da yoktur. ’Yedek subaylar için şu kadar olacak, er ve erbaşlar için şu kadar olacak’ şeklinde dün, bugün, yarın için bir düzenleme söz konusu değildir. Ancak yine TSK’nın asker ihtiyacı, Türkiye’nin geldiği nokta, konjonktür, bu sürelerin kısaltılması için uygun bir ortamı önümüze koyarsa, askerlik süreleri konusunda yeni bir düzenleme yapılabilir. Dün, bugün, yarın için söz konusu olmayan bir şeyin ileride şartlar ortaya çıktığında gündeme gelmesi ve bu konu yine Genelkurmay, Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığımız ve nihayetinde hükümetimizin vereceği kararla bir düzenleme haline gelmesi muhtemeldir. Ama bugün için sorulan soruya cevabımız bundan farklıdır."
"HÜKÜMETİMİZE GÜVENİN"
Bülent Arınç, çekilme süreci kapsamında askere bir talimat verilip verilmediği, bir protokol yapılıp yapılmadığıyla ilgili bir soru üzerine ise, 28 Aralık’tan bu yana sürecin doğru bir rotada ilerlediğini kaydetti. Arınç, böyle bir protokolün söz konusu olmadığını belirterek şunları söyledi:
"Eğer silahlı unsurların Türkiye’den çıkacağı gerçekleşecekse, bunu hükümetimiz ve bu konuyla ilgili kurumlarımız yakın takip altında tutmaktadırlar. Herkes müsterih olsun Türkiye bir hukuk devleti ve bu süreci de hukuk sınırları içerisinde götürüyoruz ve götürmekte kararlıyız. 4 aydan beri bir yanlışımız olmadığına göre bu sürecin de başarıyla tamamlandığını gerekiyorsa sizlere haber de veririz. Esasen böyle bir sürecin başarıyla sonuçlandığı, hem örgütün alacağı tavırlarda ve davranışlarda hem de eylemlerine son verilmesinde, silahların susması değil, bırakılmasıyla ortaya çıkmış olacaktır. Kimse bu konuda ’dün çıkıyorlardı gördüm. Üç beş kişi gidiyorlardı’ veyahut Sayın Meclis Başkanımızın hangi anlamda söylediğini bilemediğimiz ’aslında çıkmışlardır bile’ sözü bizim gündemimizde yok. Olayı yakinen takip ediyoruz. Ama arkadaşımızın ifade ettiği konu bizim gündemimizde yoktur. Yani bunu kim söylüyor, kim yapıyor bilemeyiz. Biz hükümet olarak kendi yetkilerimizi gerektiği zaman hiç tereddüt etmeden kullanmasını biliriz. Talimat veren bir noktada isek İçişleri Bakanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız veya Başbakanımız, yurt içi veya yurt dışı operasyonlar konusunda bu direktif olduğu zaman bu direktif verilir, bu talimat olduğu zaman bu talimat verilir. Kararname çıkarmak gerekiyorsa bunu da yaparız. Bugüne kadar yapıldı, bundan sonra da yapılması gerektiğinde olacağı gibi. Ama bu konular herkesin önünde, herkesin bulunduğu yerlerde konuşacağı konular değil. Hükümetimize güvenin, hükümet süreci gayet olumlu bir şekilde götürüyor. Türkiye’ni bu terör belasından biran önce sağlıkla kurtulması için bütün tedbirleri alıyor."
"MAVİ MARMARA İLE İLGİLİ TAZMİNAT SÜRECİ SONUÇLANMADI"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün Telaviv’de gerçekleşen ve Mavi Marmara mağdurlarına ödenecek tazminat konusunun görüşüldüğü toplantıyla ilgili de soruları cevapladı. "Bugünkü görüşmeler de olumlu bir şekilde cereyan etmiş ancak süreç sonuçlanmamış" diyen Arınç, "Yeni bir toplantı yapmak üzere bir üçüncü toplantıya veya bugünkü çalışmaları devam ettirmek üzere çünkü aramızda zaman farkı da olabilir, toplantının ne zaman biteceğini de doğrusu bilmiyoruz. Bazı konulardaki anlaşmayı sağlamak üzere ya bugün bitirmeye gayret edecekler veya bir üçüncü toplantı ki, onun da Türkiye’de yapılması muhtemeldir; bu süreci tamamen sonuçlandırmak istiyoruz. Detayları hakkında bir şey söylemem mümkün değil. Bittiği zaman şüphesiz size de yaptığımız anlaşmayı parlamentoya götürmek üzere parlamentomuza da sunmuş olacağız. Ondan sonra da inşallah sürecin hep birlikte nasıl sonuçlandığı kamuoyunun bilgisi dahilinde olacak" şeklinde konuştu.
“AFYONKARAHİSAR’DA ŞEHİT DÜŞENLER ’TERÖRLE MÜCADELE KANUNU’ KAPSAMINDA OLACAK”
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" ve engelli bireyler hakkındaki kanun tasarısını kurula sunduğunu söyleyerek, tasarının parlamentoya sevk edileceğini ifade etti.
Afyonkarahisar’da bir cephanelikte meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olduğunu hatırlatan Arınç, burada şehit olan askerlerin daha önce Terörle Mücadele Kanunu kapsamında tutulmadığını söyleyerek, bu durumun ise düzeltildiğini söyledi. Bu tür olaylarda hayatını kaybedenlerin de Terörle Mücadele Kanunu kapsamında değerlendirileceğini ve terör şehidi sayılacağını söyleyen Arınç, "60 maddelik sayabileceğimiz, yani bakanlığın kendi kuruluş kanununda yapılacak değişiklikler içerisine bir madde olarak da bu girmiştir. Bundan sonrası için bu tür olaylarda vefat edenler de terörle mücadele kapsamında şehit olmuş, dostlarımız, kardeşlerimiz, arkadaşlarımız bu kapsamda değerlendirilmiş olacaklar" diye konuştu.
BORCU OLAN BELEDİYELERE MÜJDE
Arınç, belediyelerle ilgili bir de müjde verdi. Belediyelerin borçlarının kendilerine gönderilen ödeneklerden kesilerek tahsil edildiğini hatırlatan Arınç, önümüzdeki 4 ay boyunca bu kesintinin yapılmayacağını söyledi. Arınç şöyle konuştu: "Bugün aldığımız bir kararla, bu dört ay içerisinde, yani 2013 yılının Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kesinti yapılmayacağı karara bağlanmıştır. Kararnamedeki tarifiyle söylemek istiyorum; belediyeler ve İl Özel İdareleri’nin borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan kesintiler yapılıyordu. Bu kesintilerin 2013 yılının 4 ayında, yani Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında yapılmaması, kesintisiz olarak belediyelere ve İl Özel İdareleri’ne ödenmesi kararlaştırıldı. Kararnamesi zannediyorum bir kaç gün içinde yayımlanmış olacak."
“SULAMA TESİSLERİNİN İŞLETME VE BAKIM ÜCRET TARİFELERİ YÜZDE 40 DÜŞÜRÜLDÜ”
Bülent Arınç, çiftçilere de bir müjde vererek, sulama tesislerinin işletme ve bakım ücret tarifelerinin yüzde 40 oranında düşürüldüğünü kaydetti. Arınç şunları söyledi: "Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sulama birliklerine devredilen sulama tesislerinin işletme ve bakım ücret tarifelerini yüzde 40 oranında düşürdü. Yani yüzde 40’lık bir tenzilat yapıldı. Bu ayrıca, daha önce 6 grup olan cazibe sulamaları 3 gruba, 4 grup olan pompaj sulamaları da 2 gruba düşürülmüş oldu. Yani bir düzenleme içerisinde daha organize bir şekle girerken, aynı zamanda işletme bakım ücret tarifelerinin yüzde 40 civarında düşürülmesinde sulama ücretlerinde hemen hemen yarıya yakın bir indirime getirmektedir. Özellikle Şanlıurfa ve Türkiyemizde tarımsal sulama içerisinde sulama birliklerinin tarifelerinin yüksek olmasından yakınan çiftçilerimiz için fevkalade iyi hayırlı bir düzenleme olduğu kanaatindeyiz."

İzmir dün sürpriz bir haberle çalkalandı. Vali Cahit Kıraç'ın Diyarbakır'a gideceği, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın da İzmir'e atandığı, kararnamenin Köşk'te olduğu duyuldu. AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait de bunu sosyal medyada doğruladı.

Gazeteciler, bugün Vali Kıraç'a konuyu sordu. Kıraç, ''Doğu batı,  kuzey güney fark etmez. Yurdun her yeri bizim. Daha önce yurdun çeşitli yerlerinde görev yaptık, yine yaparız'' dedi.

Ancak Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Valiler Kararnamesi konusunda bir gelişme var mı?" sorusu üzerine  ''Valiler Kararnamesi mi var? Bilgim yok" dedi.

Arınç, konuyla ilgili olarak gazetecilerin kararnamenin Çankaya Köşkü’nde olduğunu ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yurt dışında olmasından dolayı beklediğini hatırlatması üzerine, "Takip edelim, şu anda bir bilgim yok. En azından sizinle paylaşacağım bir bilgim yok" cevabını verdi.

 

-BAKANLAR KURULU KARARLARI-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina’da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Arınç, toplantıda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ’Ödeme ve Menkul Kıymetlerde Mutabakat Sistemi ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun Tasarısı’nı Bakanlar Kurulu’na takdim ettiğini söyleyerek, bilgisayar korsanlarının internet üzerinden para transferi yaptıklarını gündeme taşıdığını anlattı. Arınç, internet üzerinden kasa boşaltan bu korsanlara karşı nasıl kanuni tedbirler alınabileceğinin toplantıda görüşüldüğünü ve imzaya açıldığını kaydetti.-

-YENİ BİR BEDELLİ YOK-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni bir bedelli meselesini düşünmediklerini ve hükümetin bu konuda kararlı olduğunu söyledi. Arınç, askerlik süresinin kısalacağı haberleri için ise, "Şuan itibariyle askerlik sürelerinin kısaltılması da gündemde değildir." dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina’da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün Türk Standartları Enstitüsü’nün faaliyetleri ve gelecek planları hakkında bir sunum yaptığını belirten Arınç, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ise ödeme ve menkul kıymetler mutabakat sistemi ve elektronik para kuruluşları hakkında bir kanun tasarısını takdim ettiğini belirtti. Arınç, Ali Babacan’ın son dönemlerde hackerler ve organize suç örgütleri tarafından elektronik sistemlerdeki oynamalar suretiyle para transferleri yaptıkları ve kumar sayılabilecek bazı çalışmalar yaptıkları sistemleri ortaya koyduğunu ve bu suistimallerin önlenmesi için hangi kanuni düzenlemelerin yapılacağını Bakanlar Kurulu’na sunduğunu ve bunun imzaya açıldığını belirtti.


"İSRAİL TARAFINDAN SURİYE’YE GÖNDERİLEN FÜZELER ARADAKİ MÜNASEBETLERİ İŞARET EDİYOR"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açıklamalarının ardından ise gazetecilerin sorularını cevapladı. Arınç, bir gazetecinin İsrail’in Suriye’yi vurduğu yönündeki bilgileri hatırlatarak hükümete bu yönde bilgi gelip gelmediğini sorması üzerine, Banyas’da yapılan katliamlara dikkat çekti. Banyas’taki katliamlar için "Büyük bir cinayettir" diyen Arınç, Esad rejiminin gittikçe gaddarlaştığını ve kendi halkına karşı vicdani bir kaygı duymadan katliam yaptığını belirtti. Suriye’de öldürülen kişi sayısının 100 bini geçtiğini ifade eden Arınç, "Özellikle bu kasaba ve benzeri yerlerde çoluk çocuk gözetmeksizin evler, camiler, insanların toplu olarak bulunduğu yerler, hatta evlerinden alınarak anne babalarının önünde hayatlarına kastedilen gençlerin acı hikayeleri, trajik olaylar hepimizi fevkalade yaralıyor. Bu olaylar İsrail tarafından kendilerine yöneltilen bir ateşin veyahut da bir bombalamanın karşılığı değildir. O olay farklı bir konudur, bu yapılan katliam başka bir cinayettir" diye konuştu.Suriye’deki rejimin ayakta kalabilmenin son mücadelelerini verdiğini ifade eden Arınç, İsrail’in Suriye’yi vurmasını ise şu sözlerle değerlendirdi:"Suriye’de yaşananlar trajik olaylardır. Bir rejimin kendi insanını ne kadar ahlak dışı, vahşi ve gaddar bir şekilde öldürebildiğini gösteriyor. İsrail tarafından Suriye’ye gönderilen füzeler, ateşler, bombalar neyse, bunlar Suriye ile İsrail arasındaki başka münasebetleri işaret ediyor. Onun açıklamasını kendi ülkeleri herhalde daha iyi yaparlar. Ama olayların seyrini biz Türkiye’den seyrediyoruz." 


"ŞU AN İTİBARİYLE ASKERLİK SÜRESİNİN KISALMASI GÜNDEMDE DEĞİL

"Bülent Arınç, bir gazetecinin askerliğin kısaltılması konusunda bir çalışma olup olmadığını sorması üzerine, "Buna cevabımız kesindir. Yeni bir bedelli meselesini düşünmüyoruz. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır" dedi. Daha önce bedelli konusunda yapılan düzenlemeleri hatırlatan Arınç, "Bedelli askerlik konusunda yeni bir çalışma kesinlikle söz konusu değildir" diye konuştu. Bedelli askerlik konusunda bekledikleri kadar müracaat olmadığını fakat kanunun amacına ulaştığını ifade eden Arınç, "Yine böyle bir şeye ihtiyaç duyulduğunda belki bir sene sonra, belki üç sene sonra, belki beş sene sonra Genelkurmay’la bu konu istişare edilir, onların ihtiyaç görmesi halinde gereken yapılır. Şüphesiz siyasi kararı hükümetimiz verir ama bu konuda TSK’nın kendi organizasyonları, planlamaları da her zaman dikkate alınır. Kafanız karışmasın, sorunun soruluş şekline göre cevabımız şudur; kesinlikle bedelli konusu tekrar düşünülmemektedir ve gündeme gelmeyecektir" dedi. Askerliğin kısalıp kısalmayacağı konusuna da değinen Arınç, şunları kaydetti:"Bu konuda verilmiş bir karar da yok. Hatta bugün bir siyasi parti daha önce sordukları bir soru önergesine Milli Savunma Bakanımız’ın verdiği bir cevaptan bahsediyorlar. Doğrudur, o cevap. Yani şuan itibariyle askerlik sürelerinin kısaltılması da gündemde değildir. Yani bugün verdiğimiz bir karar da yoktur. ’Yedek subaylar için şu kadar olacak, er ve erbaşlar için şu kadar olacak’ şeklinde dün, bugün, yarın için bir düzenleme söz konusu değildir. Ancak yine TSK’nın asker ihtiyacı, Türkiye’nin geldiği nokta, konjonktür, bu sürelerin kısaltılması için uygun bir ortamı önümüze koyarsa, askerlik süreleri konusunda yeni bir düzenleme yapılabilir. Dün, bugün, yarın için söz konusu olmayan bir şeyin ileride şartlar ortaya çıktığında gündeme gelmesi ve bu konu yine Genelkurmay, Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığımız ve nihayetinde hükümetimizin vereceği kararla bir düzenleme haline gelmesi muhtemeldir. Ama bugün için sorulan soruya cevabımız bundan farklıdır."

 

"HÜKÜMETİMİZE GÜVENİN"

Bülent Arınç, çekilme süreci kapsamında askere bir talimat verilip verilmediği, bir protokol yapılıp yapılmadığıyla ilgili bir soru üzerine ise, 28 Aralık’tan bu yana sürecin doğru bir rotada ilerlediğini kaydetti. Arınç, böyle bir protokolün söz konusu olmadığını belirterek şunları söyledi:"Eğer silahlı unsurların Türkiye’den çıkacağı gerçekleşecekse, bunu hükümetimiz ve bu konuyla ilgili kurumlarımız yakın takip altında tutmaktadırlar.

Herkes müsterih olsun Türkiye bir hukuk devleti ve bu süreci de hukuk sınırları içerisinde götürüyoruz ve götürmekte kararlıyız. 4 aydan beri bir yanlışımız olmadığına göre bu sürecin de başarıyla tamamlandığını gerekiyorsa sizlere haber de veririz. Esasen böyle bir sürecin başarıyla sonuçlandığı, hem örgütün alacağı tavırlarda ve davranışlarda hem de eylemlerine son verilmesinde, silahların susması değil, bırakılmasıyla ortaya çıkmış olacaktır. Kimse bu konuda ’dün çıkıyorlardı gördüm. Üç beş kişi gidiyorlardı’ veyahut Sayın Meclis Başkanımızın hangi anlamda söylediğini bilemediğimiz ’aslında çıkmışlardır bile’ sözü bizim gündemimizde yok. Olayı yakinen takip ediyoruz. Ama arkadaşımızın ifade ettiği konu bizim gündemimizde yoktur. Yani bunu kim söylüyor, kim yapıyor bilemeyiz.

Biz hükümet olarak kendi yetkilerimizi gerektiği zaman hiç tereddüt etmeden kullanmasını biliriz. Talimat veren bir noktada isek İçişleri Bakanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız veya Başbakanımız, yurt içi veya yurt dışı operasyonlar konusunda bu direktif olduğu zaman bu direktif verilir, bu talimat olduğu zaman bu talimat verilir. Kararname çıkarmak gerekiyorsa bunu da yaparız. Bugüne kadar yapıldı, bundan sonra da yapılması gerektiğinde olacağı gibi. Ama bu konular herkesin önünde, herkesin bulunduğu yerlerde konuşacağı konular değil. Hükümetimize güvenin, hükümet süreci gayet olumlu bir şekilde götürüyor. Türkiye’ni bu terör belasından biran önce sağlıkla kurtulması için bütün tedbirleri alıyor."


"MAVİ MARMARA İLE İLGİLİ TAZMİNAT SÜRECİ SONUÇLANMADI''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün Telaviv’de gerçekleşen ve Mavi Marmara mağdurlarına ödenecek tazminat konusunun görüşüldüğü toplantıyla ilgili de soruları cevapladı. "Bugünkü görüşmeler de olumlu bir şekilde cereyan etmiş ancak süreç sonuçlanmamış" diyen Arınç, "Yeni bir toplantı yapmak üzere bir üçüncü toplantıya veya bugünkü çalışmaları devam ettirmek üzere çünkü aramızda zaman farkı da olabilir, toplantının ne zaman biteceğini de doğrusu bilmiyoruz. Bazı konulardaki anlaşmayı sağlamak üzere ya bugün bitirmeye gayret edecekler veya bir üçüncü toplantı ki, onun da Türkiye’de yapılması muhtemeldir; bu süreci tamamen sonuçlandırmak istiyoruz. Detayları hakkında bir şey söylemem mümkün değil. Bittiği zaman şüphesiz size de yaptığımız anlaşmayı parlamentoya götürmek üzere parlamentomuza da sunmuş olacağız. Ondan sonra da inşallah sürecin hep birlikte nasıl sonuçlandığı kamuoyunun bilgisi dahilinde olacak" şeklinde konuştu.

AFYONKARAHİSAR’DA ŞEHİT DÜŞENLER ’TERÖRLE MÜCADELE KANUNU’ KAPSAMINDA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" ve engelli bireyler hakkındaki kanun tasarısını kurula sunduğunu söyleyerek, tasarının parlamentoya sevk edileceğini ifade etti.Afyonkarahisar’da bir cephanelikte meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olduğunu hatırlatan Arınç, burada şehit olan askerlerin daha önce Terörle Mücadele Kanunu kapsamında tutulmadığını söyleyerek, bu durumun ise düzeltildiğini söyledi. Bu tür olaylarda hayatını kaybedenlerin de Terörle Mücadele Kanunu kapsamında değerlendirileceğini ve terör şehidi sayılacağını söyleyen Arınç, "60 maddelik sayabileceğimiz, yani bakanlığın kendi kuruluş kanununda yapılacak değişiklikler içerisine bir madde olarak da bu girmiştir. Bundan sonrası için bu tür olaylarda vefat edenler de terörle mücadele kapsamında şehit olmuş, dostlarımız, kardeşlerimiz, arkadaşlarımız bu kapsamda değerlendirilmiş olacaklar" diye konuştu.

BORCU OLAN BELEDİYELERE MÜJDE

Arınç, belediyelerle ilgili bir de müjde verdi. Belediyelerin borçlarının kendilerine gönderilen ödeneklerden kesilerek tahsil edildiğini hatırlatan Arınç, önümüzdeki 4 ay boyunca bu kesintinin yapılmayacağını söyledi. Arınç şöyle konuştu: "Bugün aldığımız bir kararla, bu dört ay içerisinde, yani 2013 yılının Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kesinti yapılmayacağı karara bağlanmıştır. Kararnamedeki tarifiyle söylemek istiyorum; belediyeler ve İl Özel İdareleri’nin borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan kesintiler yapılıyordu. Bu kesintilerin 2013 yılının 4 ayında, yani Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında yapılmaması, kesintisiz olarak belediyelere ve İl Özel İdareleri’ne ödenmesi kararlaştırıldı. Kararnamesi zannediyorum bir kaç gün içinde yayımlanmış olacak."

“SULAMA TESİSLERİNİN İŞLETME VE BAKIM ÜCRET TARİFELERİ YÜZDE 40 DÜŞÜRÜLDÜ”

Bülent Arınç, çiftçilere de bir müjde vererek, sulama tesislerinin işletme ve bakım ücret tarifelerinin yüzde 40 oranında düşürüldüğünü kaydetti. Arınç şunları söyledi: "Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sulama birliklerine devredilen sulama tesislerinin işletme ve bakım ücret tarifelerini yüzde 40 oranında düşürdü. Yani yüzde 40’lık bir tenzilat yapıldı. Bu ayrıca, daha önce 6 grup olan cazibe sulamaları 3 gruba, 4 grup olan pompaj sulamaları da 2 gruba düşürülmüş oldu. Yani bir düzenleme içerisinde daha organize bir şekle girerken, aynı zamanda işletme bakım ücret tarifelerinin yüzde 40 civarında düşürülmesinde sulama ücretlerinde hemen hemen yarıya yakın bir indirime getirmektedir. Özellikle Şanlıurfa ve Türkiyemizde tarımsal sulama içerisinde sulama birliklerinin tarifelerinin yüksek olmasından yakınan çiftçilerimiz için fevkalade iyi hayırlı bir düzenleme olduğu kanaatindeyiz."

06 Mayıs 2013
Etiket; Vali, Diyarbakır, İzmir, Kıraç, Toprak, Arınç, Hükümet, Bakanlar Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir