18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'deki marina projelerinde kurul kararı çıktı



 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir iç körfezde yapılmasını öngördüğü Karşıyaka ve Bayraklı yat limanlarından, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin yer seçiminin hatalı olduğu itirazlarına rağmen  geri adım atmadı. İki yat limanı projesi onaya gönderildiği Koruma Kurulu’ndan, belediyelerin olumsuz oylarına karşın, 'tarihi eserlerle doğrudan bağlantısı olmadığı' gerekçesiyle geçti.

İzmir’de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile belediyeler arasındaki yat limanı yeri anlaşmazlığı sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Çeşmealtı’ndan yapılacak yat limanı hariç İnciraltı, Bayraklı ve Karşıyaka yat limanı seçimlerine ÇED sürecinde itiraz etti. Karşıyaka Belediyesi de aynı itirazlarda bulunup, Karşıyaka’da yat limanın Mavişehir’e yapılmasının uygun olacağını savundu. Büyükşehir Belediyesi özellikle yat limanlarının dere ağızlarına yakınlığını eleştirdi. Körfez temizliğini olumsuz etkileyeceğine dikkat çekildi. Karşıyaka ve Bayraklı’da ard alanların yetersizliği, trafiğe yapacağı olumsuz etkiler, İnciraltı’nda büyük dolgu alanlarına ihtiyaç duyulması ve doğal sit alanın varlığının dikkate alınmaması eleştirildi. 

KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDEN DE İTİRAZ

Karşıyaka Belediyesi de Karşıyaka Vapur İskelesi ile Bostanlı Vapur İskelesi arasında yapılması öngörülen Karşıyaka yat limanıyla ilgili kara trafiğinde yoğunluk artışına neden olacağını bildirdi. İskele yanında varolan trafik yoğunluğunun yat limanıyla birlikte daha da artacağını ve akışın tıkanacağını belirtti. Deniz trafik yoğunluğuna da dikkat çeken belediye, limanın bu trafiği de olumsuz etkileyeceğini öne sürdü. Ayrıca, Karşıyaka iskele yanında kıyının yayalar tarafından yoğun şekilde kullanıldığını, buradaki değişikliğini kıyıyı olumsuz etkileyeceğini de belirten Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir’deki yapılacak yat limanında bu sorunların yaşanmayacağı görüşünü savundu. 



BELEDİYE MECLİSİNDE OLUMSUZ GÖRÜŞ

Bakanlık ise belediyelerin bu görüşlerini bugüne kadar dikkate almadı. Hazırlanan ÇED raporunda deniz ve kara trafiğinin olumsuz etkileneceğine yönelik bir tespit yer almadı. Körfez temizliğine olumsuz etkisi de raporda yer bulmadı. Bakanlık tarafından gönderilen yat limanı imar planı için Ağustos ayında Karşıyaka Belediye Meclisi’nde olumsuz görüş verildi. Özellikle denizin doldurulacak olması ve ticari plan notu nedeniyle çarşı esnafının olumsuz etkileneceği savunuldu.

KORUMA KURULU ONAY VERDİ

Bakanlık, izlediği prosedür gereği son olarak da İzmir 1 No’lu Koruma Kurulu’na başvurdu. Karşıyaka ve Bayraklı yat limanları planlarını onaya gönderdi. Her iki limanın yapılacağı yerin karşısında tarihi binaların yer alması nedeniyle yapılan başvuru 18 Eylül’de Koruma Kurulu tarafından görüşüldü. Ancak, her iki limanın da yapılacağı yerle, tarihi binalar arasında yol başta olmak üzere rekreasyon düzenlemelerinin bulunması ve uzaklık nedeniyle Koruma Kurulu doğrudan tarihi eserlerle bir bağlantı olmadığı gerekçesiyle karar almaya gerek duymadı. Bu nedenle yat limanları Kurul’dan sorunsuz geçti. 

Kurul toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi olumsuz görüş verdi. ÇED roporuna verdikleri ve yat limanlarının yer seçiminin yanlış olduğu yönündeki görüşlerini gerekçe gösteren belediye yetkilileri bu nedenle karara katılmadı. Bakanlık Karşıyaka ve Bayraklı’ya 500’ü deniz, 100’ü karada olmak üzere 600’er yat kapasiteli iki marina yapmak istiyor.

20 Eylül 2013
Etiket; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karşıyaka ve Bayraklı yat limanları, İki yat limanı projesi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Bakan Yıldırım: Apo ile görüşmedim
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir