20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de Hekime Şiddet Protesto Edildi



Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi'nde üç doktoru dövmekle suçlanan hasta yakını sanık U.T.’nin 7 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Duruşma öncesinde, iki yıl önce Gaziantep’de hasta yakının tarafından öldürülen doktor Ersin Arslan meslektaşları tarafından anıldı.

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet nedeniyle açılan dava için İzmir Adliyesi’ne gelen İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Suat Kaptaner ile saldırıya uğrayan doktorlar ve meslektaşları C-Kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

Suat Kaptaner, iki yıl önce Gaziantep’te görevi başındayken yine bir hasta yakını tarafından öldürülen meslektaşları Ersin Arslan’ı, hekime şiddetin devam ettiği koşullarda anmak zorunda kaldıklarını söyledi. Sağlıkta mucizeler yaratıldığının ifade edildiği bir süreçte, siyasal iktidarın ve en başta Sağlık Bakanlığı’nın şiddet ortamının sağlık alanındaki en önemli sorunlardan biri haline gelmesine dair söz söylemekten kaçındığını belirten Kaptaner, “Her fırsatta hekimlerin onurunu zedeleyici demeçlerin verilebildiği bir ortamda, yetkililerce konunun sorun olarak kabul edilmeyip, gündeme getirilmemesinin, tartışılmamasının nedeni, ancak asıl sorumluların ortaya konulmasından kaçınılması olarak açıklanabilir” dedi.

Kaptaner, sağlıkta dönüşüm projesinin, hekimleri, sağlık çalışanlarını, sağlıkta yaratılan sorunların sorumlusu olarak yurttaşların önüne hedef tahtası olarak koyduğunu ifade ederek, “TBMM’nin tozlu raflarında bekleyen hekime şiddete ilişkin araştırma raporu derhal gündeme alınarak, raporun önerdiği yasal önlemler alınmalıdır. Yetkililer de hekimleri, sağlık çalışanlarını sürekli hedef gösteren demeçlerine son vermeli” dedi.

Açıklamanın ardından, Kaptaner, mağdur doktorlar ve meslektaşları ile birlikte duruşmanın yapılacağı salona gitti. Davaya konu olay ise geçen yıl mart ayında Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde meydana geldi. Asistan doktorlar Nazenin Hasanzade, Muharrem Anıl Gürkan ve Onur Bulut, hastası ölen U.T. tarafından dövüldüklerini belirterek suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine U.T. hakkında dava açılmıştı. İzmir 21’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, 'kasten yaralama, tehdit ve hakaret' suçlarından 7 yıl hapis cezası istenen, tutuksuz sanık U.T. gelmezken, asistan doktorlar Onur Bulut, Muharrem Anıl Gürkan ve avukaları katıldı, Dr. Nazenin Hasanzade ise gelmedi.

Hakim Celal Atay, sanık U.T’nin Çorum’da talimatla alınan ifadesinin geldiğini ve dosyaya konulduğunu belirtti. Şikayetçi doktorlar, acil serviste bir ALS hastasını tüm müdahalelere rağmen kurtaramadıklarını, 45 dakika özel cihazlarla geri döndürmek için mücadele ettiklerini, yakınlarına hastanın öldüğünü söylediklerinde ise 'O zaman sen de öleceksin' tepkisiyle karşılaştıklarını ve dövüldüklerini belirtti. Doktorlar sanıktan şikayetçi olduklarını yineledi. Hakim Atay, dosyadaki eksiklerin tamamlanması ve tanık ifadelerinin alınması için duruşmayı erteledi.

Bahri KARATAŞ/DHA

17 Nisan 2014
Etiket; suat kaptaner, izmir doktor protestosu, hakim celil atay, ersin arslan, nazenin hasanzade Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Doktorlar "Artık Yeter" Dedi
İzmir'de hekimler grev yapıyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir