28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de Sel Sularına kapılan Ümit Gözyaşlarıyla Uğurlandı



 
İZMİR'in Konak İlçesi Gültepe Semti'nde yağmur nedeniyle yolda kalan bir araca yardım etmek isteyen, diz hizasını biraz geçen, ancak cadde üzerinde çok şiddetli akan sel suyuna kapılıp sürüklenerek hayatını kaybeden 16 yaşındaki Ümit Özkan'ın cenazesi otopsisinin ardından ailesine teslim edildi.

İlk bulgulara göre boğularak can verdiği belirtilen Özkan, cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Gültepe Mahalle Muhtarı Fatma Öztürk, belediyenin bölgeyle ilgili çalışma yaptığını ancak o çalışmalardan sonra sorunun çözülebileceğini kaydederken, olayın yaşadığı caddede oturanlar, neredeyse her yağmurda benzer olayların yaşandığını aktardı.

İzmir'de dün (Perşembe) öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağmur sırasında Gültepe Semti'ndeki eğimli olan Boğaziçi Caddesi üzerinde 35 AN 2165 plakalı otomobili arıza yapan Kemal Aykan arkadaşı Ercan Sever'den telefonla yardım istedi. Ercan Sever yanına oğlu Berkay Sever'i ve kendileriyle gelmek istediğini söylediği 16 yaşındaki Ümit Özkan'ı da aracına alarak geldi. Ercan Sever, arızalı aracı kendi aracının arkasına iple bağlayıp çekmeye çalıştı. Ancak daha yukarıdaki Toros Semti'nden aniden inen sel suları caddeyi nehre çevirdi. Bu sırada Ercan Sever ve oğlu Berkay Sever çevredekilerin yardımıyla kendilerini son anda kaldırım tarafına atıp kurtarırken Ümit Özkan dizi biraz geçen ama çok şiddetli akan sel suyuna kapılıp düştü. Suların sürüklediği Özkan yaklaşık 20 metre ileride yolun kenarına park eden 35 V 4573 plakalı kamyonetin altına sıkıştı. Sel suyunun şiddetiyle Özkan bulunduğu yerden çıkamadı, kimse de yardım edemedi. Sular hızını biraz kaybedince yardıma koşanlar Ümit Özkan'ın cesedini kamyonetin altından çıkardı.

İLK BULGU BOĞULMA

Olayın ardından cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Ümit Özkan'ın cenazesi otopsinin ardından ailesine teslim edildi. İlk bulgulara göre Özkan'ın boğulma sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Cenazeyi almak için morga gelen Özkan'ın ağabeyi Sedat Özkan ile ablası Emine Özkan gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarının desteğiyle ayakta durabilen Emine Özkan, 8 yıl önce hastalık sonucu kaybettiği babası için yıllardır ağladığını gözyaşlarının kurumadığını şimdi de kardeşi için ağlayacağını belirtti. Bu arada, genç adamın annesi Birgül Özkan, oğlunun ölümüne dayanamayıp fenalaştığı bildirildi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Çevresinde sevilen bir kişi olan Ümit Özkan için bugün Gültepe Sinan Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Özkan'ın ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı. Öğle kılınan cenaze namazının ardından Özkan, Buca Gökdere Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

YAŞANANLARA TEPKİ GÖSTERDİLER

Yaşananlara tanık olduğunu ve genç adamı bir türlü kurtaramadıklarını aktaran emekli polis memuru Mehmet Çayan, "Ben de orada oturuyorum, daha önce bu olaylar yine oldu. Daha önce de araçlar ve insanlar sürüklendi. Kaç kez söyledik, oradaki sorunu çözmediler. O caddenin yanında dere var, orayı dereye bağlasalar sorun çözülecek. Çamurlu su akıyordu, boğulacağız diye giremedik. İp attık ama yakalayamadık. Çocuk kamyonetin altına sıkıştı bir süre orada kaldı, kurtaramadık" dedi. Boğaziçi Caddesi'nde oturan Mehmet Karadeniz, "Yağmur her yağdığında, bu caddeden araç geçemiyor. Ümit Özkan, otomobille geldi, araçtan inince suya kapıldı. Ben belediyeden emekliyim, burada her yağmurda benzer şeyler yaşanıyor. Bu cadde olduğu gibi dere, buraya ızgara yapılması gerekiyor. Yukarıda biriken su buradan akıyor. Izgara her yere yapılıyor, bir tek buraya yapılmıyor, burası Yunanistan mı? Belediye başkanları neden gelmiyor buraya? Benim aracımda da maddi hasar oluştu. Bu masrafları kim ödeyecek? Ümit Özkan çok efendi bir çocuktu, öldü gitti" diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMADAN SORUN ÇÖZÜLMEZ

Bölgede kentsel dönüşüm yapılmadan sorunun çözülemeyeceğini kaydeden Gültepe Mahalle Muhtarı Fatma Öztürk, "Biz yeni seçilen başkanımız Sema Pektaş ile görüştük, burayı yenileceklerini söyledi, imara açacaklarını dile getirdi. Kentsel dönüşüm olmadan buradaki sorun çözülmez. Buradaki binaların bir çoğu kaçak, vatandaş da haksız, bir şey yaptırmaya kalkıyorsun bir yeri ellettirmiyorlar. Belediye ne yapsın, biz ne yapalım böyle olunca?" dedi.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise caddenin yıllar önce dere yatağının üzerine yapıldığını, yağmur suyu ve kanalizasyon sisteminin ayrılması çalışmaları için proje hazırlığının birsüre önce başladığını söyledi. Yetkililer yağmur suyu proje ihalesinin yıl sonuna kadar yapılacağını açıkladı.

BABAYLA OĞLUNU KURTARAN BERBERLER O ANI ANLATTI

İzmir'in Konak İlçesi Gültepe Semti'nde yağmur nedeniyle yolda kalan bir araca yardım etmek isteyen, diz hizasını biraz geçen, ancak cadde üzerinde çok şiddetli akan sel suyuna kapılıp sürüklenerek hayatını kaybeden 16 yaşındaki Ümit Özkan'ın toprağa verilmesinin ardından Ercan Sever ve oğlu Berkay Sever'in kurtarılma anlarının yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Sel sularına kapılıp metrelerce sürüklenen baba ile oğlunu kurtaran berber 38 yaşındaki Cezmi Yazıcı ile kalfası 28 yaşındaki Gökhan Çağırıcı yaşadıklarını anlattı. Ümit Özkan'ın hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Cezmi Yazıcı, "Dün çok kötü bir gündü. Sel sularına kapılıp sürüklenen baba ile oğlunu bir şekilde çekip çıkarttık. Daha sonra parktan koşup gelerek baba ile oğluna yardım etmek isteyen bir kişi de sulara kapıldı. O da yaklaşık 100 metre ileride kurtarıldı. Baba ve oğlunu çok şükür kurtardık ama az geride bir başka kardeşimiz hayatını kaybetti, bu bizi çok üzdü" dedi. Çağırıcı ise "Suda kalan minibüsü direğe sabitlemeye çalışıyorduk. Tam bu sırada, yardım çığlıklarını duydum. Baba ve oğlu ilk olarak buradaki minibüse çarpıp otomobilin altına girdi. Ben ikisini görünce suya atladım. Ercan Sever'in yalnızca ayağı dışardaydı. Ayağını tutup çektim, daha sonra Cezmi Ağabey ve yan mağazada çalışan Mustafa Düdük gelip yardım etti, baba ile oğlunu sudan çıkarttık. Askerdeyken can kurtaran eğitimi almıştım. Fazla miktarda su yutan Ercan Sever'i yan yatırıp karnına baskı uyguladım ve yuttuğu suları çıkartmasını sağladım. Ardından da yakınları geldi ve hastaneye gittiler. Bir kardeşimizi de kaybettik ailesine sabır diliyorum. Yaşananları kaydeden arkadaşlar internete yüklemiş, keşke kayıp olmasaydı da biz de sevinebilseydik" diye konuştu. Olayın şokunu üzerlerinden atamadıklarını belirten Ercan Sever ile oğlu Berkay Sever ise büyük üzüntü yaşadıklarını aktardı.

Bu arada dün olay sırasında mahalleli gençler tarafından cep telefonuyla çekilen ve el sallayarak kamyonetin altına doğru suda kayarak giden kişinin ölen Ümit Özkan değil, aracı bozulan arkadaşına yardıma giden Ercan Sever olduğu ortaya çıktı. Ercan Sever'in suda oturur vaziyette kayarken bir yandan da elini sallayıp vatandaşlardan ip istediği öğrenildi.
Kaynak: dha.com.tr

09 Ağustos 2014
Etiket; İZmir, Konak, Gültepe, Sel, Ümit Özkan, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir