29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'deki Ulusal Proje Yarışması Sonuçlandı



İzmir’in Ulusal En Büyük Proje Yarışmasında Birinciler Belli Oldu. DOESEF’te seçilen projeler yurtdışındaki bilimsel yarışmalarda Türkiye’yi temsil edecek.

Türkiye Liselerarası Proje Yarışması’nda Final Heyecanı Yaşandı. 10 – 12 Nisan 2014 tarihleri arasında projelerini İzmir Özel Fatih - Koleji’nde sergileyen ve jüri önünde ter döken gençler final töreninde büyük heyecan yaşadı.

İzmir Üniversitesi, Doğanata Eğitim Kurumları ve Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Doğanata Education Science Energy Engineering Fair‘de (DOESEF) Türkiye’nin 27 ilinden finallere gelen 106 proje Fizik, Kimya, Biyoloji, Enerji ve Mühendislik alanlarında yarıştı. Finaller boyunca eğlenceler de eksik olmadı. İzmir temalı açılış gösterisi ile renkli başlayan yarışmanın ilk akşamı İzmir Üniversitesi’nde DJ eşliğinde coşan gençler, ikinci gece de İzmir Özel Fatih Koleji’nde Okul Orkestrası’nın konseriyle stres attılar.

Final öncesi İzmir’i de gezme ve daha yakından tanıma fırsatı bulan yarışmacılar, finalde de muhteşem bir gösteri izledi ve unutulmaz 3 gün geçirdi. Yarışma sonuçlarının açıklandığı tören İzmir Özel Fatih Koleji’nde gerçekleşti.

Törene Aydın Vali Yardımcısı Faruk Güngörlü, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Prof. Dr. Mithat Yüksel, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata, Akademisyenler, Askeri Okulların Komutanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Törende 2 gün boyunca uzun saatlerini projeleri değerlendirmekle harcayan jüri üyelerine teşekkür plaketleri verildi. Final töreninde konuşan DOESEF Organizasyon Başkanı ve İzmir Özel Fatih Koleji Müdür Yardımcısı Ümit Karademir, katılımcılara teşekkür etti.

DOESEF’in gelişim süreci hakkında bilgiler de veren Karademir başvurularda ilk sırayı yüzde 22 ile İstanbul’un aldığını en çok biyoloji dalına müracaat gerçekleştiğini söyledi. Karademir amaçlarının DOESEF’i uluslararası platformda adından söz ettirmek olduğunu kaydetti. Jüri Başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mithat Yüksel ve Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata DOESEF sürecini ve bilimin gelişmişlik üzerindeki etkilerinden bahsettiler.

5 Dalda gerçekleşen ve Jürinin birbirinden güzel projeler arasında seçim yapmakta zorlandığı Türkiye Liselerarası Proje Yarışması sonunda ‘Fizik Dalı’nda : Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nden Mehmet Metin Çaylı ve Hakan Okumuş, ‘Kimya Dalı’nda: İzmir Özel Rota Fen Lisesi’nden Gökçe Önder ve Laçin Arsel, ‘Biyoloji Dalı’nda: Balıkesir Rahmi Kula Anadolu Lisesi’nden Aslıhan Ayalp, ‘Enerji Dalı’nda: Ankara Polis Koleji’nden Yusuf Olğun ve Murat Cankurtaran, ‘Mühendislik Dalı’nda: Galatasaray Lisesi’nde Arda Bora projeleriyle birinci oldular. ‘Necdet Doğanata Yılın Araştırmacısı Ödülü’ de Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri Tunahan Enginer ve Fatih Güler’e verildi.

Aynı zamanda ülkemizi yurtdışındaki bilimsel proje yarışmalarında temsil edecek eserlerin de seçildiği 3. DOESEF de yurtdışından katılan projeler de sergilendi. Ürdün, Azerbaycan ve Meksika’dan gelen öğrenciler proje yarışmasına renk kattılar.

12 Nisan 2014
Etiket; doasef, doğanata vakfı, izmir fatih koleji, selim doğanata, kayhan erciyeş Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir Üniversitesi'nde gelenek değişmedi
İzmir Üniversitesi Öğrencilerinin Başarısı
İzmir Üniversitesinde Athena Şenliği
İzmir Üniversitesi Öğrencileri Farazi Şampiyon
Çikolata Tadında Brokoli
İzmir Matematik Olimpiyatı'nın kazananları açıklandı
Kanada'da İzmir'in gururu oldu
İzmir Üniversitesi Avrupa Ligi'nde
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir