16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de mini Dünya Kupası heyecanı



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak "One Nation Cup 2013” turnuvasına Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Çin, G.Afrika, İsviçre, Japonya, KKTC, Nijerya, Rusya, Türkiye ve Yeni Zelanda’dan 16 takım katılacak.

Maçlar 20 Mayıs Pazar günü başlıyor. İzmir’in “kardeş kenti” Bremen’in 2006 yılından itibaren düzenlenmeye başladığı "One Nation Cup Futbol Turnuvası”nda Türkiye’yi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez Türkiye’de yapılacak organizasyonun ev sahipliğini üstleniyor.

Futbolun popülerliğinden ve gücünden yararlanarak dünya gençlerini barış teması altında buluşturmayı hedefleyen, 15 yaş altındaki sporcuların yer aldığı “One Nation Cup”, 19 Mayıs Pazar günü yapılacak törenle start alıyor. Müsabakalar ise hemen ertesi gün, 20 Mayıs’ta başlıyor. Şampiyonaya kızlar ve erkekler kategorilerinde 12 ülkeden 8’er takım katılıyor. Maçlar ve antrenmanlar Bucaspor tesislerinde yapılacak.

24 Mayıs Cuma günü ise her iki kategoride oynanacak final maçları ile birlikte şampiyonlar belirlenecek. Bugüne dek iki kez şampiyonluk kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2008 ve 2011 yıllarındaki başarısını tekrarlayarak üçüncü şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyor.

İZMİR’İN 2 ŞAMPİYONLUĞU VAR

“One Nation Cup Futbol Turnuvası” Almanya’nın Bremen Belediyesi tarafından, tüm kültürel, etnik, politik ve dini engellerin futbol yoluyla kaldırılması amacıyla düzenleniyor. Kuruluş aşamasından bu yana Türkiye’yi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi erkek takımını bu yıl Bucaspor altyapısından seçilen sporcular oluşturacak. Kız futbol takımı ise İzmir genelindeki takımların karması niteliğinde olacak. Takımların ülkelerinin adlarıyla temsil edildiği turnuvada Türkiye’yi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2008 yılında Güney Afrika Cumhuriyeti’nde, 2011 yılında da Almanya’da düzenlenen turnuvalarda şampiyonluğa ulaşmıştı. İzmir’de gerçekleştirilecek “One Nation Cup 2013”’e katılacak takımlar ve ülkeleri ise şöyle:

Erkek Takımları

İzmir - Türkiye, Bremen - Almanya, Wuhan - Çin, Yeni Zelanda - Karma, Bakü - Azerbaycan, Durban - Güney Afrika, Gazi Magosa - KKTC, Nijerya - Karma

Kız Takımları

İzmir - Türkiye, Bremen - Almanya, Tianjin - Çin, Kanagawa - Japonya, Basel - İsviçre, Volgograd - Rusya, Cape Town - Güney Afrika, Saraybosna-Bosna Hersek

15 Mayıs 2013
Etiket; tunuva, izmir ev sahibi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Galenos'ta şampiyon Botaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir