18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de Gezi Parkı davasında tahliye



İzmir'de, Gezi Parkı odaklı gösterilerle ilgili düzenlenen operasyonlar sonrası açılan ve bugün ikinci celselerine başlanan üç davanın ilkinde, 6 aydır tutuklu yargılanan Akgül Irgat tahliye edildi. 

İzmir 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahla katılarak ihtara rağmen dağılmama”, “görevi yaptırmamak için direnme”, “terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek” iddialarıyla 17'şer yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Akgün Irgat, tutuksuz sanık Deniz Dilli ve avukatları katıldı. 

Duruşmayı, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile çok sayıda sanık yakını da izledi. Duruşma sırasında sanık avukatları, kasten adam öldürdüğünü öne sürdükleri polis memurunun tutuksuz yargılandığı bir ortamda, gençlerin taş attıkları gerekçesiyle tutuklu bulunmasının adalet duygusunu zedelediğini vurguladı. Avukatlar bu durumun daha çok protesto gösterisine neden olacak gelişmelerden birisi olduğuna dikkat çekti.

Duruşmada söz alan sanık avukatı Mehmet Ferit Akar, Gezi Parkı protestolarına ülke genelinde 5 milyon kişinin katıldığını, Akgün Irgat'ın da bunlardan birisi olduğunu söyleyerek, “Neden müvekkilim az sayıdaki tutuklu kişiden birisi. Kaldı ki bu protestolara bizler de katıldık ama sadece belirli kişiler cezaevinde tutuluyor” dedi.

Avukat Akar, müvekkilinin NATO'nun füze kalkanlarına karşı basın açıklamasının, 1 Mayıs kutlamalarına katılmasının, Ege Üniversitesi’nde yıllar önce tuvalette ölü bulunan öğrencilerden Serkan Eroğlu'nu anma toplantısında yer almasının suç unsuru olarak gösterildiğini öne sürerek, “Bu ülkede adaletsizlikler olduğu sürece daha çok direniş gerçekleşecektir. 'Gezi Parkı direnişi niye gerçekleşti' demek yerine, insanlar tutuklanıyor. Müvekkilim taş attı diye tutuklanacak, öbür yandan kasten adam öldüren birisi sadece polis olduğu için tutuksuz yargılanabilecek. Hal böyle olunca bu ülkede daha çok isyan çıkar” dedi.

Akgün Irgat'ın bir diğer avukatı Dinçer Çalım, “Havalar yine ısınacak. Metin Lokumcu'nun ölüm yıldönümü geliyor, arkadaşları Ethem'i Güven Park’ta anmak isteyecekler. Bu adaletsizlikler sürdüğü müddetçe tepkiler çoğalacak” diye konuştu.

Duruşma sırasında söz alan sanık avukatlarından Gül Kireçkaya, ülkenin diğer yerleşimlerindeki Gezi Parkı protestocularının yargılandığı duruşmalarda arka arkaya tahliye kararları çıktığını, ancak İzmir’deki hakimlerin bu tutumdan uzak olduğunu söyleyerek, “Burada bir çifte standart var. Hal böyle olunca acaba diğer illerde tahliye olanların, tanıdıkları mı var sorusunu sormak gerekiyor” dedi. 

MAHKEMEDEN 'ADALETSİZ YAKLAŞIM' TEPKİSİ

Mahkeme heyeti bunun üzerine avukat Kireçkaya'ya tepki göstererek, adaletsiz bir yaklaşım sergilediğini söyledi. Bu sırada, mahkeme heyetine yönelik protestolar yükseldi. Duruşma salonunda bulunan, sanık Cem Barış Çakıl'ın ağabeyi Armağan Çakıl, mahkeme heyetine yönelik, “Sizler de bizim çocuklarımıza adaletsiz davranıyorsunuz” dedi.

Mahkeme başkanı Mustafa Kayın, bunun üzerine Armağan Çakıl'ın duruşma salonundan çıkarılmasını istedi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti oturuma yarım saat ara verdi ve ardından kararın açıklanması için yeniden toplandı. İzleyiciler içeri alınmadan açıklanan kararla, tutuklu sanık Akgül Irgat tahliye edildi.
İzmir'de, Gezi Parkı odaklı gösterilerle ilgili farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlar sonrası açılan diğer iki davada tutuklu bulunan Elif Kaya, Erhan İnal, İbrahim Kaya, İzzet Uysal, Kubilay İyit, Ozan Adıyaman, Vedat Yeler, Orhan Öztürker, Cem Barış Çakıl, Çağlar Korkut, Hakan Polat, Sait Özdemir, Emrah Akdağ, Özgür Demirci, Cem Ekici ve Ali Hüseyin Ahırcı'nın yargılamalarının yapılacağı duruşmalar ise öğleden sonra başladı.

03 Aralık 2013
Etiket; izmir gezi davası, izmir gezi tahliye, mustafa kayın, armağan çakıl, akgül ırat Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


'Katil AKP' Yazan Sanık: İstem Dışı Oldu
İzmir'deki Gezi davasında iki tahliye
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir