19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

"İzmir'de seçim kazanacağız" dedirtmeyecek



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İl Başkanı Ali Engin, örgütte yerel seçim startını verdi. Kocaoğlu hedeflerinin AK Parti’nin 'İzmir’de seçim kazanacağız' demeyeceği oy farkıyla kazanmak olduğunu açıkladı. Engin ise AK Parti’nin İzmir’den aday bulamayınca, İzmir’de yaşamayan, kentin sokakları bilmeyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı aday gösterdiğini söyledi.

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yerel Seçimler” konulu toplantı İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Ali Engin, ilçe başkanları, sekreterleri, saymanları, ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Kocaoğlu ve Engin, toplantıya katılanların tek tek ellerini sıkıp, hatırlarını sordu.

CHP İl Başkanı Ali Engin, İzmir’de seçime en hazır parti olduklarını söyledi. Engin, “Farklı görüşlerin kavga etmeden uzlaştığı yeni bir siyaset kültürü ve dilini hep birlikte oluşturduk. Yerel seçimde bu pozitiflik, iş yapma kültürü sandığa yansıyacaktır. Hükümet, 11 yılda ekonomi, dış politika, yolsuzluk ve kamu kaynaklarının kullanımında sınıfta kaldı. Türkiye’nin 2014 yılında 225 milyar dolar dış ödeme yapması gerekiyor. Ancak, Maliye Bakanı dershanelerin kapanmasıyla açıkta kalacak 40 bin öğretmenin maaşının ödenmesinde sıkıntı olacağını açıkladı. İşte ülke ekonomisi böyle bir yerde” dedi.

“KENTİN SOKAKLARINI BİLMEYEN BAKAN’I ADAY YAPTILAR”

İl Başkanı Engin, yerel seçim sürecinde AK Parti’nin yerel bir aday bulamadığını söyledi. Bu nedenle 15-20 yıldır İzmir’de yaşamayan, iş yapmayan, İzmir’in sokaklarını bilmeyen birinin aday yapmak zorunda kaldığını ileri süren Engin şunları söyledi:

“Türkiye’nin insan kaynağı güçlü, merkez sağda önemli siyasetçiler yetiştiren, ülkenin üçüncü büyük şehrinde merkez sağın temsilcisi olduğunu söyleyen parti, Büyükşehir Belediyesi’ne aday bulamadı. İzmir’e yatırım yaptıkları yönündeki söylemle Ulaştırma Bakanı’nı aday yaptılar. Kredi ve özelleştirmelerle yatırım yapan, borçlanmada payı olan, yolsuzluklara Bakanlar Kurulu’nda göz yuman, eğitim sisteminin bu duruma gelmesine vesile olan, Türkiye’nin bölünme senaryoları içinde olan ve en uzun bakanlık yapmakla övünen Bakan, aday oldu. Bakanlığı döneminde ara sıra geliyordu ama son 4-5 aydır doğru dürüst gelmedi.”

“SİYASİ GELECEĞİMİZE MALOLABİLİR AMA GÖZE ALDIK”

İl Başkanı Engin, CHP’de birlik ve beraberliği koruyacaklarını belirterek aday belirleme sisteminin de objektif olduğunu kaydetti. Seçimi kazanmak istediklerini, kiminle 1 oy fazla alacaklarsa partinin onu aday yapacağını belirten Engin, “Bu durum benim veya başka arkadaşlarımın siyasi geleceğine malolabilir. Bunu göze alıyoruz. Hedef koyduğumuz gibi 30 ilçeyi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 55-60 oyla alacağız” dedi.

“BÜYÜK LAF VE PROJELERLE ADAM OLUNMUYOR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim bildirgesi taslağını hazırladıklarını, ilçe başkanlıklarından gelecek sorun ve proje önerilerini de ekleyerek tamamlayacaklarını söyledi. Bu nedenle ilçe başkanlıklarının tespitlerini bildirmesi çağrısı yapan Kocaoğlu, “Bizi esas ilgilendiren, belediyecilik anlayışımızda öncülük verdiğimiz yerelde kalkınma sağlayacak projeleri istiyoruz. Bayındır’da çiçek üretimi ve alımında yaptığımız çalışmayı Beydağ’da, Tire’de, Dikili’de o ilçenin özelliğine göre yapmak istiyoruz. Örneğin elektrikle çalışan sulama kanalları sistemi çöktüğü için damla sulama projesi geliştirdik. DSİ izin vermediği için Tahtalı’da gerçekleştiremedik. Köylerde düğün salonu talepleri var. Ancak biz düğün, spor, tiyatro, toplantının yapılabileceği 4-5 köyün yararlanabileceği çok amaçlı salonlar yapıyoruz. Bunlara devam edeceğiz. Kentin kalkınması için en ücra köşelerden başlayarak projeler yapmak lazım. Lokomotif ilçe başkanlarıdır. Belediye başkanına bir belge vermek zorunda. Ortak tespitler sonucu hazırlanacak seçim bildirgesini taahütlerimiz olarak köylünün ve kentlinin önüne koyacağız. Seçim sürecinde ilçelere, köylere gittiğimizde insana dokunmak, temel ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız. Büyük projelerle büyük laflarla büyük adam olunmuyor. Adamın lokmasını büyüterek, ihtiyacını görerek belediye başkanlığı yapmak lazım” diye konuştu.

“KENT KALKINMASI DESTANI YAZDIK”

Kocaoğlu, kentte nerede kalkınmaya, altyapıya ihtiyaç varsa kooperatif, birlik, sanayi, tacirle birlikte dengeli şekilde, çevreyi de koruyarak Türkiye’ye örnek bir kent kalkınmasının destanını 10 yıldır yazdıklarını söyledi. Türkiye’nin en güçlü kurumlarından biri olduklarını belirten Kocaoğlu, “Bazıları kabul etmiyor ama dünya kabul etti. Finans kuruluşları değerlendirmelerinde kredibilitemiz ve finans gücümüzün yüksekliğini ortaya koydu. Kaynak yaratmaktan, tasarrufa, belediye gelirini arttıracak projelerine kadar Türkiye’nin en güçlü kurumuyuz. Çalışacak, üretecek, kalkındıracağız. Yolunu yöntemini biliyoruz. Kaynaklarımızı doğru kullanıyoruz. Belediye vardır 1 lraya 1 iş yapar. Belediye vardır 1 liraya 3 iş yapar. O belediyede şaibe de yoktur. O belediyenin üzerinde silindir iki buçuk sene geçse de toz kalkmaz o belediyede” dedi.

“ÇALMADAN ÇIRPMADAN SİYASET YAPILABİLECEĞİNİ GÖSTERDİK”

Adaylık sürecinde herkesin gönlünde bir aslan yattığını, kiminin gönlünden kendisinin, kiminin gönlünden ise başka aday adayının geçmesinin doğal olduğunu dile getiren Aziz Kocaoğlu, ancak Genel Merkez ve Parti Meclisi’nin kendisini tercih ettiğini söyledi. Üzerine düşen görevi yapacağını belirten Kocaoğlu, “Önemli olan ben değil, biziz. Önemli olan CHP’dir. Daha da önemlisi ülkenin geleceğidir. Ülkenin geleceğine aydınlığı gösterecek tek kent İzmir’dir. Evrensel ahlak kuralarına uyarak, çalmadan ve çırpmadan siyaset yapılabileceğini, destek almadan kentin kaldırılabileceğini dünyaya gösterdik. Öbürleri siyasi gerekçelerle bu gerçeğin üzerini örtmeye çalışıyor. Dünya ise İzmir’de ne olduğunu görüyor. İzmir’de 30 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’ni açık ara kazanacak, bir daha kimsenin 'İzmir’de seçim alacağım' demeyeceği bir oyla yerelde iktidar olmak dileğiyle” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra toplantı basına kapatıldı. Kocaoğlu, örgütün taleplerini ve sorunları dinledi. Teke tek görüşmeler de yapıldı.

24 Aralık 2013
Etiket; chp örgüt kocaoğlu, ali engin, aziz kocaoğlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


NARLIDERE'DE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞİYOR
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
Çeşme'ye 250 milyon lira
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir