20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'deki Yerel Gazetecilere Tavsiyeler



İZMİR(Ege Ajans)- Basın İlan Kurumu İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirme toplantılarıyla yerel basın temsilcileri kurumda alınan son karar ve uygulamaları öğrendi.

İl Müdürü Fikret Sönmez toplantıya ayrıca Basın-Yayın İl Müdürü Deniz Dev ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Oğuzhan Kavaklı’yı da davet ederek yerel gazete temsilcilerinin daha ayrıntılı olarak bigilenmesi sağlandı.

Basın ilan Kurumu İzmir İl Müdürü Fikret Sönmez’in konuşması ile başlayan toplantı, aynı zamanda Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi de olan Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı’nın; Yerel Basının genel kuruldaki önemini anlatmasıyla devam etti.

Buna ilişkin olarak; “Her Genel Kurul’da 3-5 madde kesin değişiyor ve bunlar yerel basının lehinde değişiklikler” ifadelerini kullanan Kavaklı, Basın İlan Kurumu’nun önemini işaret ederek; “Küçülen kamu kurumları arasında sürekli büyüyen bir Basın İlan Kurumu var. 36 Şubesi var ve 2 tane daha hazırlık aşamasında. Yani her yerde olacak. Ve bir de, en hızlı değişikliklerin yapıldığı bir kurum ki bunun da çok büyük bir avantajı var” dedi.

Sözlerine, Fikret Sönmez’in İzmir için bir avantaj olduğunu vurgulayarak devam eden Kavaklı; “Fikret Bey, hep gazetelerin lehine çalışan ve onların işini kolaylaştıran bir isim. Onun için çok şanslıyız. İnşallah bu birlikteliğimiz uzun yıllar devam eder” dedi.

Katılımcıların, Yrd. Dr. Doç. Oğuzhan Kavaklı’ya bir de şikayeti vardı. “Muhabirlerden en büyük şikayetimiz, Türkçe’yi iyi kullanamaması” şeklinde serzenişte bulunan bazı gazete sahiplerine, Kavaklı şöyle cevap verdi:

Farkındayız ve biz düzeltmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimize, yazdıklarınızı bir daha okuyun diyoruz. Bizler gözden geçirip, öğrenciyi karşımıza alıp, şurası şöyle şöyle olacak diyoruz. Siz de göz atmalı ve öyle demelisiniz muhabirlerinize.”

ÖZEL HABER ÇOK ÖNEMLİ

Gazetelerin yayın kalitesinin düşük olması üzerinde duran Basın İlan Kurumu İzmir İl Müdürü Fikret Sönmez, “Elime bazı gazeteleri aldığımda, böyle bir şey olmaz diyorum. Bakın, imkanlarınız kısıtlı olabilir. Yine de çok iyi gazete çıkarabilirsiniz. Az sayfayla da çok iyi işler yapabilirsiniz” dedi.

Gazetelerin dikkat etmesi gereken hususları da vurgulayan Sönmez; “Bir kere özel haber bizim için çok önemli. Sizin ilan almanızı sağlayan şey, gazetenizin kalitesidir.Gazetenizdeki haberlerin üçte ikisi yerel haber olmalı. Bakıyoruz, çoğunda yok. Tek haberle sayfa kapatanlar var. Olmaz bu. Düzelmeli. Özel habere önem verin. İmzalı habere önem verin. Hangi haberi yaptığınız bizi ilgilendirmez. Haberin içeriği bizi ilgilendirmez. Yalan, blöf, şantaj, tehdit olmadığı sürece olabildiğince fazla haber yapın. Suya sabuna dokunun” dedi.

Sönmez, bu ifadelerinin ardından toplantının son bölümüne geçerek “İcmal” anlatımında bulundu. Son sözü, Fikir İşçilerinin haklarının ödenmesi ile alakalı olarak alan Kavaklı; “Fikir işçilerinizin haklarını peşin ödeyin. Zamanında ödeyin. Ödediğinize dair imza alın. Teknik kriterlere muhakkak uyun. Uymazsanız, bunun bedelini kanunlar-yasalar çok ağır ödetiyor” diyerek örnekler verdi.

Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Deniz Dev,gazetecilerin özellikle “Basın Kartları”na ilişkin sorularını cevaplandırdı. Katılımcılara teşekkür eden Basın İlan Kurumu İzmir İl Müdürü Fikret Sönmez; bu bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini ve kurumun gazeteleri zaman zaman yerinde inceleyerek bilgilendireceğini söyleyerek toplantıyı sona erdirdi.

10 Nisan 2014
Etiket; fikret sönmez, oğuzhan kavaklı, deniz dev, basın ilan izmir Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Ege İletişim Öğrencileri Sektörü Tanıyor
Üniversite bünyesinde kurulan ilk ajans 28 yaşında
Zaman Tünelinde İzmir Basını
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
MESELE İZMİR'DEN DAHA ÇOK İNSANIMIZIN ANKARA'DA YER ALMASI
BASIN AKADEMİSİ
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
YEREL MEDYA GÜÇLENİRSE KENT GÜÇLENİR
İŞKUR NASİHATNAMESİ
KANAL EGE TV YAYINDA
20 GAZETECİYİ KORONAVİRÜSTEN KAYBETTİK
Reklamlarda gizli şiddet var
Dijital reklam kazandırıyor
Kırbiç çiftinin bebek sevinci
İGC Meslek Platformu işbaşında
Yeşil sahadan sanal dünyaya
20 akademisyenin bir araya gelip bir açıklamayı yazamaması...
Diyanet'te yolsuzluk dediler bakın ne çıktı!
Kocaoğlu İGC ile uyum içinde çalışacak
Diriliş Ertuğrul 14. Bölüm 2. Fragmanı Yayınlandı
Haberegeli yazıları kitap oldu
Can Zeren'e Ayşe Arman övgüsü
Cumhuriyet'te şok gelişme
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir