19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'deki Mal Devri Krizinde STK'lar Devrede



Özel İdaresi Malları’nın Hazine’ye devredilmesini istemeyen İzmir’deki oda, dernek ve meslek kuruluşları “ortak hareket” kararı aldı. İlk olarak Başkan Kocaoğlu ile bir araya gelen sivil inisiyatif, aralarından seçtikleri 12 temsilci ile Vali Mustafa Toprak’tan randevu isteyecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Özel İdaresi Malları’nın İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığındaki komisyon tarafından yerel yönetimler yerine Hazine’ye devredileceğinin açıklanmasının ardından, gelinen son nokta ile ilgili bilgi vermek üzere, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu içinde yer alan bazı oda, dernek ve meslek kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen toplantıda söz alarak görüş bildiren katılımcılar, İl Özel İdaresi mallarının İzmir’in olduğu konusunda görüş birliğine vararak “ortak hareket” kararı aldı.

İlk adım olarak da, grup içinden belirlenen 12 temsilcinin öncelikle İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir milletvekilleri ile görüşmesi kararlaştırıldı.

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplantı sorsanı şu bilgileri verdi:

"Özell İdare mallarının hangi kurumlara verildiği ile ilgili listeyi Valilik’ten istedik. Ancak henüz elimize ulaşmadı. Biz de şimdi Bilgi Edinme Yasası aracılığıyla istiyoruz. Geldiği zaman yasal yola başvuracağız. Yürütmenin durdurulmasını, tapuda tescil yapıldıysa askıya alınmasını istemek gibi bütün hukuki yolları deneyeceğiz.

Toplantıda İzmir’in haklarını sonuna kadar korumak için mutabık aldık. Vali Bey ve siyasilerle diyolog kurulması konusunda bir heyet oluşturuldu. Bu heyet çalışmalarını sürdürecek. İzmir’de A’dan Z’ye herkes, hatta açıktan söylemese bile siyasiler bile İzmir’in malının İzmir’de kalmasını istiyor. İzmir’de kesintisiz 10 senedir belediye başkanlığı koltuğunda oturan ender kişilerden biriyim. Bir kuruş mal satmadan birçok yatırım yaptık. Bizim bu malları koruyacağımızı, gelecek kuşaklara teslim edeceğimizi, göz bebeğimiz gibi bakacağımızı hem tüm hemşehrilerimiz hem de dünya alem biliyor. Bu mallar belediyede kalırsa, belediye meclisinin bu mallara sahip çıkacağını, bizden sonra da belediye meclisinin koruması altında olacağının altını çizeceğiz. Ben çevre yerleşimlerde K.Menderes’te, Bakırçay’da hizmet etmek için şantiye yeri arıyorum. İl Özel İdaresi malları içerisinde kurulu şantiyeler var. Biz bu şantiyeleri ve iş makinelerini köylere hizmet için kullanmak istiyoruz. Bu mallar köylere hizmet etmek için alındı ve şimdi bu görev bize verildi. Buradaki mantığı tabi Vali Bey randevu verdiğinde arkadaşlarımız da öğrenecekler.”

Çözüm Heyeti’nde kimler olacak?

İlk olarak İzmir Valisi ile görüşecek heyette İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, İzmir Barosu Başkanı Av. Ercan Demir, İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve TBMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın yer alacak.

04 Haziran 2014
Etiket; izmir özel idare, mal devri izmir, aziz kocaoğlu, seda kaya, ender yorgancılar Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Çeşme'ye 250 milyon lira
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Kavimler göçü olabilir
Tarım Fuarı kapılarını açtı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir