28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de savaş mağdurlarına iftar



Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınanlara AK Parti İzmir Menderes İlçe Kadın Kolları iftar verdi. Çoğunluğunu çocuk, kadın ve ailelerinin oluşturduğu 130 Suriyelinin ağırlandığı yemeğe katılan vatandaşlar, duygu yüklü saatler yaşadı.

Gıda, kıyafet ve sağlık desteğinde de bulunan İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Zerrin Ak, “Rahmet ve mağfiret ayında savaş mağdurlarının dertlerine derman olmaya çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Dileğimiz en kısa zamanda bölgede huzur ve kardeşliğin tesis edilerek çocuk ve kadınların kendi ülkelerinde yaşamlarını sürdürmesidir”dedi Çoğunluğunu çocuklar, kadınlar ve ailelerinin oluşturduğu 130 Suriyeli savaş mağduru İzmir’in Menderes ilçesi Bulgurca Köyüne sığındı. Açık alandaki bir tarladaki çuvaldan çadırlarda yaşam mücadelesi veren sığınmacılara Menderesli kadınlar sahip çıktı.

Sığınmacıları insani yaşam şartlarından yoksun tarlada ziyaret eden AK Parti İzmir Menderes İlçe Kadın Kolları hayırseverlerden topladıkları gıda, kıyafet ve ayakkabıları dağıttı. Menderesli kadınlarla birlikte sığınmacıları ziyaret eden Doktor Mesut Akbal savaş mağdurlarının sağlık şikayetlerine çare olmaya çalıştı. Elektrik, su ve lavabo ihtiyaçlarından yoksun, çuvaldan bozma çadırlarda sığınmacıların hayat mücadelesi verdiğini öğrenen vatandaşlar, çocuklar ve kadınlar için seferber oldu. Öğle saatlerinde çadırda 50 dereceyi bulan hava sıcaklığına dayanamayan 20 günlük Meryem bebeğin hayatını kaybetmesi ise hayırseverleri harekete geçirdi. Hayırseverlerin verdiği destekler kapsamında savaş mağdurlarına yardım ve desteklerini sürdürmeye çalışan AK Parti İzmir Menderes İlçe Kadın Kolları yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için ihtiyaç sahipleri ile hayırseverleri verdiği iftar yemeğinde bir araya getirdi. Sığınmacıların yaşam alanı olan tarlada verilecek iftar yemeği bazı vatandaşların şikayetleri üzerine Bulgurca Köy Meydanına alındı. Yardımsever vatandaşlar savaş mağduru sığınmacıları kendi vasıtaları ve Traktör römorklarında iftar yemeğine taşıdı. Sığınmacılar ve hayırseverlerin birlikte yaptığı iftarda duygu yüklü anlar yaşandı. Kendilerini bir an savaş mağdurlarının yerine koyan hayırseverler gözyaşlarına boğuldu.

Görüştükleri yetkililerden 1 milyonu aşan Suriyeli sığınmacının sınır bölgesinde konuşlandırıldığını ve tüm sığınmacıların o bölgede olması gerektiği bilgisini alan AK Parti Menderes İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Zerrin Ak, bir şekilde Bulgurca Köyüne kadar gelen sığınmacıların mağduriyetine duyarsız kalmadıklarını ifade etti. Kendi arkadaşları, hayırseverler ve bazı derneklerin duyarlı insani yardım çalışmalarına teşekkür eden Başkan Ak, “Vatandaşlarımızın Suriyeli kardeşlerimize kucak açması, bu mübarek ayda onlara yardım ediyor olması insanlığın daha ölmediğini ortaya koydu. Yapılan bu yardımların karşılığını Allah verecektir. Dileğimiz Suriye’deki iç çatışmanın kısa zamanda sona ermesi, bu çocuklar ve kadınların kendi ülkelerine dönerek huzur içinde yaşamalarıdır. Duamız bölgenin huzuru, barışı ve kardeşliğidir”dedi.

03 Ağustos 2013
Etiket; zerrin ak, menderes, ak parti, suriye, savaş, bulgurca köy, iftar, yardım Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
İzmir'in suyunda tehlike yok
Çamur kurutmak için güneş enerjisi
Menderes şenlendi
Uçurtmalar hazır
Sıfatı "Gazeteci"
AK Parti'de işaret dili eğitimi
Suriyeli gencin objektifinden savaşta çocuklar
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir