28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'deki holigan davasında dehşet veren ifadeler



İzmir'de 17 Martta yapılan Karşıyaka-Göztepe derbisi öncesi çıkan kavgada Karşıyaka taraftarı 25 yaşındaki Dinçer Dingil’i başından satırla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan 19 yaşındaki Selim D. ile tutuksuz 32 yaşındaki Uğur T.'nin 5'er yıl hapis cezası istemiyle 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

İlk duruşmaya iki sanıkla mağdur Dinçer Dingil ve avukatı Cevdet Şahin Florat ile tanıklar katıldı. Sanık Selim D, suçlamayı kabul etmezken, diğer sanık Uğur T, “Selim, alkollü olarak yanıma geldi. Bir kişiyi bıçakladığını söyledi. Belki bunu hava yapsın diye söylemiş olabilir. Ben olayı görmedim. Mağduru da bıçaklamadım” dedi. Polis, davayla ilgili sıkı güvenlik tedbiri aldı.

15 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Olay Çınarlı Semti 2817 Sokak'ta 17 Mart’ta meydana geldi. Atatürk Stadı’nda, PTT 1'inci Ligi'nde yer alan Göztepe ile Karşıyaka arasındaki derbi maçı öncesinde iki takımın taraftarları arasında çıkan kavga sırasında, Dinçer Dingil, başından satırla yaralandı. Ağır yaralanan Dinçer Dingil, kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 15 gün yoğun bakım ünitesine kaldı. Polis, olayın ardından, Dingil’i yaralayan taraftarları yakalamak için güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.

GÖRÜNTÜLERDEN TESPİT EDİLDİ

Görüntülerde Uğur T. ile Selim D.'nin elinde satır bulunduğu anlaşıldı. Bunun üzerine iki şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden Selim D’yi, hastanedeki tedavisi süren Dinçer Dingil fotoğrafından teşhis etti. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından Selim D. tutuklanırken, Uğur T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, iki sanık hakkında 'kasten yaralama' suçundan 5'er yıl hapis cezası istemiyle Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Dosyayı inceleyen hakim, olayda mağdurun, saldırı sırasında kemik kırığına mahruz kaldığını ve olayın öldürmeye teşebbüs suçunu kapsadığından dosyayı 'görevsizlik' kararı verip, Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ilk kez görülmeye başlanan davaya, tutuklu sanık Selim D., tutuksuz yargılanan Uğur T, avukatları ile mağdur Dinçer Dingil ve avukatı Cevdet Şahin Florat katıldı. Sanık Selim D, suçlamaları kabul etmedi. Göztepe Spor Kulübü taraftarı olduğunu söyleyen Selim D. “Olay günü alkol aldım. Stada gittim. Ayrıca bu maçlar kavgalı ve olaylı geçtiği için bıçak da almıştım. Ancak polisi görünce bıçağı dışarıya attım, sonra stada girdim. Maçı izleyip, evime gittim. Ben kavga etmedim, kavgaya da karışmadım, müştekiyi tanımıyorum. Diğer sanık da arkadaşım olur. Kendisi Güneş otelinin orada oturuyordu. Bir ara orada karşılaştık, daha sonra da ayrıldık. Olaydan internette ve medyadan haberim oldu. Cinayet bürosunda alınan ifademi baskı altında verdim. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Tutuksuz yargılanan Uğur T. ise “Maça misafirlerimle birlikte gidecektim. Selim benim arkadaşım olur. Bir ara onunla karşılaştık. Kendisi alkollüydü, sallanıyordu, birini yaralayacak durumda değildi. Kendisi bana 'birini vurdum galiba' dedi. Ancak bunu yapıp yapmadığın görmedim, yapacak bir durumda da değildi. Bunu hava atmak için söylemiş olabilir. Ben de kavgaya karışmadım. Sanık Selim'den hoşlanan Damla A.’nın Selim'in kendisiyle görüşmemesi ve terslemesi nedeniyle attığı bir iftiradır” dedi.

Mağdur Dinçer Dingil ise iki sanıktan da şikayetçi olduğunu belirtip, “Ben Karşıyaka taraftarıyım. Stada girmek için ara sokaklarda yürüyordum. Kalabalık Göztepe taraftarı arkamızdan bize doğru koşarak geliyordu. Ellerinde kesici aletler vardı. Kaçarken, ben tökezleyip yere düştüm. Göztepeli taraftarlar bana gelişi güzel saldırıp vurdular. Sanık Selim elinde satır ya da döner bıçağıyla bana başımın arkasına vurdu. Ben bundan dolayı yaralandım, 15 gün komada kaldım. Yerdeyken ayrıca bana, diğer sanık Uğur da tekmeyle vurdu. Ölümden döndüm. Yaşadığıma şükrediyorum” dedi.

Tanık olarak dinlenen Damla A. ise poliste verdiği ifadelerini kabul etmediğini, sanık Selim'in eski arkadaşı olduğunu söyledi. Damla A. “Ben maça da gitmedim. Olayı da görmedim. Uğur T, olayı Selim'in yaptığını söylememi istedi. Söylememem halinde kardeşime zarar vereceğini belirtti. Ben de bu yüzden bu şekilde ifade verdim” dedi.

Dinçer Dingil'in avukatı Cevdet Şahin Florat ise tanığın yalancı şahitlik yaptığını, hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Savcısı da aynı yönde talepte bulundu. Tanık olarak dinlenen Cem Lüleli ise “Olay günü ben maça gidiyordum. Göztepeli taraftarlar Karşıyakalı taraftarlara, ellerinde balta, satır, bıçak ve sopalarla saldırıyordu. Daha önceden tanımadığım iki sanık ellerindeki bıçaklarla yere düşen Dinçer'in başına vurdu. Yerdeyken de tekmelediler. Saldıran grup çok kalabalıktı” dedi.

Mahkeme heyeti, tanık Gökay İçen'in polis zoruyla getirilmesine, tanık Damla A. hakkındaki yalancı şahitlikle ilgili suç duyurusunun dava sonuçlanınca karar verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Bahri KARATAŞ/DHA

31 Temmuz 2013
Etiket; dinçer, dingil, izmir, karşıyaka, göztepe, taraftar, maç, satır, yaralama, dava, holigan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir