25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'e kadın aday mı?



Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için "Babayiğitler" ifadesinin yanında "hanımefendiler" vurgusu yaparak, "Bir kadın aday mı gösterilecek" sorusunu akıllara getirdi.

Bakanı Binali Yıldırım, partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen vefa iftarına katılmak için geldiği İzmir'de iftar öncesi Konak Tüneli'nin Yeşildere ayağındaki çalışmaları inceledi. Bakan Yıldırım, tünelin Konak ayağında arkeologların kazı çalışmaları nedeniyle tüneli kazmaya başlayamadıklarını belirterek, arkeolog ve vardiya sayısının artırılması talimatını verdi.

Bakan Yıldırım, tarihi kazı çalışması değil ulaşım projesi yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Konak Tüneli'nin içinde yoğun bir çalışma var: Bir yandan da yüzey suları akıyor. Onları izole etmeye çalışıyorlar. Zahmetsiz rahmet olmaz. Zor iş ama yapılması lazım. Bu tünelin özelliği Çeşme'den şehir içinden sahilden gelen yolu, Yeşildere'ye oradan da eski Ankara yoluna aktarmak bir yönüyle de eski Ankara yolundan Uçan Yol'a trafiği vermek. Tüpün birinde 675 metre ilerlendi toplamı bin 675 metre. Diğerinde 550 metre ilerlemiş. Bir an önce Bahri Baba Parkı'ndan da girmemiz lazım.

Arkeologlarla konuşmalar devam ediyor. Onlardan vardiyalı çalışıp işleri hızlandırmalarını istedik. Ücretlerini de maliyetlerini de biz karşılıyoruz zaten aksi taktirde bizim de beklememizin de bir sınırı var. Fazla bekleyemeyiz. Bütün İzmir'in tarihini Konak Tüneli'nde ortaya çıkaracağız diye bir şey yok. Ne yapabilirler diye çalışıyor arkadaşlar. Çok fazla da müdahil olamıyoruz arkeoloji, tarih denince onların uzmanları karar veriyor. Aman ne yapın iki üç vardiya yapın ama bir an önce önümüzü açın' diyoruz.

8 ay süre geçti. Sekiz ayda hala Bahri Baba Parkı'ndan tünele giremedik. Eğer girmiş olsaydık şimdi iki tüneli birleştirecektik ve bitmiş olacaktı. En azından kaba inşaatı bitmiş olacaktı. Kazılar konusunda ucu açık bir takvimle çalışılmasını biz istemiyoruz artık. Bize kesin bir tarih vermeleri lazım. Bize şu tarihte girebilirsin demeliler yoksa kazdıkça yeni bir şey çıkar. Mezarlar var kemikler iskeletler seramik kaplamalar var. Benim anlamadığım şeyler onlar açısından önemli olduğu ifade edilen birçok kalıntı var. Bunlar da bir değerdir, İzmir'in zenginliğidir kabul diyorum ama bizim proje kazı projesi değil. Arkeoloji araştırma projesi değil biz ulaşım projesiyle uğraşıyoruz."

15 EYLÜL' DE VİYADÜKLER UÇAN YOL'A BAĞLANIYOR

Bakan Yıldırım, tünelin Yeşildere tarafındaki viyadüklerin ve 800 metrelik yolun 15 Eylül'de hizmete açılıp Uçan Yol'a bağlanacağını belirterek, "Orayı belediyenin yaptığı Uçan Yol ile birleştirdik mi en azından Yeşildere'deki trafiği Buca tarafına aktarma imkanımız olacak"dedi.

 

İZMİR İSTEMİYORSA YAPMAYIZ

Bakan Yıldırım, Karşıyaka'ya marina planının ilçe belediye meclisinde reddedilmesine ilişkin  soru üzerine şunları söyledi:

"Şaşıracak bir şey yok. İzmir'de hangi işe girerseniz karşı çıkanlar oluyor ama sonunda bir yol bulup biz yapma yoluna gidiyoruz. Bu da o projelerden bir tanesi hiçbir zaman İzmir'in faydasına olmayacak işlere ısrarcı olmayız. Marina kara tarafında çok yoğunluk yapmaz. Denizden tekneler gelecek orada konaklamalar olacak. Karşıyaka'ya zenginlik katacak. Bacası dumanı yok fabrika değil marina.

Karşıyaka güzelliğine güzellik katacak karşı çıkmayı anlamadık ama detaylarına bakarız. Makul şeyler varsa düzeltiriz ama biz şuna bakıyoruz. İzmir'i yararına olacak projelerde direnç de olsa yapmakta kararlıyız. Sonuna kadar ısrar edeceğiz ama İzmir istemiyorsa bizim istenmeyen şeyi yapmamız asla düşünülemez. O konuda da inatlaşmaya girmemiz söz konusu olmaz. İş yapmak istiyoruz şehrin güzelliğine güzellik katmak istiyoruz bunun için gayret ederken haksız şekilde eleştirmemize razı olmayız.

ADAY KİM OLURSA ARKASINDAYIZ

Bakan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için "Babayiğitler hanımefendiler de aday olabilir, İzmir'in beğeneceği destek vereceği bir adayı AK Parti gösterecektir. Bundan hiç kimse endişe duymasın. Biz de AK Parti İzmir milletvekili olarak bu ülkenin bir bakanı olarak bütün gücümüzle destek vereceğiz Bundan kimsenin endişesi olmasın. Aday kim olursa olsun biz İzmirliyiz İzmir'in vekiliyiz onun arkasında koşturarak projelerimizi anlatacağız ve İzmirliler'den destek isteyeceğiz" dedi.

ANKETİ SEÇMEN YAPAR

Bakan Yıldırım, ORC araştırma şirketi tarafından yapılan ankette İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için parti teşkilatından yüzde 90 oranında destek görmesine şaşırmadığını ifade etti. Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Şaşılacak bir şey yok. AK Partinin İzmir milletvekiliyim. Parti teşkilatının teveccüh göstermesine şaşılacak bir şey yok. CHP'li seçmenin de Aziz Kocaoğlu'nu aklından geçirmesi şaşılacak bir şey değil. Benim bildiğim bir şey var anketi seçim yapar. En doğru anket seçmenin yaptığı ankettir. Bir profesöre sormuşlar anketlerde istatistiklerde şu aday şu kadar gösteriliyor ne diyorsunuz diye. O da demiş ki ben kendim anket yapmadan çıkan sonuçlara inanmam demiş."

BİZİM İŞİMİZ VAR

Bakan Yıldırım, basın mensuplarının sorusu üzerine kendisinin adaylığıyla ilgili olarak da "Ben bunu defalarca söyledim arkadaşlar, Geldik tünele baktık, 35 İzmir projesi devam ediyor 16 tanesine başlamışız, 28.5 milyarlık yatırıma başladık. O kadar çok işimiz var ki asrın projesi Marmaray'da test sürüşlerine başladık. Bizim iyi kötü bir işimiz var" dedi.

"HATIRALARIMI YOK EDİYORSUNUZ DEDİ YÜRÜTME DURDURMA KARARI VERİLDİ"

Bakan Yıldırım, partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından Balçova Termal Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yıldırım, yaklaşık bin kişinin katıldığı yemekte yaptığı konuşmada, bir vatandaşın yapımı süren İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminali için "hatıralarımı yok ediyorsunuz" diyerek dava açtığını, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığını, bunu kaldırmak için büyük gayret gösterdiklerini anlattı.

Yıldırım, şunları söyledi:

"Adnan Menderes Havalimanında çalışmalar devam ediyor. Şu anda yaptığımız terminalin toplamı 230 bin metrekare. 18 Aralık'ta orayı açacağız. Bu bir rekor. Terminale başladık ya, bir vatandaşımız bizi dava etti. Ben eski, köhne terminale çok alışmıştım. Hatıralarımı yok ediyorsunuz. O yüzden bu yeni terminale karşıyım' diyor. Mahkeme de bunu ciddiye alıp yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bunu kaldırmak için büyük gayret gösterdik. Nihayet bunun önü açıldı. Türkiye hukuk devleti. Yaptığımız her işin hesabını vereceğiz veriyoruz da. Herkes bizimle aynı düşünecek diye bir iddiamız olamaz. Öyle olmasaydı demokrasi olmazdı. İrade kayıtsız şartsız milletindir. İktidar sokakta olunmaz, sandıkta olunur. Er geç sandık milletin önüne gelir ve millet kararını verir."  

Elif DEMİRCİ/(DHA)

04 Ağustos 2013
Etiket; binali, yıldırım, izmir, büyükşehir, belediyle, aday, hanımefendi, kadın, konak, tünel, arkeoloji, bahri baba, balçova, iftar, havalimanı, karşıyaka, marina Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir