29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'deki cemevi için İran'da dede yetiştirdiler



Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, İran’ın Türkiye’de Alevi-Sünni çatışması çıkarmak için 3 yıldır yoğun faaliyet içinde olduğunu söyledi, Gezi Parkı eylemlerini bu senaryonun sahneye konulması olarak değerlendirdi.

Zaman gazetesine konuşan Özdemir, faaliyetlerin, İstanbul, Ankara ve İzmir’de tabelasında ‘Alevi derneği’ yazan 4 ayrı kuruluşla yürütüldüğünü anlatan Özdemir, bu derneklerin 3 yılda yaklaşık 700 Alevi dedesini İran’a götürdüğünü ifade etti.

Özdemir’e göre dedeler önce Devrim Muhafızları komutanlarıyla, ardından dinî lider Ali Hamaney ile görüştürüldü. Anadolu Aleviliği ile İran Şiiliği arasında hiçbir bağlantı olmadığına dikkat çeken Özdemir Özdemir, “Ülkemizdeki birlik ve bütünlüğü bozmak için planlanan senaryolar sahneye konulmaya çalışılıyor.” dedi.

Gezi Parkı eylemleri sonrasında yaşanan gerilimlerle Alevi-Sünni çatışması çıkartılmaya çalışıldığı görüşlerine Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir de destek verdi.

Zaman’a yaptığı açıklamalarda bu görüşlerini çarpıcı iddialarla ortaya koyan Özdemir, yüreğinde insan sevgisi olan Alevilerin bu oyunlara gelmeyeceğini vurguladı.

Türkiye’deki bazı siyasi partileri de bu oyunlara gelmekle suçlayan Özdemir, “Önceki gün eylemlerde yaralanan ve sonrasında hayatını kaybeden bir Alevi kardeşimizin cenazesi üzerinden birileri prim yapmaya çalıştı. O cenaze hepimizin, Türk milletinin cenazesiydi. Ama birileri bunu fırsat bilip, Alevi toplumunu olayların bir parçası haline getirmeye ve polise karşı kışkırtmaya çalıştı. Alevi toplumu bu kışkırtmaya gelmeyecektir. Kimse Alevi toplumunu Alevi-Sünni çatışmasının içine sokamayacaktır.” diye konuştu.

Türkiye’deki olaylarda İran’ın parmağı olduğunu savunan Özdemir, şu iddialarda bulundu:

“İran; İstanbul, Ankara ve İzmir’de son 3 yıl içerisinde 3 dernek ve 1 vakıf kurdurdu. Tabelalarında ‘Alevi’ yazıyor ama Alevi toplumuyla alakaları yok. Yaptıkları iş, Türkiye’deki Alevi dedelerini İran’ın Kum şehrine götürmek ve kendi planlarına alet etmek. Bu dedeleri önce Devrim Muhafızları komutanlarıyla, ardından da dini lider Ali Hamaney’le görüştürüyorlar.

Amaç Alevi toplumunu kullanmak; çatışmanın içine çekmek, Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğini ve bütünlüğünü bozmak için sokağa çıkarmak. Sokak çatışmalarında birçok İranlının yakalandığını da herkes biliyor. 70 yıldır Alevilere ‘mollalar İran’a’ diyen sol fraksiyonların şu an Alevi toplumunu İran ile özdeşleştirmeleri ve kardeş gibi göstermeye çalışmaları da manidar.”

İran’ın aynı şekilde Alevi çocuklarını yetiştirip, Türkiye’deki cemevlerine ‘dede’ olarak gönderme projesinin olduğunu da öne süren Özdemir, bu çerçevede bir kişinin İzmir’deki bir cemevinde çalışmaya başladığını kaydetti.

Alevi toplumunun Türkiye dışında bir ülkeleri bulunmadığını vurgulayan Özdemir, “Sağduyulu Alevi toplumunu sükunete çağırıyorum. Otobüsleri yakmak, bankları kırmak sağduyulu Alevilerin yapacağı şeyler değildir. Aleviliğin özünde insan sevgisi var. Kırıp dökmeyle bir yere varamayız. İnsan sevgisini yüreğinde taşıyan bir toplum sokaklarda taşkınlık yapmaz.” şeklinde konuştu.

19 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir