29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu



23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Çocukların bayram coşkusunu yaşadığı törenler sırasında, meydanda bulunan çoğu Hollandalı olan turistler de saygı duruşunda bulundu.

Törenler, saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı’nın çelenk bırakmasıyla başladı. İkinci tören ise, saat 10.00’da yine Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun İstiklal Marşı’nı çalmasıyla başlayan ikinci törende, Vali Mustafa Toprak, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ile üniversitelerin rektörleri, çocukların coşkusuna ortak oldu.

Bu arada Konak Salih İşgören Ortaokulu öğrencileri Evren Enç, Vali Mustafa Toprak’a, Rana Beren Akgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, Efe Erol ise Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay’a çiçek verdi. Öğretmenler Dilek Şirinel ile Ali Bilgiç’in sunduğu törenleri izleyen, çoğunluğu Hollandalı olan yaklaşık 30 turist de saygı duruşunda bulundu.

MÜDÜR BARDAKCI KONUŞTU

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, “Birinci Dünya Savaşı ve sonrasında Osmanlı Devleti’nin topraklarının büyük bir bölümünde, işgaller ve isyanlar yaşanıyordu. Mondros Ateşkes Anlaşması gereği İstanbul, İzmir ve Anadolu’nun büyük bir bölümü işgal edildi. Gazi Mustafa Kemal, Samsun, Erzurum ve Sivas’ın ardından Ankara’ya geldi. 23 Nisan 1920’de “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesiyle açılan TBMM’de, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atıldı. Sevgili çocuklar, Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde sizler, milletin geleceğisiniz. Sizlere duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak milli bayramımız olan 23 Nisanları siz çocuklara armağan etti. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk devletinin geleceğini emanet edeceğimiz Cumhuriyetin yeni bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları önemli birer vesiledir. Atamızın bu güzel hediyesini bütün dünya çocuklarıyla paylaşmak isteyen UNESCO 1979 yılını “Dünya Çocuk Yılı' ilan ederek 6 ülkeyle bayramımıza katılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini sonsuza kadar yaşatmak için, milletin idaresine dayalı parlamenter, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak devamını sağlamak, bağımsızlık mücadelesini unutmadan yurtta ve dünyada barış içinde yaşamak, sevgi ve hoşgörüyü rehber edinmek, insan haklarına saygılı olmak, bütün dünya çocuklarını dost ve kardeş kabul etmek, siz sevgili çocuklarımızın temel sorumlulukları olmalıdır” dedi.

Vefa Bardakçı’nın konuşmasının ardından, Müdafai Hukuk İlkokulu öğrencisi Murat Tuluğhan Kutluk ile Atatürk Ortaokulu öğrencisi Zeynep Bina “23 Nisan' şiirlerini okudu. Halk oyunları dalında Valilik Kupası İzmir İl Birinciliğini elde eden Özgiller Dalan İlkokulu’nun Ege yöresi oyunlarını sergilediği törenler, 24 öğretmen ve 640 öğrenciden oluşan Çağdaş Kız Grubu’nun gösterisiyle sona erdi.

Taylan YILDIRIM, Mustafa OĞUZ /DHA

23 Nisan 2014
Etiket; izmir 23 nisan, vefa bardakcı, aziz kocaoğlu, abdullah atay, mustafa toprak Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Çeşme'ye 250 milyon lira
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Kavimler göçü olabilir
Tarım Fuarı kapılarını açtı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir