28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'e Japon gelin



 Japonya'ya dil öğrenmeye giden 30 yaşındaki Soydan Selamet, burada tanıştığı 27 yaşındaki Yayoi Oumara’yla memleketi Torbalı'da düğünle evlendi.

Soydan Selamet, 9 yıl önce, dilini öğrenmek için Japonya’nın Osaka şehrine gitti. Buradaki bir anaokulunda öğretmenlik yapmaya başlayan Selamet, bundan sonraki yaşamını bu ülkede sürdürmeye karar verdi. Selamet, geçen yıl arkadaşları aracılığıyla tanıştığı Japon Yayoi Oumara’ya gönlünü kaptırdı. İkilinin arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüştü. Hıristiyan olan Oumara, tanışmalarının ardından dinini değiştirip, Müslüman oldu, “Selma" ismini aldı. 

Çift, bir yıllık birlikteliklerinin ardından ailelerin de onayını alarak evlenme kararı aldı. Soydan Selamet'in ailesinin evinin bulunduğu Torbalı’daki Türk ve Japon bayraklarının asıldığı sokakta çift için önce kına gecesi düzenlendi. Kınada Soydan Selamet - Yayoi Oumura çifti, konukları Japon geleneksel kıyafetleriyle karşıladı. Kimono ve Japon terliği geta içindeki gençler, önce aile büyüklerinin ellerini öptü. Selamet ve Japon eşi misafirlere Türkçe olarak “Hoşgeldiniz” dedikten sonra, Türkçe şarkılar eşliğinde dans etti, Ankara oyun havası “Fidayda" eşliğinde oynadı. Sıra kına yakılmaya geldiğinde kına gecelerinin vazgeçilmez şarkısı “Yüksek Yüksek Tepelere” türkü söylendi, yabancı gelin de dans etti. Kına yakılacak elini hediyesini almadan açmayan genç kız, böylece adeti yerine getirdi. 

DAMADIN AYAĞINA BASTI

Dün ise Torbalı Saray Düğün Salonu’nda çiftin nikahı kıyıldı. Beyaz gelinlik giyen Japon gelin Oumara, nikah memurunun, “Evlenmeyi kabul ediyor musun?” sorusuna Türkçe olarak “Evet” yanıtını verdi. Oumara, nikahın kıyılmasını ardından damadın ayağına basmayı da ihmal etmedi. Nikah memuru evlilik cüzdanını geline verdi. Daha sonra genç, çifti ilk danslarını yaptı. Düğün pastasının kesilmesinin ardından, Türk geleneklerine göre takı merasimi yapıldı. Düğün çalınan birbirinden güzel şarkılar eşliğinde dans edilip, oynanmasıyla sona erdi.

Mutluluğu yüzünden okunan damat Soydan Selamet, “Ailelerimiz önce hoş karşılamadı ama birbirlerini tanıyınca bizi desteklediler. Kültürler farklı ama sorun olmayacak, 'Farklılık zenginliğimizdir' dedik. Onun bilmediği, benim bilmediğim şeyler var, öğreneceğiz” dedi.



'JAPONYA'DA KINA GECESİ YOK'

Japon gelin Selma Omura da mutluluğunu Türkçe dile getirdi. Türk geleneklerinin çok hoş olduğunu belirten Omura, “Yabancı bir ülkeye gelin gelmek zor olmayacak. Japonya'da böyle bir kına gecesi adeti yok. Türkiye'de herkes bir araya gelip eğleniyor, bu çok hoşuma gitti” diye konuştu.

Baba Hüseyin Selamet de oğlunun arayıp, evleneceğini söylediğinde çok mutlu olduğunu, bunun üzere binlerce kilometre yol kat ederek kız istemek için Japonya'ya gittiğini anlattı. Gelini çok sevdiğini ifade eden baba Selamet, “Kızım yoktu, artık bir kızım oldu” dedi.

Japonya’da yaşayacak çift, döndüklerinde oradaki yakınları için Japon geleneklerine göre bir düğün merasimi daha yapacak. 

12 Ağustos 2013
Etiket; japon, gelin, izmir, düğün Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir